Wednesday, December 19, 2012

PASCA E 13 : EKSKLUSIF!!! PENDEDAHAN SIAPAKAH DALANG MEMERANGKAP CHOT DALAM ISU RAKAMAN SUARA?terima kasih BK ucapkan kepada penghantar email berkaitan isu rakaman suara chot yang heboh diperkatakan pertengahan tahun ini. malang amat sekali apabila isu ini semakin lama semakin terdedah. yang menjadi mangsa ialah chot. bagi BK chot seorang yang berani menyuarakan pandangan, cuma dia dah terkantoi sebab luahan dan pandangannya di rakam.

dalam hal ini kita perlu melihat bagaimanakah punca situasi ini berlaku. YB tzim adun pantai jerejak mahukan kerusi parlimen bayan baru diberikan kepadanya dalam pru ke 13. namun, chot tidak berkenan dengan yb tzim atas alasan kerusi bayan baru memang kerusi melayu dalam pkr. sekiranya chot bersetuju memberikan kerusi tersebut kepada tzim, maka kerusi melayu pkr bagi parlimen bayan baru akan diberikan kepada wakil cina pkr. rupa rupanya pkr ni pun rasis juga dalam hal menentukan siapa jadi calon. pkr berjuang atas landasan bangsa masing masing walaupun nampak sama .

menurut penghantar email ini, suara mansor di rakam oleh bekas pengawai khas yb tzim  yang bernama john. john sekarang bukan lagi pegawai khas yb tzim memandangkan beliau mempunyai masalah dengan yb tzim sendiri. yb tzim telah memecat beliau . khabarnya pemecatan ini berkait rapat dengan kes kewangan .

chot memang mengesyaki john kerana tugas john dalam setiap mesyuarat ialah mencatit minit , merekod minit dan membuat penyata mesyuarat pkr.namun, john pula lebih mengesyaki raymond atau nama lainnya peter.raymond mempunyai seorang kekasih yang juga seorang repoter. khabarnya raymond menyerahkan rakaman tersebut kepada kekasihnya itu dan kekasihnya menyerahkan kepada media lain.( ada bayaran atau tidak tidak dinyatakan pengirim email )

namun, timbul persoalan di sini , nama raymond hanya kadangkala sahaja berada di dalam mesyuarat . mereka juga mengesyaki john menyerahkan rakaman tersebut kepada raymond dan tidak menyangkakan raymond akan menyerahkan rakaman tersebut kepada rakan media lain.

ULASAN BK TERHADAP EMAIL

BK PERCAYA KESAHIHAN JALAN CERITA INI KERANA WATAK YANG DICERITAKAN APABILA DISEMAK ADA KEBENARANNYA. APAPUN DALAM PKR SENDIRI DAH BERCELARU. RUPANYA JUGA MEMANG CHOT DAH LAMA BALUN GUAN ENG DI BELAKANG TABIR DAN GUAN ENG MEMANG NAK TZIM JADI AHLI PARLIMEN BAYAN BARU MEWAKILI  PKR .

KASIHAN CHOT. CHOT MEMANG NAK KERUSI TKM LAGI . PADA MASA YANG SAMA DIA KENA TIKAM DARI BELAKANG. CHOT DAH MULA PACKING BARANG DALAM PEJABAT TKM DAN KHABRANYA JUGA DAH 3 KALI TAK HADIR MESYUARAT EXCO.

ANWAR DILIHAT BERJUMPA GUAN ENG DI KOMTAR SELEPAS KES RAKAMAN INI BERLAKU. 3 JAM ANWAR DI BILIK GUAN ENG DAN HANYA SETENGAH JAM LEBIH KURANG BERSAMA CHOT DI BILIKNYA. BEGITULAH NASIB POLITIK CHA PUA PKR DAN DAP.