Thursday, December 1, 2011

SIAPA RASIS?

hari ini boleh dikatakan hampir semua akhbar berbahasa cina menghentam ucapan tan sri muhyiddin.mereka kata tan sri rasis.wah!!!!!rasis,bagaimana pula dengan ucapan nga kor meng yang kata zambry kadir hitam metalik dan haramjadah. haramjadah tu ditujukan kepada melayu. analogi BK mudah sahaja. Jika waktu 13 mei 1969 dap kata malay si , tetapi sekarang dap kata haramjadah. haramjadah ini adalah makian di tahap melampau mengatasi celaka dan anak haram .Tak rasis lagi ke namanya ni. dap maki melayundan maki negeri perak darul kartun.perak darulridzuan bukan darul kartun. hinanya sultan perak sebagai ketua negeri.

jika di amati di pulau pinang pula,dap menghina peniaga nasi kandar dengan istilah balik india. terbaru pun mereka hina lagi.keterlaluan dap seperti mahu mengundang 1969.dap telah bersedia berhadapan dengan 1969.apakah melayu mahu mendiamkan diri setelah orang islam diharamjadahkan?

dap bermain nada ayat sekarang. mereka mahu mengalihkan isu sebenar ngar kor meng. mereka kata tan sri pula rasis. mungkin mereka tersilap.akan BK dedahkan nanti.Sebelum terlupa BK akan dedahkan ISU LIVESTOCK PULAU PINANG.

DARUL RIDZUAN : NEGARA DIREDHAI telah dipermainkan kafir dap kepada negara kartun. dap hina konsep redha ALLAH.Bangkit Islam ajar dap. jihad sekarang.

TIADA ISTILAH TANAH WAKAF DI PULAU PINANG. SEKARANG IANYA BERTUKAR KEPADA NAMA "RUMAH IBADAT"


KELUASAN TANAH WAKAF DI ZAMAN BN IALAH SELUAS 779.26 HEKTAR DENGAN NILAI RM 850 JUTA. INILAH YANG AMAT AMAT DIDENGKI OLEH GUAN ENG. GUAN ENG TAHU BAHAWA KEBANYAKKAN TANAH WAKAF INI MEMPUNYAI NILAI KOMERSIAL YANG AMAT TINGGI DAN TERLETAK BETUL DI TENGAH TENGAH BANDARAYA. KEJAYAAN GUAN ENG TERSERLAH APABILA TANAH WAKAF INI TIDAK BERKEMBANG JUMLAH HEKTARNYA SELEPAS GUAN ENG AMBIL ALIH PULAU PINANG.


SEBELUM KERAJAAN DAP PULAU PINANG MENGAMBIL PULAU PINANG, SEMUA TANAH YANG DIBERIKAN KEPADA UMAT ISLAM UNTUK PEMBINAAN SEKOLAH RENDAH AGAMA DAN PEMBINAAN MASJID AKAN DITUKAR STATUSNYA KEPADA TANAH WAKAF.APABILA DISEBUT TANAH WAKAF, MAKA IANYA MENJADI MILIK KEKAL UMAT ISLAM.

NAMUN SEKARANG, SELEPAS KERAJAAN NEGERI DAP MENGAMBIL PULAU PINANG, SETIAP TANAH YANG INGIN DIBERIKAN UNTUK PEMBINAAN SEKOLAH RENDAH AGAMA DAN MASJID AKAN TERUS DILETAKKAN DI BAWAH SETIAUSAHA KERAJAAN NEGERI DIPERBADANKAN ( SSI) DI BAWAH PERKARA " RUMAH IBADAT" . INI BERMAKNA TANAH WAKAF YANG NAMA ASALNYA BERTUKAR KEPADA TANAH RUMAH IBADAT. TANAH WAKAF HANYA UNTUK MEMBINA MASJID SAHAJA. TETAPI TANAH RUMAH IBADAT BOLEH DIBINA MASJID DAN RUMAH IBADAT LAIN.KESANNYA BOLEH DILIHAT DI KAWASAN LEBUH MC CALEM DAN FARLIM.

PULAU PINANG TIADA LAGI TANAH WAKAF. MAKSUDNYA TIADA LAGI TANAH KHUSUS UNTUK UMAT ISLAM PULAU PINANG. INILAH GERAKAN HALUS GUAN ENG DAN DAP.

SAY NO TO ISA.
SAY NO TO WAKAF LAND
SAY NO TO ISLAM IN PENANG

ANTARA KEJAHATAN GUAN ENG YANG MELAYU PULAU PINANG TAK SEDAQ


1. SEWAKTU DI ZAMAN BARISAN NASIONAL TANAH MILIK PDC YANG TERLETAK BERDEKATAN DENGAN PENGKALAN POLIS MARIN BATU UBAN ( SEBELAH KIRI SELEPAS TURUN DARI JAMBATAN PULAU PINANG MENGHALA KE MEDAN IKAN BAKAR) TELAH DI GAZETKAN PEMBINAAN SEBUAH MASJID DAN SEKOLAH. NAMUN SEKARANG, DI DALAM PELAN TANAH BERKENAAN TIADA LAGI DIGAZETKAN PEMBINAAN KEDUA DUA INSTITUSI ISLAM INI

2. PROJEK AIR PUTIH DI BALIK PULAU SEWAKTU ZAMAN BN TELAH DIGAZETKAN PEMBINAAN SEKOLAH MENENGAH DAN RENDAH. NAMUN, AKHIRNYA TAPAK BERKENAAN TELAH DIBERIKAN KEPADA SEKOLAH ANTARABANGSA SEKOLAH PRINCE OF WALES.TAPAK INI DAHULU DIJANGKAKAN AKAN DIBINA TAPAK PERPINDAHAN SMK ST GEORGE

3. TANAH SELUAS 4 EKAR YANG TERLETAK DI SEBELAH EKSPRESWAY JELUTONG  BAKAL DISERAHKAN OLEH GUAN ENG KEPADA SEKOLAH MUBALIGH(BERDASAR PERMOHONAN) SEKIRANYA KEMENTERIAN PELAJARAN GAGAL MEMBUAT PERMOHONAN DAN MEMBINA SEKOLAH DI TANAH TERSEBUT. MENGIKUT PERANCANGAN AWAL, TANAH TERSEBUT AKAN DIBANGUNKAN DENGAN SEBUAH SEKOLAH.

UNTUK PENGETAHUAN SEKALIAN UMAT PULAU PINANG, SELEPAS PENANG DI AMBIL ALIH OLEH DAP, STATUS TANAH MILIK PEMAJU ATAU KERAJAAN NEGERI YANG TELAH DIMASUKKAN PERANCANGAN PEMBINAAN MASJID DAN SEKOLAH DI BAWAH KEMENTERIAN PELAJARAN TELAH DI UBAH STATUSNYA KEPADA PEMBINAAN RUMAH IBADAT DAN PEMBINAAN SEKOLAH. DENGAN KATA LAIN, SEKIRANYA ADA PERANCANGAN MEMBINA MASJID SEBELUM INI, MAKA TIDAK MUSTAHIL TANAH BERKENAAN BOLEH DIBINA RUMAH IBADAT AGAMA LAIN ATAS NAMA TANAH RUMAH IBADAT DAN TANAH UNTUK SEKOLAH BOLEH DIBINA SEKOLAH MUBALIGH ATAU SEKOLAH ANTARABANGSA SEBAGAIMANA YANG BERLAKU HARI INI.

PAS DAN DAP TAK KAN TAK TAU.

JUMLAH PERUNTUKAN PENDIDIKAN DI PULAU PINANG PADA TAHUN 2011

JUMLAH PERUNTUKAN PENDIDIKAN DI PULAU PINANG PADA TAHUN 2011 IALAH SEBANYAK RM 1.03 BILLION. SATU JUMLAH YANG AMAT BESAR DAN MENGATASI JUMLAH BAJET 2011 DAN 2012 KERAJAAN DAP PULAU PINANG.

BETAPA SAYANGNYA BN DI PULAU PINANG. TAPI RAKYAT PULAU PINANG TETAP TOLAK BN DI BEBERAPA KAWASAN. TEMAN CADANGKAN AGAR, PADA TAHUN HADAPAN, KERAJAAN BN BAWALAH PERUNTUKAN YANG BANYAK INI KEPADA NEGERI YANG DIMENANGI BN SAHAJA.

BAGI PULAU PINANG, BANTULAH DUN ATAU PARLIMEN YANG MENANG SAHAJA. LUPAKAN MEMBERI BANTUAN YANG BANYAK DI KAWASAN SEBELAH PULAU  KECUALI KAWASAN BALIK PULAU. INGATLAH, PENGUNDI PULAU PINANG TELAH MENOLAK BN. BUAT APA KERAJAAN MEMBERI BANTUAN KEPADA ORANG YANG MEMBENCI?PULANGKAN PERUNTUKAN KERAJAAN BN KEPADA RAKYAT YANG MEMBERI UNDI DI NEGARI LAIN.

BN BANTU BESARKAN LAPANGAN TERBANG BERJUMLAH RM 230 JUTA, RAKYAT PULAU PINANG KATA INI GUAN ENG SURUH

BN BINA JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG. RAKYAT KATA INILAH HASIL KEJAYAAN GUAN ENG DESAK KERAJAAN BN MENERUSKAN PROJEK INI.

BN BANTU BERI PERUNTUKAN MENAIKTARAF JALAN RAYA DI PULAU PINANG, RAKYAT KATA INI SEMUA DUIT KERAJAAN NEGERI.

SEMUA YANG BN BANTU DI PULAU PINANG , RAKYAT AKAN KATA SEMUANYA KERANA DAP. KALAU DAP TIDAK MENANG DI PULAU PINANG, KERAJAAN BN TIDAK AKAN MEMBERI PERUNTUKAN YANG BANYAK KEPADA PULAU PINANG

KESANNYA, RAKYAT PULAU PINANG MAHU KEKAL SEBAGAI NEGERI PEMBANGKANG KERANA KERAJAAN BN AKAN MEMBANTU DENGAN DANA YANG BANYAK. JIKA BN  MENANG, MAKA SUDAH PASTILAH PERUNTUKAN AKAN BERKURANGAN SEPERTI DAHULU. MISALNYA URU KAFA KERAJAAN BN BERI RM 800. TAPI KERAJAAN DAP BAGI ONE OFF 100.NAMUN, GURU KAFA LEBIH NAMPAK ONE OFF  RM100 DARIPADA RM 800.

KERAJAAN PUSAT BANTU SABK DI PULAU PINANG LEBIH DARIPADA RM 10 JUTA, TAPI UMAT ISLAM LEBIH NAMPAK KERAJAAN DAP YANG BANTU TAK SAMPAI RM 2 JUTA KEPADA SEKOLAH AGAMA DI PULAU PINANG

KESIMPULANNYA, PENANG KALAH, RAKYAT LEBIH MENIKMATI KESEJAHTERAAN

HJ HADI TELAH MENDAPAT RESTU PILIHANRAYA. KAUM CINA HANYA AKAN BERI 10% UNDI SAHAJA KEPADA BNBK (nama gelaran baru yang teman tukarkan bagi menggantikan  ganti nama diri " teman"). Kenapa teman tukarkan kepada BK, kerana ada yang menyatakan Badarkhubro ini penulisnya ialah orang perak. Tapi kadang-kadang BK menggunakan loghat pulau pinang. Apakah BK milik orang perak dan orang pulau pinang? itu bukanlah persoalan utama. Yang menjadi persoalan ialah BK bertugas melancarkan perang jihad menentang kufar harbi DAP laknatullah.

BK tidak di bayar malah tidak pun berharap untuk meminta belas ihsan daripada sesiapa. BK suka berkawan dengan semua blogger yang suka membawa mesej membongkar kelemahan pembangkang. Bukan apa, bagi BK perjuangan kita sekarang ialah menyelamatkan daulah islamiyyah.

Berbekalkan wang tabung buluh yang berjaya dipecahkan malam kelmarin , dan menumpang kereta seorang sahabat dari Pulau Pinang, BK akhirnya berjaya juga melihat kotaraya kuala lumpur. Wah!!!! cantik juga kotaraya ini. Kagum BK dengan lampu LED yang menghiasai PWTC. Kata orang, pembangkang cukup marah dengan hiasan LED di bangunan PWTC. Kata mereka membazir.

BK nak tanya mereka, kalaupun membazir, UMNO guna duit PKR, PAS dan DAP ke untuk bayar bil letrik PWTC. PWTC adalah idaman DAP sekiranya mereka berjaya menakluk malaysia. Hj Hadi telah berjumpa dengan lim kuan yew untuk mendapat restu dan nasihat lee kuan yew tentang cara bagaimana ingin menang. green light telah diberikan oleh lee kuan yew kepada seluruh kaum cina di malaysia bahawa sokong PAS dan PKR. Pastikan UMNO tumbang. PAS dah berjanji tidak akan melaungkan isu negara Islam dan hudud lagi. PAS bersetuju dengan permintaan lee kuan yew.

Benarkah tulisan BK ini? BK nak jawab jangan percaya....dan tunggu perkara berlaku dulu baru percaya. Lee Kuan Yew amat yakin malaysia akan tumbang ke tangan cina dap tak lama lagi. Jika gagal kali ini, bermakna dap tiada peluang lagi.Istilah cina yang teman lakarkan ini bukanlah rasis. yang jahat ini ialah cina dap macam juga melayu pkr .

Apapun selepas perhimpunan agung umno ini, melayu malaysia akan diuji sekali lagi. Teman ingin nasihatkan kepada UMNO , lebih baik bantu Melayu secara all out. Berikan peruntukan sebanyak mungkin kepada Melayu di setiap daerah mengundi. Pengundi cina hanya akan beri 10% sahaja. Green light dari singapura dah betul betul jelas. UMNO dan BN hanya tinggal kaum India sahaja sekarang. kaum India pula selalu di hina oleh dap. Kaum India marahkan interlok, tetapi kerajaan pulau pinang beritahu kaum india adalah pendatang dalam buletin My Balik Pulau dan nga kor meng pun gelar manusia yang berkulit hitam sebagai hitam metalic.

BN akan menang jika melayu beri undi 80% kepada BN dan India memberi undi pada kadar 55% kepada BN. Cina tak akan beri lagi dah lebih daripada paras 25%. Permainan politik rasis cina yang di bawa dap amat bahaya sekarang. Melayu bakal merempat . Semua telah mereka perolehi. tetapi undi tetap mereka tidak akan beri. Sekali lagi teman maklumkan, melayu bukan tidak mempercayai kaum cina, tetapi melayu rupa rupanya sedang di tipu.

Teman lakarkan ini , sebagai lambang awal kesedaran UMNO untuk bantu semua orang Melayu di Malaysia. bantu juga kaum India. Bantu juga kaum cina yang setia bersama BN. bantulah kaum cina di kedah, perlis, johor, terengganu, kelantan, sarawak dan sabah dan di mana mana kawasan yang kaum cinanya bersatu dengan melayu di dalam satu daerah mengundi.

INGAT...........ISLAM TELAH SAMPAI KE PENGHUJUNGNYA DI MALAYSIA. KALAH BN /UMNO.....TUNGGULAH KITA BERSAMA HASIL KEPUTUSAN YANG DI CAPAI ANTARA LEE KUAN YEW DAN HJ HADI.YANG PASTI PENGARAH PELAJARAN DI PULAU PINANG DAN NEGERI SEMBILAN BUKAN LAGI MELAYU. BUKAN RASIS TETAPI PERLU DI NYATAKAN.