Monday, August 18, 2014

BUKAN AZIZAH MB SELANGOR. TAK LAYAK!!!!


KUASA SULTAN DALAN UNDANG UNDANG TUBUH NEGERI. YANG SENGAL PARTI U TURN. KENAPA HANGPATAK MAU JADI MB.KUASA ADA TAPI SENGAL DAN LEMAH. SEBAB DAP TAK SETUJU PAS.PAS TAKUT DENGAN DAP. DAP KATA PAS MUNAFIK .PAS STILL DIAM. 

PARTI U-TURN SEDANG ALAMAI PEMBERSIHAN ROH .... KIH KIH
Allah s.w.t sedang membuat tapisan dan pembersihan kepada jemaah Islam 

PAS sekarang ini sepertimana sedang dilakukan kepada Ikhwan Muslimin di 

Mesir. 


Lingkupnya Abul Futuh, bekas Majlis Syura Ikhwan kerana kesilapannya 

membelakangi keputusan Majlis Syura jemaah itu yang tidak membenarkan 

mana mana anggota Ikhwan bertanding dalam pilihanraya Presiden Mesir. 

Hari ini Abul Futuh jelas menyokong rejim AsSisi. 


Kita sedang menyaksikan kemunculan "Abul Futuh versi PAS" dalam proses 

tapisan ini. Pastikan posisi kita waktu ini di mana. 


KHALID STILL MB. BUBAR DUN !!!!
Saya menerima dengan hati terbuka keputusan Parti Islam Sa-Malaysia (PAS) berkenaan status Menteri Besar dan barisan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor. 

Dengan perkembangan terbaharu ini, saya akan memohon menghadap DYMM Sultan Selangor untuk memberi nasihat tentang langkah-langkah seterusnya. 

Sehingga DYMM Sultan membuat keputusan muktamad, saya akan meneruskan pentadbiran kerajaan Negeri Selangor bersama 4 ahli MMKN daripada PAS akan meneruskan pentadbiran bagi memastikan rakyat tidak terkesan dengan krisis politik ini. 

Saya mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan dan semua rakyat Selangor atas sokongan dalam usaha bersama untuk menjayakan agenda reformasi di Selangor. 

Saya juga berterima kasih atas kesabaran semua pihak dalam penyelesaian isu dan perkembangan-perkembangan terkini mengikut tatacara yang betul dan berasaskan undang-undang. 

Insya'Allah, rakyat Selangor akan terus dipelihara dan diberkati Allah SWT. 


TAN SRI DATO’ SERI ABDUL KHALID IBRAHIM 
YAB DATO’ MENTERI BESAR SELANGOR 

2 ADUN PAS BAKAL DI PECAT???


KENAPA MESYUARAT AJK PAS TAK BUAT KEPUTUSAN PECAT 2 AHLINYA


MESYUARAT PAS SEMALAM HANYA MEMBINCANGKAN SOAL U TURN SAHAJA. NAMUN MEREKA TERLUPA KEPADA STATUS 2 ORANG ADUNNYA YANG MENDAHULUI KEPUTUSAN PARTI. STOPA ALI SEBAGAI SU AGONG TERPINGA PINGA DAN TIDAK MAMPU MEMBUAT KEPUTUSAN. BK BOLEH MENGIAKAN KATA RAFIZI BAHAWA ELOKLAH STOPA CLEARKAN ISU SEKSUAL DAHULU.

HAJI HADI MEMANG NAK WAN AZIZAH. TETAPI KENAPA BUKAN DIA LEAD SIDANG MEDIA


Presiden masuk ke bilik mesyuarat dan memberi salam. Tubuhnya agak susut tapi wajahnya ceria. Gaya langkahnya yg gagah seperti biasa tidak kelihatan. Kami berdiri memberi hormat. Beliau mengambil tempat. Ada yg dtg bersalaman. Aku memilih utk duduk shj. Sengaja beri peluang Presiden rehat. Presiden mengangkat kedua dua tangannya kepada kami sambil tersenyum. Kami membalasnya.


Tepat 10 pagi, Presiden memulakan mesyuarat dgn membaca surah al Fatihah. Hari itu, kehadiran AJK awal yg ramai tidak seperti biasa. Extra ordinary, kata Dr Maria sewaktu masuk ke bilik mesyuarat. Wajahnya ceria sbgmana wajah wajah kami yg menanti tarikh hari itu. Lebih seminggu menahan kegelisahan, kekesalan dan kemarahan yg terpaksa terbenam dalam hati sendiri. Mandi tak basah, makan hilang selera.

Jurufoto Harakah mengambil gambar kami sejurus mesy dibuka. Tak pernah sessi mesy AJK Pas Pusat ada acara ambil gambar. Macam mesyuarat terakhir. Seloroh Khalid Samad yg duduk selang satu dgn tempat aku duduk. Biasanya yg galak dgn hp, mereka berselfie shj. Mungkin mesy kali ini amat bersejarah. Aku duduk di bhgian tengah meja mesyuarat dan bersebelahan Mujahid dan Hanifa. Biasanya kami duduk di kawasan yg sama. Kedua-dua AJK Pas itu dilabelkan sebagai 'munafiq haraki' dan aku pula dianggap sebagai 'konservatif'.

Presiden meminta Setiausaha Agung Pas Pusat membentangkan laporan isu Selangor. Hampir sejam Cikgu Pha menerangkan satu persatu. Hampir kesemua fakta yg disebut telah kuketahui. Cuma hari ini, fakta itu disahkan. Tiada yg mencelah semasa Cikgu Pha bentangkan. Itulah kelebihan otai ini. Suara garaunya menguasai suasana. Susunan ayatnya teratur. Macam seorang guru menerangkan sesuatu pd anak muridnya. Aku hanya menaip satu persatu. Hanifa tegur, buat apa taip? Sejarah perlu ditulis. Bukan diingat dlm kepala. Aku cakap. Hanifa balas, sejarah ditulis oleh orang yg berkuasa. Aku malas nak berdebat dgn peguam. Payah nak menang. Aku diam, diapun diam.
Seusai Cikgu Pha menerangkan kronologi dlm menangani isu tersebut, Presiden meneruskan perbahasan dgn membawa hujah dua hadis tentang pemilihan kepimpinan harus berdasarkan merit. Hatiku berdebar jika Presiden bw hujah gender. Letihlah lepas ni, aku bisik dengan Mujahid. Ternyata otak nakal kami tersasar. Atas perkiraan siasah semasa dan syariah, Presiden mencdgkan WAWI sebagai calon pertama dan nama itu dicdgkan oleh PKR sendiri dan Azmin Ali sebgai calon kedua dan tanda tolak ansur PAS setelah umum mengetahui Sultan Selangor enggan memberi perkenan kpd WAWI.

Presiden bertanya pd pandangan ahli mesyuarat. Serentak kami bersetuju dgn menyatakan setuju. Ada yg angkat tangan tanda setuju dan ada yg ketuk meja menyokong. Tiada yg membantah. Bang Mat pun menambah bhw misi utama Pas adalah kukuhkan PR dgn membawa cadangan tersebut. Keputusan itu akan dibawa ke dlm mesy PR Pusat pd 5 ptg ini.

BK : MACAM PR DAH TAHU JE NAK BUAT MESYUARAT PUKUL 5. POLEMIK YANG TELAH DISUSUN DAN GAME INI ADALAH IDEA ANUAR SENDIRI. KAMI TAK HAIRAN SEBAB YANG ADA LA NI PARTI U-TURN 

NIK AZIZ TUNGGU PENJELASAN HJ HADI


PANDANGAN PEMBERI KOMENTAR

Actually sebelum ada ura2 yang mengatakan PAS akan buat U-Turn, menentang keputusan majlis syura. Pada mulanya sy tak percaya, but to my supprise, they were right. 

melihat keputusan AJK PAS pusat memang jelas bahawa kepimpinan tertinggi PR sudah di hijack oleh proxy Anwar. Their job is to make PAS toe the line. PAS not an equal partner, sebaliknya tukang pasang poster ketika PRU/PRK dan tukang sorak.Nothing more, Mengenai hala tuju PR, PAS takleh ambik port, itu kerja PKR dan DAP. 

Keputusan PAS mencalonkan DSWA hanya membuktikan bahawa tindakan 2 ADUN menentang keputusan majlis syura adalah tepat. Please dont waste time investigating them, drop the charge.. Lepas ni, kalau apa2 keputusan penting, rujuk mereka berdua nih, bukan ulama atau majlis syura.