Wednesday, February 8, 2012

PASCA E 13 : KEJAYAAN YB MAKHTAR YANG HARUS DI BERI PUJIAN SEMUA

JUMLAH PENGELUARAN /TERNAKAN BABI SEPANJANG TAHUN 2009 DARI KAWASAN SEBERANG PERAI SELATAN  SAHAJA SEBANYAK 153 456 EKOR. KAWASAN DUN SG BAKAP ADALAH PENGELUAR TERBESAR DI SEBERANG PERAI SELATAN. APA YB MAKHTAR BUAT? MEMANG SESUAI LA PRIPAL TAKE OVER. SILAP SILAP LEPAS NI , KALU PRIPAL AMBIL ALIH, BERTAMBAHLAH JUMLAH TERNAKAN BABI DI KAWASAN MAJORITI MELAYU DI SG BAKAP.

MELAYU DOK KALUT TENGOK SELANGOR DENGAN PROJEK BABI MEGA.TERLUPA PULA DI PULAU PINANG LAGI MEGA RUPANYA  WALAUPUN PENDUDUK MELAYU MELEBIHI PENDUDUK CINA.

PASCA E 13 : JELAS GUAN ENG KANTOI DALAM HAL TAN HAK JU

BOLEHKAH KERAJAAN NEGERI DI SAMAN ATAS PENERBITAN RISALAH INI YANG TERNYATA MEMFITNAH ?LEMAH SUNGGUH PENYELIDIKAN KERAJAAN PULAU PINANG SELEMAH GUAN ENG.

 KENYATAAN GUAN ENG DALAM SINAR  22 JAN 2012 :

"Setakat ini, Kerajaan Negeri PR sudah membayar RM15 juta kepada mahkamah. Ia amat merugikan wang yang sepatutnya digunakan untuk pembangunan dan kebajikan rakyat. Adakah, Dr Teng akan membayar balik RM15 juta yang diserahkan kepada Hak Ju,” katanya"

KETETAPAN MAHKAMAH RAYUAN HANYA :

Wang pampasan RM500,000 yang ditetapkan Mahkamah Rayuan

KEPUTUSAN MAHKAMAH RAYUAN

Mahkamah Rayuan Putrajaya mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi berhubung kes penipuan tanah Tan Hak Ju

KESIMPULAN BK :

KENAPA GUAN ENG BAYAR RM 15 JUTA SEDANGKAN KEPUTUSAN BELUM DIBUAT LAGI?

MENGAPA TAK TUNTUT SEMULA WANG RM 15 JUTA TERSEBUT?

WANG RM 15 JUTA MILIK SIAPA?MILIK BK JUGA YANG TERPAKSA BAYAR PARKING KERETA, CUKAI TANAH, HASIL PINTU DAN PELBAGAI LAGI.

JELAS, GUAN ENG SALAH GUNA DANA AWAM DAN ROMPAK WANG RAKYAT. UNTUK CAOVER DIRI, SALAHKAN BN. INILAH KERJA DAP.