Tuesday, July 5, 2011

BERSIHKAN PULAU PINANG DARI PEMBOHONGAN MANIFESTO DAP:MANIFESTO KE 2 (PILIHANRAYA KE 12)

SALAH SATU DARIPADA PELUANG PEKERJAAN YANG DI TAWARKAN DI NEGERI PULAU PINANG. SELEPAS PULAU PINANG JATUH KE TANGAN DAP, KERJAYA SEBEGINI PUN BERTAMBAH.


dalam keasyikan lim guan eng mempromosi perhimpunan haram bersih, dia terlupa bahawa pulau pinang juga perlu dibersihkan daripada dosa pembohongan manifesto yang telah dap keluarkan pada 19/2/2008. Manifesto yang digariskan cukup indah di baca. namun, setelah 3 tahun lebih berlalu, manifesto bagaikan hampas kelapa yang hanya layak di buat baja atau pun diberi makan kepada ayam atau itik. berteraskan kepada manifesto kedua iaitu EKONOMI DINAMIK UNTUK MASA DEPAN PULAU PINANG. dap mahu menganjurkan dan mempromosikan pihak berkepentingan kepada semua syarikat yang memperolehi kontrak dengan kerajaan melebihi rm 10 juta di pulau pinang.Syarikat ini perlu menyumbangkan sebahagian keuntungan mereka.wah!!! syarikat perlu menyumbang semula kepada kerajaan negeri selepas berjaya memperolehi kontrak?bukankah ini namanya tiada akauntibiliti? atas nama kebajikan ianya berlaku. samalah seperti menyumbang rm 0.20 untuk mendapatkan beg plastik. sumbangan rm 0.20 ini dimasukkan ke dalam tabung RAKAN ANTI KEMISKINAN.

dengan nada retorik dap menyatakan ingin menarik pelabur yang mampu membayar gaji pekerja dengan lebih tinggi  dan bukannya membayar dengan kadar yang  rendah sehingga membawa kepada kemasukan pekerja asing. ini merupakan PEMBOHONGAN PALING DAHSYAT. sehingga ke artikel ini ditulis, guan eng gagal menarik pelabur yang boleh memberi gaji yang mahal kepada operator kilang. mana tidaknya, boleh dikatakan semua kilang di bukit minyak dan bayan lepas adalah terdiri daripada pekerja warga asing. guan eng terlupa siapakah yang tinggal di taman perumahan sekitar simpang ampat, tambun dan permatang pauh? bukankah pendatang asing?sudah 3 tahun setengah mana janji kamu guan eng dalam hal ini.

guan eng dan dap berjanji akan mentadbir pemerintahan kerajaan yang bebas daripada NEP, rasuah , ketidakcekapan yang hanya akan mendatangkan faedah kepada segelintir kumpulan kecil orang-orang umno sahaja. benarkah kerajaan guan eng sekarang bebas rasuah? bagaimana dengan isu red tone dalam hal wifi dan kes tambun tanah di batu kawan seberang perai selatan?dikhabarkan menghadapi masalah sekarang akibat tawaran yang terlalu murah. bagaimana dengan pertuduhan jeff oii kepada  penjawat awam negeri yang ada menerima rasuah satu ketika dahulu ? kerajaan negeri juga dalam sidang dun mei lalu, dengan bangga menyatakan bahawa urusan pemulangan wang yang disumbangkan ke dalam tabung RAK oleh rakyat yang membeli rm 0.20 beg plastik adalah bukan di bawah tanggungjawab kerajaan negeri. ini bermakna kerajaan negeri lepas tangan dalam hal sumbangan ini. kerajaan negeri juga tidak cekap dalam pengurusan jalan raya. jalan raya tetap sesak pada waktu kemuncak pergi dan pulang dari kerja. 3 tahun setengah memerintah tapi masih lembab. sebelum berkuasa cukup pandai kata nak buat ini la, nak buat itu la. macam bangkai hidup.

dap dan guan eng juga mahu menaiktaraf industri hi tech , pembuatan dan iks /PKS pada rangkaian nilai global. kenyataan ini agak retorik. sehingga kini berapa banyak iks dan PKS berstatus rangkaian bernilai global. berapa banyak kawasan iks baru yang diwujudkan? bukit minyak adalah kawasan yang dibangunkan sejak zaman BN lagi. tak nampak lagi taman industri iks yang baru di rasmikan oleh lge laknatullah.industri hi tech juga tidak kelihatan di pulau pinang. angan-angan dap tak jadi kenyataan lagi. dap nak tiru hi tech kulimkah yang dibina sejak zaman BN.

dap dan guan eng mahu meremajakan sektor pelancongan dan perkhidmatan industri dengan cara membina persekitaran hijau  seperti pembinaan zoo pulau pinang yang baru, hotel dan kawasan warisan pelancongan. sektor pelancongan pulau pinang dimajukan oleh kerajaan persekutuan. keretapi bukit bendera bernilai rm 63 juta adalah peruntukan kerajaan BN. guan eng hanya tahu menaikkan kadar tiket dari rm 4 kepada rm 8. mujurlah keretapi ditaja oleh BN . kalau tak di taja, sudah pastilah harga tiket mencecah silap-silap rm 15 ke 20.sehingga kini tiada lagi zoo secara rasmi di pulau pinang.zoo pulau pinang ni  nak di isikan dengan apa ? harimau, kucing ( CAT), kambing, lembu, itik serati, keldai,gajah atau juak juak PR yang sama seperti dalam zoo( oppsss jangan marah ya..nanti kena jual....)kawasan warisan pelancongan yang dibangunkan pula ada yang menjejaskan pendapatan penternak burung walid yang terdiri daripada kaum cina.

dap dan guan eng mahu merombak dan menyusun perbadaan kemajuan pulau pinang (PDC), pelaburan pulau pinang ( Penang Invest), pusat pembangunan kemahiran pulau pinang, autoriti pulau pinang  untuk merangsang kemasukan lebihan pelaburan asing.yang ini teman nampak ada perubahan sikit sebab organisasi telah di susun semula dan yang pastinya organisasi di susun berdasar pegawai yang boleh menjadi pak turut kepada guan eng.guan eng sebenarnya bertuah dan wajib berterima kasih kepada kho tsu koon kerana BN telah memajukan Pulau Pinang. Pulau pinang menjadi sebuah pulau industri melalui dasar industrialisasi di bawah mending lim chong eu. dahulu dap cukup main hebat menghentam mendiang. akhirnya lebuhraya di bayan baru ke batu maung  di letakkan nama lebuhraya lim chong eu.

sehingga ke hari ini tiada pelan komprehensif untuk menggalakkan ekonomi berasaskan pengetahuan untuk menyelamatkan pulau pinang dalam dunia globalisasi  yang pesat berubah. k-ekonomi perlu ada.namun di pulau pinang ianya tidak diberikan perhatian walaupun dalam manifesto ke 12 disebutkan. guan eng hanya tahu berceramah politik sahaja dan sibuk pergi road show perhimpunan haram bersih. guan eng pun tak faham apa dia k-ekonomi. dia pun tiada k-value.menulis secara retorik amat mudah dan ianya tidaklah sama untuk melaksanakannya. mungkin ramai yang tidak tahu tentang manifesto dap ke 12. badarkhubro akan membongkarkannya satu persatu atas nama BERSIHKAN PULAU PINANG DARI PEMBOHONGAN KERAJAAN DAP.

PERANCANGAN BN SEHINGGA KE TAHUN 2020. SAYANG SEKALI EPENDUDUK PULAU PINANG SILAP MEMILIH SEBUAH KERAJAAN YANG KUAT BERANGAN ANGAN DAN BERETORIK DI ATAS KERTAS DAN DI ATAS PENTAS. RAKYAT PULAU PINANG PUNYAI PELUANG UNTUK MENYAMBUNG NIKMAT KEMAJUAN. KEBURUKAN YANG DILEMPARKAN DAP, PKR DAN PAS PENANG KEPADA BN HANYALAH SANDIWARA POLITIK. 3 TAHUN SETENGAH MEREKA MEMERINTAH, MEREKA TIDAK MAMPU MENUNAIKAN MANIFESTO YANG DIJANJIKAN DALAM PILIHANRAYA KE 12.


- menyusul selepas ini pembohongan  manifesto dap yang ke 3 untuk pulau pinang.

EXCO AGAMA ISLAM PULAU PINANG KANTOI .INI DIA LEVEL EXCO AGAMA ISLAM PULAU PINANG. NAUZUBILLAH

KELIHATN EXCO AGAMA SEDANG MENANTIKAN KEHADIRAN MODEL DENGAN PENUH GHAIRAH DAN SYAHWAT MEMUNCAK

 WAH!!!!!!! SIAP DONGAK LAGI. EXCO AGAMA ISLAM INI. TEMAN ULANG. NI EXCO AGAMA ISLAM PULAU PINANG.
LEPAS NI MALIK KASSIM BOLEH TENGOK MODEL NI PULAK.

PAS BUAT APA? TAK BERANI NAK NASIHATKAN ATAU PUMP PIC NI DI SERATA BLOG HANGPA.

MENJAWAB HUJAH STUPID SEORANG KETUA MENTERI YANG BERKELULUSAN AKAUNTAN

Kenyataan Akhbar oleh Ketua Menteri Pulau Pinang dan Setiauasaha Agung DAP Lim Guan Eng di Kuala Lumpur pada 4 Julai 2011. ( merangkap francis light moden)

Adakah Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein Berani Untuk Mengharamkan Perkasa Sebagaimana Beliau Mengharamkan Bersih Atau Menahan Senator Ezam Mohamad Dan Khairy Jamaluddin Sepertimana Juga Polis Telah Menahan Ahli Parlimen Sungai Siput, Dr. Micheal Jeyakumar Devaraj Di Bawah Ordinan Darurat Bagi Membuktikan Pihak Polis Tidak Mengamalkan ‘Double-Standard’ Atau Pilih Kasih?

( WAHAI GUAN ENG LAKNATULLAH PERKASA TU BERDAFTAR DI BAWAH ROS. BERSIH MANA ADA BERDAFTAR DI BAWAH PENDAFTARAN PERTUBUHAN. MENGAPA BODOH SANGAT? )

DAP mempersoal desakan Hishammuddin bahawa pihak berkuasa akan bertindak adil dalam menghentikan semua perhimpunan walaupun hanya mengaharamkan kumpulan reformasi pilihanraya Bersih, apabila tiada tindakan diambil terhadap UMNO dan Perkasa yang menganjurkan demonstrasi ganas di Pulau Pinang pada 1 Julai 2011. Mengapakah Hishammuddin tidak menahan Ezam di bawah Ordinan Darurat atas ancaman beliau bahawa tidak perlu tunggu pilihanraya umum dan beliau mahu mengadakan lebih banyak bantahan bagi memaksa saya untuk meletak jawatan sebagai Ketua Menteri?
( APA BUKTI UMNO DAN PERKASA YANG ANJURKAN PERARAKAN TERSEBUT?BUATLAH LAPORAN POLIS? BUAT BANYAK BANYAK DALAM 3OOO KER.ORDINAN DARURAT INI UNTUK APA WAHAI GUAN ENG LAKNATULLAH? ADA BACA KE?)

DAP menyokong demonstrasi aman tetapi mengutuk sekeras-kerasnya demonstrasi ganas. Kegagalan pihak polis untuk bertindak ke atas demonstrasi ganas oleh UMNO dan Perkasa, menberi tanggapan bahawa jelas terdapat ‘double-standard’ dan pilih kasih. Penangkapan Jeyakumar dan lima ahli PSM yang lain di bawah Ordinan Darurat adalah tidak adil kerana kegagalan untuk mengemukakan sebarang bukti bahawa dia telah melancarkan perang terhadap Yang Di-Pertuan Agong dan negara. Tuduhan menyebarkan fahaman komunis adalah tidak masuk akal apabila Malaysia sememangnya telah lama mengadakan hubungan akrab dengan negara-negara komunis seperti Cuba, China dan Vietnam

( HUBUNGAN DIPLOMATIK DENGAN PENYEBARAN FAHAMAN KOMUNIS 2 PERKARA YANG BERBEZA. ANTARA MAKAN NASI DENGAN BUANG AIR BESAR. SAMA KER? MEREKA DI TAHAN BAWAH ORDINAN KERANA MENYEBARKAN FAHAMAN KOMUNIS MELALUI TULISAN, PERBUALAN DAN PERBINCANGAN. POLIS TAHU LA DIA PUNYA KERJA WAHAI GUAN ENG. HANG JAGA PENANG BAIK-BAIK. PERANGAI HANG LAGI ZALIM DARIPADA KOMUNIS. SEBAB HANG NI CAMPUQ KOMUNIS  DAN LIBERAL....LAGI TERUK.)

PENING KEPALA HOTAK AKU PASAL BERSIH YANG HARAM INI


teringat teman kepada perkara pertama dalam manifesto DAP Pulau Pinang dalam pilihanraya ke 12 yang lalu. Manifesto mereka yang pertama......:

KATAKAN TIDAK KEPADA DOMINASI KEKUASAAN POLITK UMNO

mereka tidak berjaya dalam manifesto yang pertama ini tetapi mereka berjaya hilangkan dominasi Bn di Pulau Pinang. semua calon gerakan, mic dan mca kalah. lalu tinggallah 11 kerusi miliik umno. apakan daya cita-cita dap sampai setakat itu sahaja. walaupun gagal, hasilnya dianggap cemerlang kerana suara bn di sidang dun hanya tinggal suara umno. apa lagi yang mereka mahukan? BERSIH yang bagaimana? Mungkin bagi mereka maksud bersih ini ialah PR berjaya memerintah malaysia. barulah bersih. Jika ini maksudnya...ibarat budak-budak main kejar-kejar. dok asyik kejar kawan dan bila kena lenjan menangis dan bila dah nagis report pada mak ayah atau memberontak ...menghentak- hentak kaki untuk diberi peluang dikejar kawan pula. PR dok mengejar BN. PR teringin juga dikejar BN.

dalam manifesto pertama ini, DAP mahu pertahankan demokrasi dengan cara mendapatkan sokongan rakyat untuk mencegah demokrasi kepada sebelah pihak sahaja. DAp bersungguh -sungguh mahukan pecahan sempadan dilaksanakan. mengapakah dap mahukan sedemikian? bukankah ini adalah dasar pecah perintah yang mahu mengasingkan kaum cina, melayu dan india.dengan menggunakan psywar ala mafia, maka dap mengatakan bahawa umno akan menyuarakan permintaan tambahan kerusi untuk mudah mendapatkan jawatan ketua menteri pada tahun 2013.dap bersungguh-sungguh menafikan majoriti 2/3 untuk mencegah umno meningkatkan peruntukan jumlah kerusi. lalu diceritakan kepada sekalian kaum cina, bahawa umno akan jadi ketua menteri. mudah kan.......kerja dap. melaga lagakan kaum melayu, cina dan india. untuk berkuasa kepada sistem bekalan air dan berkuasa dalam sektor pengangkutan awam , dap perlu berkuasa. perjuangan dalam manifesto pertama ini membuahkan hasil akibat dasar dan ceramah pecah dan perintah dari dap dalam pilihanraya ke 12. rupa rupanya untuk terus berkuasa, dap perlu melaga-lagakan kaum melayu. lalu cara terbaik ialah memastikan PERHIMPUNAN HARAM BERSIH TETAP JUGA BERLAKU 9/7/2011.MELAYU PAS, MELAYU UMNO, MELAYU PERKASA, MELAYU PERSATUAN SILAT DAN MELAYU PKR AKAN BERTEMPUR SESAMA SENDIRI.

seronoklah dap selepas itu. segala perancangan ala yahudi dilaksanakan dengan penuh sistematik. dirancang bukan sebulan dua, tetapi setahun selepas mereka menang. tok dalang anwar pula hanya menggerakkan lakonan berdasarkan bayang-bayang kekuasaan kepada pas. PAS bermain dengan bayang-bayang tok dalang yang menceritakan pas akan memegang banyak jawatan menteri apabila PR memerintah. lalu PAS menyatakan pendirian, perjuangan kami bukan Islam tetapi perjuangan kami hanya mahu mengalahkan UMNO......pengaruh syaitan terus menular dalam urat darah PAS dan PKR. Sedihnya, UMAT ISLAM YANG SEDANG BERPERANG. KUFAR BERTEPUK TANGAN.