Thursday, August 4, 2011

ZAHRAIN SAMPAH ? NIK AZIZ?

JIKA ZAHRAIN SAMPAH, NIK AZIZ ADALAH TONG SAMPAH YANG MENYIMPAN SEGALA JENIS SAMPAH. ITU SAHAJA KESIMPULAN MUDAH TEMAN. TAK PERLU BUAT ESEI PANJANG PANJANG DAN NAK BUAT HURAIAN.

APAKAH MEREKA INI JUGA AKAN MELAWAN KERAJAAN BN?

KERAJAAN BERBESAR HATI MENGAMBIL GURU GSTT SEBAGAI GURU TETAP DI KALA GURU SEDANG DI ANGGAP SEBAGAI PENENTANG KEPADA KERAJAAN BN. APAKAH RISIKO SELEPAS INI? APAKAH MEREKA GSTT JUGA SAMA MEMBANGKANG KERAJAAN BN? LEPAS NI GURU GSTT MESTI AKAN DESAK KERAJAAN BILA DAH TETAP.  KAWAN TEMAN KATA  BILA DAH SAH DALAM JAWATAN , GSTT PUN SAMA BALUN KERAJAAN.

BEGINILAH SIKAP PENYOKONG PAS. SOMBONG SESAMA ISLAM.

PAK CIK MENOLAK PEMBERIAN BEG BUAH KURMA YANG DIBERIKAN KEPADANYA. TAKSUB SANGAT PAKCIK PAS NI. APAPUN TAHNIAH DATUK REEZAL KERANA BERANI MENYERAHKAN BEG TERSEBUT KEPADA PAKCIK PAS.

HOSPITAL ISLAM PULAU PINANG?HOSPITAL BUKAN ISLAM PULAU PINANG ADA TAK ?

SUMBER : HARAKAHDAILY :

Fakhri Ali   
KEPALA BATAS, 14 Julai: Hospital Islam Pulau Pinang akan menjadi satu realiti di negeri ini, apabila usaha ke arah mewujudkan kemudahan tersebut menjadi realiti tidak lama lagi.Pengerusi Promosi dan Pemasaran Pusat Urus Zakat Pulau Pinang, Dr. Mujahid Yusof Rawa, berkata demikian ketika ditemui selepas majlis pentauliahan amil zakat fitrah negeri Pulau Pinang, yang telah diadakan di Dewan Millenium, pagi tadi.

Menurut beliau lagi, segala kemudahan yang ada seperti pusat haemodialisis telah pun diwujudkan oleh PUZ ,kepakaran ini akan diakseskan semaksima mungkin bagi manfaat umat Islam di Pulau Pinang, yang tidak pernah dilaksanakan sebelum ini."Dalam lawatan ke Mesir baru-baru ini, kita mendapati terdapat pelajar tahun akhir yang mengikuti pengajian bidang perubatan atas biaya PUZ boleh dimanfaatkan ilmu mereka bagi mewujudkan hospital tersebut di Pulau Pinang.

TEMAN CUMA NAK BAGITAHU BAHAWA HOSPITAL PUSRAWI DI KUALA LUMPUR TU ADALAH CONTOH HOSPITAL ISLAM. TEMAN RISAU TAKUT HOSPITAL SAHAJA ISLAM, TAPI PEMIMPIN YANG BAGI IDEA NI LEBIH KURANG PEMIKIRAN KAFIR JER. ISLAM BUKAN PADA NAMA HOSPITAL. SEKARANG PUN JURURAWAT DI HOSPITAL KERAJAAN DAH PAKAI TUDUNG , ADA SURAU DAN SEBAGAINYA. APAPUN TEMAN UCAP TAHNIAH SEBAB ADA ISLAM DI SITU. TAPI BUKAN PARTI ISLAM YANG TUNGGANG LANGGANG DALAM ISLAM.

Hospital Pusrawi Kuala Lumpur

Hospital Pusrawi view from the side

JUMLAH WANG ZAKAT PULAU PINANG

RM53 juta pada tahun lalu
RM56 juta tahun ini,
Target RM100 juta bagi merealisasikan aspirasi ini.


PATUTLAH ADA MALAUN YANG DOK INTAI DUIT PUZ DAN DOK KATA KERAJAAN NEGERI BAGI RM 2000 SEORANG PADA PELAJAR MESIR YANG PULANG SELEPAS KES DI MESIR REDA, SEDANGKAN RM 1000 DIBEERIKAN OLEH PUZ. PERLU INGAT DUIT PUZ BUKAN DUIT KERAJAAN NEGERI OK. KALAU BN PERINTAH PUN HARAM AMBIL WANG PUZ UNTUK PROJEK ORANG KAFIR.

KAMPUNG JALAN POKOK ASSAM HARI INI. TEMAN TAK MENULIS LAGI PASAL KAMPUNG INI

BUMI DI PIJAK MILIK ORANG ......JALAN POKOK ASSAM HARI INI

TINGGAL KENANGAN PADA NAMA

SEMUANYA HANCUR MUSNAH...MELAYU DI HALAU

TINGGAL TIMBUNAN TANAH

APA YANG TINGGAL............

RUMAH MELAYU ...2 MELAYU SAHAJA YANG TINGGAL

KESIMPULAN TEMAN :

TEMAN DAH TUTUP BUKU PASAL JALAN POKOK ASSAM. TERIMA KASIH PAS DAN PKR PULAU PINANG KERANA DIKALA HANGPA MEMERINTAH KAMPUNG MELAYU INI HILANG DI BUMI PULAU PINANG.WALAUPUN HANGPA BAGI APA JUA ALASAN PAMPASAN DIBERIKAN, PAMPASAN YANG CUKUP DAN PELBAGAI LAGI, AKU TETAP DOAKAN HANGPA AKAN DAPAT BALASAN ALLAH. UMNO PERTAHANKAN KAMPUNG NI SEJAK SEKIAN DULU WALAUPUN PEMAJU TELAH MEMBELINYA. BN BERKUASA DAN UMNO BOLEH BERUNDING. TAPI PAS DAN PKR TELUQ MASUK KE DALAM. 1 BLOK PANGSAPURI 27 TINGKAT AKAN DIBANGUNKAN. 8 UNIT BANGUNAN PERDAGANGAN 4 TINGKAT BERNILAI JUTAAN RINGGIT AKAN DIMAJUKAN. HILANG LOT 21,22,24,25 DAN 28. WAHAI UMAT ISLAM PULAU PINANG SEDARLAH BAHAWA LOT 21 DAN LOT 22 ADALAH TANAH ASAL TAPAK PERKUBURAN ISLAM.TAPI SEKARANG TIADA LAGI. TINGGALLAH SEJARAH DI BAWAH PENGUASA ZALIM DAP LAKNATULLAH

BILA PULA PAS PULAU PINANG RESTUI NAMA FATHER?

Dahulu teman selalu dengar penceramah pas dok hentam orang kristian dan di kaitkan kekejaman kristian dalam perang salib. tetapi selepas berbaik dan bermadu kasih dengan guan eng , pas dah senyap dan tak berani nak bangkitkan isu perang salib. Kenapa? rupa-rupanya bukan itu sahaja yang pas pulau pinang buat pada umat Islam. Pas Pulau Pinang juga merestui nama father julien sebagai tanda nama jalan di pulau pinang. DAP dengan P Patoo dan untuk memastikan umat islam tenang maka jalan bagi orang islam diletakkan nama jalan tun hamdan sheikh tahir.

father Julien
tun hamdan sheikh tahir

TEMAN BUKAN NAK HALANG APATAH LAGI NAK BANGKITKAN SENTIMEN AGAMA ATAU PERKAUMAN. CUMA TEMAN NAK BAGITAHU YANG  PAS PULAU PINANG NI CAKAP TALAK SELUPA BIKIN. ISLAM DOK JUAI SANA SINI.

Harakahdaily   

GEORGETOWN, 28 Julai: Mesyuarat Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Pulau Pinang semalam telah meluluskan cadangan nama baru bagi tiga jalan dalam negeri iaitu Jalan Tun Hamdan Sheikh Tahir, Jalan Father Julien dan Jalan P Patto.Ketua Menteri, Lim Guan Eng berkata, bahagian Kerajaan Tempatan telah menerima 3 permohonan untuk menukar nama jalan sedia ada, iaitu 2 jalan di Daerah Seberang Perai Utara dan 1 jalan di Daerah Timur Laut.

Permohonan itu, katanya bagi nenamakan jalan dari Sekolah Hashim Awang hingga ke Sekolah Bakti yang merangkumi Jalan Bertam dan Jalan Kubang Menerong sebagai Jalan Tun Hamdan Sheikh Tahir, Jalan Mak Mandin menuju ke Jalan Bunga Tanjung 7, Butterworth kepada Jalan P Patto dan menamakan jalan di tepi Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Heng Ee di Jalan Hamilton sebagai Jalan Father Julien

BAGI TEMAN TUJUAN GUAN ENG HANYA SATU NAK TARIK SOKONGAN INDIA DAN PENGANUT AGAM KRISTIAN .TINDAKAN INI NAK BAGI UMNO MELATAH. SORRYLAH UMNO NAK MELATAH DENGAN ISU NI. YANG PATUT MALU IALAH PAS DAN USTAZ MAKTAR PKR. DULU DEPA NI BUKAN MAIN  LANTANG HENTAM AGAMA YANG BERPERANG DENGAN ISLAM  DALAM PERANG SALIB. TEMAN NAK INGATKAN USTAZ MAKHTAR DAN ORANG PAS PULAU PINANG. ADA KESEMPATAN BACA BUKU INI :
TEMAN NO HAL......BAGI TEMAN ISLAM ADALAH ISLAM. AGAMA LAIN TETAP AGAMA LAIN.

LAWAK BODOH PAS PAHANG

SUMBER HARAKAHDAILY :

PAS PAHANG BANTAH KILANG KELUAR PENYERI ARAK
( PELIK....KILANG PENYERI BANTAH. KILANG ARAH DI SHAH ALAM TAK MAU PULAK BANTAH DAN HANTAR MEMORANDUM. APA CITE PAS NI. AHLI  PARLIMEN  SHAH ALAM PUN OK JER. DIAM MACAM TUNGGUL KAYU. DULU MASA BN MEMERINTAH BUKAN MAIN MENYALAK. TUIHHHH...MUNAFIK)
 
Khairil Abdul Rahim   
KUANTAN, 4 Ogos: PAS Pahang membantah tindakan sebuah kilang yang beroperasi di kawasan perindustrian Gebeng, dekat sini yang akan memproses ‘bahan penyeri’ arak Daraclar kerana boleh mencemar maruah Islam.
( KILANG ARAK DI SHAH ALAM TAK CEMARKAN UMAT ISLAM WAHAI MUNAFIK?)

Ketua Penerangan PAS Pahang, Suhaimi Saad, berkata berdasarkan maklumat kakitangan, syarikat berkenaan sedang membina kemudahan pengeluaran produk berkenaan dan di jangka akan memulakan operasinya dalam masa terdekat.Menurutnya, Daraclar atau beer stabilizer ialah bahan yang dicampurkan dalam arak bagi tujuan penyeri.Bahan tersebut dikatakan produk baru syarikat berkenaan yang sebelum ini hanya mengeluarkan silika.
( YANG KILANG ARAK BETUL HAWAT HANGPA TAK BANTAH. INI KILANG PRODUK BERASAS ARAK.......PAS SELANGOR ADA KUASA , PI LA BANTAH. )
“Serentak dengan itu PAS Pahang memandang serius dan kesal berhubung isu pembinaan kemudahan baru bagi pengeluaran produk yang berkaitan arak itu kerana sebahagian daripada pekerja syarikat berkenaan beragama Islam,” katanya.
( KILANG CARLSBERG DI SHAH ALAM TIADA PEKERJA ISLAM WAHAI BONGOK MALAUN?????)

Tambah Suhaimi, sebelum ini terdapat fatwa dari Jabatan Mufti Pahang dikeluarkan pada 31 Julai 2004 yang mengatakan harus bekerja di kilang yang mengeluarkan silika bagi tujuan menapis arak atau digunakan untuk perusahaan lain seperti cat dan kaca. ( MUFTI KATA HARUS SEBAB DIA BUKAN BUAT AIR ARAK MACAM SHAH ALAM YANG DAH CONFIRM HARAM. TUAN IBRAHIM TUAN MAN TAK AJAK HANGA KA???)

PAS, ujarnya bertegas satu kajian semula secara terperinci dengan meletakkan kebajikan pekerja Islam yang merupakan pekerja majoriti di syarikat tersebut dan juga rantaian yang bakal menerima tempiasnya seperti mereka yang bertugas di syarikat lori, pelabuhan, perkapalan dan lain-lainnya ( BUAT KAJIAN UNTUK PEKERJA ISLAM CARLSBERG DI SHAH ALAM DULU WAHAI PAS PAHANG)

APA KOMEN PAS PAHANG?KENAPA TAK BALUN PAS SELANGOR YANG BAHLUL TU?

That Calls for a Carlsberg!

April 8, 2011 - 12:18 pm No Comments
Shah Alam, 6 April 2011 – Today is a big day for Carlsberg. Today is the relaunch of the Carlsberg brand. After more than two years in the making, Carlsberg unveils a new global initiative that will see its brand undergo a major transformation and the introduction of a new slogan “That Calls for a Carlsberg!”.

JARAK DEKAT PULA ...............


JARAK LAGI DEKAT UNTUK PAS PAHANG


LU FIKIRLAH SENDIRI..........PAS

SIAPAKAH GADIS DISEBELAH GUAN ENG?

ALAMAK DAH TERKANTOI. ADMIRE LAMA KER. PERHHH PAKAI BAJU PUN TAK TUTUP. BERGAMBAR DENGAN PEMIMPIN YANG BERIDOLAKAN KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ. BETUL KER GUAN ENG BUKAN KAKI BETINA? NAK BONGKAR.....TUNGGUUUU

GUAN ENG MENGHINA KHALIFAH ISLAM UMAR ABDUL AZIZ

APAKAH INI WATAK UMAT ABDUL AZIZ?APAKAH UMAR MINUM ARAK ? HARAMJADAH PUNYA GUAN ENG. MANA PI PAS YANG MENYALAK. PI LA TAMPAQ GUAN ENG. HINA TERANG TERANG KHALIFAH ISLAM. TANG KARTUN HANGPA NAMPAK.

YAM SENG!!!!!!!!!!!!!PENGHINAAN PADA UMAT ISLAM SEDUNIA. ARAK TARUHAN UMAR ABDUL AZIZ. HINANYA ISLAM ANUTAN AGAMMKU. SIAL BETUL PAS DAN PKR. HIAN ISLAM INI. WALAUPUN KAFIR, TAPI JANGAN DOK CLAIM IKUT CARA UMAR ABDUL AZIZ. LAKNAT KAU GUAN ENG.

KANAK-KANAK PUN DIPOLITIKKAN DAP:KOLEKSI PRN SARAWAK

KANAKKANAK YANG MEMASUKI PERTANDINGAN MEWARNA BURUNG KENYALANG YANG TERTERA LOGO DAP. BILA UMNO NAK GUNA LOGO UMNO DI SEKOLAH, PAS MARAH. TANG DEPA OK PULA. MALAUN BADIGOL ..........

LUKISAN YANG DI WARNAKAN................

APA TINDAKAN KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI ?

MAHASISWA DI JALANAN BERSAMA BERSIH. TEMAN TAK MAU KOMEN. TEMAN CMA NAK TANYA SAIFUDDIN LU BIKIN APA? LU AKAN JAWAB INI SUARA ANAK MUDA. DARAH ANAK MUDA. CARA ANAK MUDA. MUDAH MUDAHAN LU PUN PENGGAL AKHIR JER  UNTUK KALI INI. LEPAS TU BERTANDING ATAS KERUSI PR LAGI BAIK.

KENAL USTAZ NI. TV9..................SAYANGNYA DAN TIDAK BERSYUKUR DAN MENGHARGAI REZEKI ALLAH. INILAH YANG PERLU KITA TAHU BAHAWA ISLAMIK NYER SESEORANG JANGAN DINILAI DALAM ASPEK PEMAKAIAN DAN PERCAKAPANNYA SECARA WARAK.

GAMBARAN AWAL JIKA PAKATAN RAKYAT DAPAT PUTRAJAYA

WAH SAMBUTAN KEMENANGAN MACAMLAS VEGAS. DULU PAS KATA MEMBAZIR BUNGA API. TAPI BELUM MENANG DAH ADA AMALAN MEMBAZIR. BUKANKAH INI AMALAN MUNAFIK ?
MENIPU PUN PANDAI. MENYANYI PUN PANDAI. BERLAKON BAIK DENGAN KAUM MELAYU PUN PANDAI. HEBAT HEBAT RAJA PEMBOHONG LAKNATULLAH INI

ISU TAN CHENG LIANG DI PROPAGANDAKAN OLEH DAP. WA KAH KAH

Teman dah naik geli geleman bila melihat drama yang di atur oleh puak-puak dap ini. Selepas Tan Cheng Liang keluarkan kenyataan dalam hal pemberian kontrak kepada kontraktor melayu kelas F , maka guan eng pun mengambil peluang untuk berlakon menghentam BN dan UMNO. Lalu hari ini dalam akhbar sinar malik kassim pun mahu mencabar umno menegur mca dalam hal ini. Jika UMNO berani pi tegurlah ketua wanita mca itu. Ayat dan kenyataan yang paling lawak tapi nampak tegas. Sebelum nak cabar umno, teman nak cabar malik kassim pi la tutup fun fair di sebelah queensbay yang dibuat dalam bulan ramadhan. Satu lagi, pi cabar guan eng bagi la kontrak bernilai 74 juta kepada kontraktor melayu seperti yang eck dapat di tambun. Bermain silap mata adalah amalan PR. Cabar benda yang remeh.

Ketua Wanita MCA Pulau Pinang Tan Cheng Liang yang telah mempersoalkan mengenai 243 projek Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Negeri yang ditawarkan kepada kontraktor-kontraktor Kelas F  di mana nilai projek-projek tersebut adalah kurang daripada RM200,000.

KESAN KENYATAAN INI :

malik kassim mencabar umno menegur ketua wanita mca itu , sekiranya umno berani.

KESAN KEDUA :

SUMBER : ROKETKINI.COM

MCA cadang kontraktor kelas F dimansuhkan?

“Adakah Tan Cheng Liang bercadang supaya Kontraktor Kelas F (untuk Bumiputera) dimansuhkan?
( BILA MASA PULA TAN CHENG LIANG KATA NAK MANSUHKAN. KENYATAAN NG ADALAH BERBENTUK PROVOKOTIF SEHINGGA MENIMBULKAN SYAK YANG SALAH KEPADA MCA.JUSTERU TEMAN CADANGKAN TAN CHENG LIANG BOLEH MENGAMBIL TNDAKAN SAMAN FITNAH  KEPADA NG WA EIK)

“Jikalau MCA berhasrat untuk berbuat demikian, beliau seharusnya mengemukakan cadangan tersebut melalui Presiden MCA atau Menteri-Menteri MCA yang berada dalam Kabinet.
( TAN CHENG LIANG MEMPERSOALKAN PERKARA INI KERANA DAP TELAH BERJANJI AKAN MEMBERI KONTRAK KEPADA KAUM CINA SEKIRANYA MEREKA MEMERINTAH. KENYATAAN INI DIKELUARKAN KERANA INI ADALAH RUNGUTAN DARI KAUM CINA SENDIRI)

“Jangan lemparkan kritikan yang tidak berasas terhadap kerajaan negeri Pulau Pinang yang melaksanakan tender terbuka serta menjaga kepentingan kontraktor-kontraktor Kelas F yang kurang kemampuan mereka dari segi modal berbayar,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
( APAKAH SELAMA INI KONTRAKTOR KELAS F YANG SEDIA ADA TIDAK DI JAGA KEBAJIKAN MEREKA DI ZAMAN BN . ? APAKAH PROJEK PROJEK JPS SEBELUM INI DIBERIKAN KEPADA CINA? GUAN ENG YANG BOHONG KAUM CINA?KONTRAKTOR MANA YANG BERANI TAMPIL MENYATAKAN MEREKA TIDAK PERNAH MENDAPAT 1 PROJEK PUN DARIPADA KERAJAAN SEWAKTU BN MEMERINTAH PULAU PINANG?)

Ng yang juga Adun Komtar turut mempersoalkan Tan dan MCA sama ada mereka mahu menentang UMNO dan menolak peruntukan undang-undang yang ada kerana mahu memansuhkan hak kontraktor-kontraktor kelas F demi membela kepentingan kontraktor-kontraktor bukan Bumiputera.Beliau menambah tuduhan MCA itu membuktikan lidah pemimpin-pemimpin BN bercabang dua
( LIDAH TAN BERCABANG. TAPI LIDAH NG LAGI BERCABANG-CABANG. LIHAT KES RAMPASAN PERALATAN RESTORAN NASI KANDAR SEBELUM INI. INI PUN DAH CUKUP. BELUM LAGI KES LIDAH BERCABANG-CABANG DALAM HAL WANG SUMBANGAN WARGA EMAS DARI SUMBER JUDI. )

TEMAN NAK UCAP TAHNIAH KEPADA KONTRAKTOR MELAYU YANG DAH DAPAT. CUMA TEMAN HARAP JANGAN LA PULA MAIN ALI BABA JUGA ATAU BERI % KEPADA PARTI TERTENTU SELEPAS HABIS PROJEK.FAHAM AJELAH. TAKUT-TAKUT PERANGAI DAP SELANGOR MENJALAR KE PULAU PINANG.