Friday, February 24, 2012

PASCA E 13 : JPJ BERSAMA ANWAR


TAHNIAH KEPADA JABATAN PENGANGKUTAN JALAN  MALAYSIA.
TERUSKAN BERSAMA ANWAR

PASCA E 13 : PENTADBIRAN DAP YANG RASIS. MELAYU DINAFIKAN HAK DALAM AGENSI KERAJAAN NEGERI


sebelum BK memdedahkan jumlah dan perkara yang berkaitan dengan sikap dap yang terus menerus menekan Melayu Pulau Pinang, timbul beberapa persoalan awal yang bakal di dedahkan dalam masa terdekat. 4 tahun lebih guan eng menjadi ketua menteri , beliau telah bertindak secara rasis terhadap orang melayu pulau pinang malah lebih dahsyat daripada itu. guan eng terus bersalah dalam kes bayan mutiara yang melibat wang berjumlah rm 1.1 billion dan keuntungan secara terus kepada soldadu nya hampir rm 100 juta.

Jika pembangkang menyerang dato sharizat dengan isu nfc rm 230 juta bagaimana pula dengan isu guan eng rm 1.1 billion. mana yang besar dan mana yang kuat baham wang rakyat. bukan itu sahaja, guan eng telah bertindak menyusun struktur perjawatanan dalam agensi kerajaan negeri dengan membuat pengambilan yang tidak setara antara kaum dan mengenepikan sama sekali konsep hak peribumi masyarakat tertentu. akhirnya agensi yang BK sebutkan ini telah berjaya di robak oleh guan eng. agensi tersebut ialah :

1. perbadanan bekalan air pulau pinang
2. perbadanan perpustakaan negeri pulau pinang
3.penang development centre
4. perbadanan bukit bendera

seluruh rakyat pulau pinang harus bertanya tentang pengambilan  staf  baru di ke empat empat jabatan ini. bukan BK dengki atau pertikaikan, tapi yang BK nak tahu dimanakah ke adilan untuk kaum melayu pulau pinang. dimanakah hak asasi melayu pulau pinang. mengapakah dap lebih rasis dalam segala tindakan atau dap mahukan pulau pinang huru hara kerana ketidak adilan sosial?

NANTIKAN PENDEDAHAN LANJUT. HANYA DI BK