Wednesday, June 4, 2014

E14 : SAYA TIDAK AKAN KELUAR DAP. " DYANA"


PETALING JAYA: Calon DAP yang kalah pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd Daud menyifatkan pengalaman beliau dan bekas naib presiden parti, Tunku Abdul Aziz Ibrahim adalah berbeza.Berikutan itu, Dyana menganggap ramalan Tunku Abdul Aziz bahawa beliau akan meninggalkan parti itu tidak boleh diterima, lebih-lebih lagi kerana beliau bermula sebagai ahli biasa ketika menyertai DAP.

Beliau juga menganggap DAP sebagai keluarga, bukan parti politik kerana kepemimpinannya menganggap tidak mustahil menjadi rakyat Malaysia sebenar tanpa dibelenggu sifat hikporit.
“Kita mungkin mempunyai perbezaan, tetapi tidak bermakna seseorang perlu meninggalkan keluarganya setiap kali berlakunya perbezaan pandangan.

“Saya mempunyai lebih banyak alasan yang boleh ‘disabitkan’ untuk keluar dari parti berikutan kegagalan dipilih atau dilantik sebagai wakil rakyat.

“Mungkin sekiranya Tunku Aziz menghabiskan lebih banyak masa bersama kami di peringkat akar umbi, beliau turut bersetuju dengan saya,” katanya dalam kenyataan di sini, Selasa.
Dyana berkata demikian bagi mengulas kenyataan Tunku Aziz yang meramalkan beliau akan meninggalkan parti tersebut berdasarkan pengalamannya sendiri ketika bersama DAP.

Peguam berusia 27 tahun itu berkata, pembabitannya dalam parti politik pembangkang itu juga tanpa didorong hasrat untuk dilantik dalam mana-mana jawatan.
“Saya percaya perjuangan DAP ada risiko dan kesannya walaupun prinsipnya untuk memperjuangan semua rakyat adalah tepat,” katanya.

Bagaimanapun katanya, diharapkan tiada pihak menyalahanggap tentang dirinya kerana beliau berbangga menjadi orang Melayu.

“Saya berbangga dengan keturunan dan warisan saya. Bagaimanapun, saya tidak percaya dalam menyalahgunakannya dengan mempersendakan rakyat Malaysia yang lain,” katanya.
Selain itu, beliau mendakwa slogan ’1Malaysia’ yang diperkenalkan Barisan Nasional (BN) sepatutnya mengalakkan semangat rakyat Malaysia bukan menjurus kepada kepentingan politik.


UST AZHAR HIDUP BERMEWAH OK LA TU ..... : )


INILAH CARA ZUHUD UST AZHAR. TAPI APAKAN DAYA DIA USTAZ SOKONG PAS.... SEMUA OK LA TU .KALU ZUHUD NAIK PROTON SECOND PUN OK KAN KAN KAN KAN

E14 : PAS TETAP CINTAKAN DAP

Photo: Duduklah bawah ketiak DAP kalau dah rasa sesuai dan selesa...

E14: MUNGKIN INI JUGA PENYEBAB DAP KALAH DI TELUK INTAN


BOLEH BETUIKAN RAMBUT LAGI TU..... ISH ISHHHH
1. Sifat Talam Dua Muka 


Di hadapan masyarakat Melayu , Dyana Sofea pula berani mengatakan beliau tidak pernah menentang hudud tetapi di hadapan masyarakat bukan Melayu pula beliau tampil mengatakan beliau sebenarnya menentang pelaksaan hudud. Apabila ditekan maka beliau mengatakan beliau sebenarnya menyokong pendirian partinya iatu parti DAP. Apabila ditelan lagi beliau pula mengatakan beliau tidak akan menyokong hudud sekirannya dibentang di parlimen. 

Sekirannya kita mengalisis semasa Dyana Sofea berkempen di Teluk Intan maka kita akan mendapati Dyana Sofea akan berselendang dan berbaju kurung di majlis PAS, manakala tidak berpakaian sedemikian di majlis DAP. Di hadapan pengundi Melayu maka cara pemakainnya seolah – olahnya sopan dan di hadapan masyarakat Cina pula seolah – olah beliau adalah terbuka . 

2. Peguam atau PA ? 

Calon DAP pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan, Dyana Sofea Mohd Daud yang mengaku sebagai peguam dilaporkan sebenarnya menipu mengenai kelayakan beliau itu .namun DAP mungkin berjaya menampilkan bukti sewaktu kempen berjalan 

3. Penipuan Status Ibunya 

Ketika disoal Dyana Sofea menafikan bahawa ibunya adalah ahli PERKASA. Namun begitu , tidak lama kemudian ibunya pula tampil membuat persidangan media dan mengatakan beliau akan keluar dari PERKASA. Sekirannya bukan ahli maka persidangan media tersebut adalah menafikan dirinya adalah ahli dan bukannya menggumunkan akan keluar. Cara politik penipuan sedemikian adalah politik Anwarisme yang suda semakin menyerap dalam jiwa Dyana Sofea yang masih lagi mentah. 


4. Kenyataan terkenal Dyana Sofea mengatakan Orang Melayu di UITM tidak boleh bersaing dengan bangsa lain menyebabkan mereka mentaliti mereka mengalami ketidakupayaan untuk bekerja dan hidup bersama – sama dengan kaum lain. Dyana sendiri merupakan seorang Melayu dari UITM dan adakah Dyana Sofea sendiri mengutuk dirinya sendiri yang memiliki mentaliti dan ketidakupayaan untuk bekerja ? 

5. . Parti DAP demi kemenangan sehingga adat asas untuk menghormati kemangkatan Almarhum Sultan Azlan Shah tidak dapat dilaksanakan apabila meneruskan dengan kempen mereka di Teluk Intan. ( Orang dahulu percaya konsep TULAH ). Anak muda yang masih lagi mentah dijadikan oleh pihak tertentu demi kepentingan politik mereka. Apa yang lebih menyedihkan adalah budaya Anwarisme sudah mula menyerap ke dalam Dyana Sofea. Sepanjang kempen pilihan raya terdapat banyak percanggahan , penipuan dan kepura – puraan Dyana Sofea mula terpancar.