Friday, October 14, 2011

PRODUK TERBARU PULAU PINANG............

0008055pCfw.gif

BOLEH TENGOK DI PUB SEKITAR GEORGE TOWN .......................MAI RAMAI RAMAI. PRODUK PULAU PINANG BUKAN LAGI BUAH PALA. TAPI BUAH DADA......APALAH NAK JADI DENGAN NEGERI TEMAN

DAULAT TUANKU DAULAT TUANKU DAULAT TUANKU

Sultan Kedah Darul Aman, Sultan Abdul Halim Muadzam Shah telah diisytihar sebagai yang Yang Di-Pertuan Agong ke-14 berkuatkuasa 13 Disember 2011.
 Sultan Kelantan Timbalan Yang Di-Pertuan Agong


Sultan Kedah  menjadi Agong sebanyak 2 kali dalam sejarah Malaysia dan menjadi Agong pada zaman Tun Abdul Razak merupakan seorang PM dan menjadi Agung juga kepada Anak Allahyarham Tun Razak iaitu DS Najib.

PAS BERKOKOK...BRUNEI JUGA YANG BERIA

TAHNIAH TUANKU

PSY WAR 6 JAHANAM PAS DALAM MENAMBAT HATI RAKYAT

BANNER INI DILETAKKAN D SELURUH KAWASAN  PULAU PINANG DALAM PILIHANRAYA KE 12. TUJUANNYA HENDAK MENARIK SIMPATI MELAYU UNTUK  PAS DAN MENYATAKAN INI SEMUA KERJA UMNO. TERNYATA MEREKA BERJAYA MEMBOHONG RAKYAT. SEBENARNYA BANNER INI DI BUAT OLEH PASUKAN PERANG SARAF PAS. KEMUDIAN BANNER INI DI AMBIL GAMBARNYA DAN DI BUAT SALINAN SERTA DI EDARKAN DISELURUH MASJID PULAU PINANG PADA HARI  JUMAAT SEBELUM PILIHANRAYA.INILAH KAEDAH PALING CELAKA PAS.....GAMPANG....!!!! 

SEKARANG PAS MULA BERMAIN PERANG SARAF LAGI.LIHAT :
KES KEPALA BABI YANG DIBUAT SENDIRI OLEH MAHASISWA PRO PAS DI UM. KE ENAM-ENAM MAHASISWA INI DIBUANG UNIVERSITI DAN SEKARANG BERKHIDMAT DENGAN UNIT GERAK SARAF PERANG SARAF PAS. TERBARU PAS EDAR KLIP VIDEO KONONNYA INI FITNAH UMNO. INI BUKTINYA:
GAMBAR DI AMBIL DARI PAPAGOMO.BLOGSPOT

KONONNYA PERANG SARAF INI DIBUAT UNTUK MENARIK SIMPATI RAKYAT KEPADA PAS. PENCERAMAH MEREKA AKAN BERKATA INILAH KERJA UMNO MEMFITNAH ORANG, SAYANG ....SERIBU KALI SAYANG. KAEDAH DAN TEKTIKAL PAS INI TELAH LAPUK DI MAKAN ZAMAN WALAUPUN BARU DI EDARKAN.SOALNYA SEKARANG...TAK KANLAH GILA NAK BERZINA LETAK BENDERA PAS DI BELAKANG. UMNO PUN TAU TAK BODOHNYA PAS LETAK BENDERA PAS BILA NAK BERZINA. MAT SABU PROJEK DENGAN NORMAH PUN TAK GUNA BENDERA PAS......GUAN ENG RINGAN-RINGAN DENGAN SETIAUSAHA AKHBAR PUN TAK LETAK BENDERA DAP OOOOO.....

JANGAN PERCAYA ANAK GUAN ENG RAMAS TETEK

TAK KAN MUKA BAIK MACAM NI NAK RAMAS TETEK AMOI. ANAK GUAN ENG LELAKI SEKOLAH MENENGAH. TAK PERCAYA TEMAN. GUAN ENG BAIK APA. SAPA KATA GUAN ENG JAHAT? ANAK DIA PUN BAIK. PAKAI CERMIN MATA SKIMA.
SATU LAGI JANGAN DOK PANDAI PANDAI KATA GUAN ENG KENA PENAMPAR DENGAN BETTY SEBAB GUAN ENG  ADA FAIR DENGAN SETIAUSAHA SULIT DIA.

JANGAN PERCAYA SEMUA INI. INI KARUT. GUAN ENG BAIK TAU
BAIK DEPAN....BELAKANG SIAPA TAU???????

ANAK PEMIMPIN UTAMA PENANG CABUL: KES LAMA , TAPI BARU NAK DIKETENGAHKAN

BUKAN YANG NI
PUN BUKAN
YANG NI PUN BUKAN

HABIS TU ANAK SIAPA YANG RAMAS TETEK AMOI. YANG PASTINYA KES INI BERLAKU KEPADA ANAK PEMIMPIN UTAMA PULAU PINANG.LA NI PUN DIA DAH BERTUKAR SEKOLAH.KATANYA TUKAR SEBAB NAK AMBIL ANGIN. KALAU PI TANYA SEKOLAH DAN JPN, TEMAN YAKIN JAWAPANNYA TUKAR KERANA MEMANG SAHAJA NAK TUKAR DAN BUKAN DITUKARKAN. KATANYA PEMANDU PEMIMPIN TERSEBUT NAMPAK ANAK PEMIMPIN NI BUAT KES CABUL RABA TETEK AMOI YANG SAMA SEKOLAH DENGANNYA.

ISHHHH MACAM-MACAM KES PAKATAN DENGAN ISU SEKS. ANWAR DENGAN KES LIWAT. MAT SABU DENGAN KES NORMAH( SAMPAI JILAI-JILAT LAGI). GUAN ENG KATAKAN ADA FAIR DENGAN SETIAUSAHA AKHBARNYA......(BETUIKA KATA KENA PENAMPAQ DENGAN BETTY). ANAK DIA PULA ADA KAWAN TEMAN KATA TUKAR SEKOLAH SEBAB NAK COVER KES RABA TETEK AMOI.....

AMARAN : JANGAN PERCAYA CERITA INI KALAU ANDA DARI KUMPULAN PAKATAN SEBAB KUMPULAN PAKATAN KATA APA YANG BERLAKU SEMUA KERANA UMNO. MEREKA BERJIMAK DENGAN BINI MEREKA PUN SEBAB UMNO SURUH.....

LAGI RASUAH PAKATAN RAKYAT DI BONGKARSAMBUNGAN................


TAK MAU ULAS PANJANG....PANJANG....LU FIKIR LA SENDIRI. TAPI TEMAN TAU JAWAPAN PEMBANGKANG. MEREKA AKAN KATA INI SEMUA KERJA UMNO. MUJURLAH MEREKA TAK KATA KALAU ISTERI MEREKA MENGANDUNG...INI SEMUA KERJA UMNO. KALAU SAUDARA MEREKA  MENINGGAL DUNIA...INI SEMUA KERJA UMNO. HEBAT UMNO ADA KUASA GHAIB.

PAS YANG BISING PASAL HUDUD , BRUNIE YANG NAK BUAT HUDUD

KUALA LUMPUR, 11 Okt: Sultan Brunei hari ini menitahkan agar pemerintah negara itu melihat keperluan untuk melaksanakan undang-undang syariah dengan segera, serentak dengan undang-undang sivil di negara itu.

Baginda yang bertitah di mesyuarat Majlis Agama Islam di bangunan Majlis Undangan di sini berkata,perlaksanaan undang-undang itu tidak harus lagi ditangguh lebih lama kerana kelengkapan untuk melaksanakannya sudah ada.

Akta Jenayah Islam jika difahami dengan betul ujarnya, adalah yang terbaik kerana ia datang dan dicipta oleh Allah Yang Maha Kuasa dan tidak manusia.

"Kita tidak harus melambatkan dan sebaliknya merebut petunjuk itu secara positif.

"Apa lagi di sana untuk menunggu? Kita sudah mempunyai bangunan mahkamah yang mengagumkan, ramai pakar telah dihasilkan dan bahawa negara telah mencapai kemerdekaan. Apa lagi?" soal baginda.

Menurutnya, setiap individu bertanggungjawab untuk melakukan perbuatan baik yang merupakan permintaan dari Allah Maha Kuasa.

Sehubungan itu ujarnya,undang-undang Islam penting untuk mengawal semua masalah dalam hidup, agama, keturunan, minda dan kekayaan.

"Walaupun ia adalah tanggungjawab kita, ia perlu dipenuhi bagi Allah Maha Kuasa," titah baginda lagi.

Memetik laporan Brudirect.com, undang-undang Islam ujar baginda, adalah pengetahuan dan sistem yang unik dan sangat cantik dan sudah tentu akan dipilih apabila difahami, namun jika ia tidak difahami, ia akan dibenci.

"Tetapi sejak manusia tidak mahu memahami, undang-undang itu dilihat sebagai buruk dan menakutkan. Segala puji bagi Allah yang Maha Kuasa, kita dipandu oleh-Nya untuk melihat dengan jelas keindahan undang-undang Islam.

"Saya memberi mandat kepada agensi-agensi atau institusi yang berkaitan, Kementerian Hal Ehwal Ugama, Negara Brunei Majlis Agama Islam, Negeri Jabatan Kehakiman, Jabatan Peguam Negara, Jabatan Mahkamah Syariah dan semua pihak untuk bekerjasama dan berurusan secara kolektif dan telus sehingga undang-undang ini mula membuahkan hasil," titah baginda lagi.

Terdahulu, Menteri Hal Ehwal Ugama, Pg Dato Seri Setia Dr Hj Mohammad bin Pengiran Haji Abdul Rahman berkata, Majlis Agama Islam Brunei adalah badan tertinggi dalam membantu Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda dalam menegakkan kesucian Islam di negara ini

PAS KATA MEREKA CONFIRM AKAN LAKSANAKAN HUDUD JIKA PR BERKUASA. AYAT PALING KARTUN. KENA UGUT DENGAN DAP ...SENYAP BAGAI BANGKAI HIDUP. BERANIKAH PAS. YANG PAS BERANI BUAT SAMBUTAN HARI HUDUD. HARI HUDUD NI SAH DAH BIDAAH ATAU SESAT. HUDUD ITU WAJIB. SAMBUTAN HARI HUDUD MANA ADA DALAM KALENDAR ISLAM. APA DAH JADI. MINTA MUFTI PULAU PINANG ULAS TENTANG SAMBUTAN HARI HUDUD.

PAS MEMANG KALUT. HUDUD TAK LAKSANA, TAPI ADA SAMBUTAN HARI HUDUD. MACAM SYIAH PLAK

PETALING JAYA: DAP dan PAS terus menghadapi kebuntuan berhubung kontroversi undang-undang hudud selepas mengadakan satu lagi “mesyuarat sulit” di ibu pejabat DAP di sini.

Kedua-dua parti sekutu Pakatan Rakyat itu mengadakan pertemuan dengan PKR sebagai usaha mencari penyelesaian dalam isu rumit mengenai cadangan PAS untuk melaksanakan undang-undang Hudud di Kelantan.

Ini merupakan pertemuan kedua diadakan dalam tempoh dua minggu yang turut disertai para pemimpin tertinggi Pakatan.

Mereka termasuk ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan timbalan presiden Azmin Ali; penasihat DAP Lim Kit Siang, pengerusi kebangsaan Karpal Singh dan Setiausaha Agung Lim Guan Eng, Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu serta Setiausaha Agung PAS, Mustafa Ali.

Ketika mengesahkan pertemuan pada Isnin itu, Guan Eng berkata keputusan mesyuarat itu berakhir dengan “DAP dan PAS bersetuju untuk tidak bersetuju mengenai undang-undang Hudud.”

“Hudud bukanlah agenda bersama Pakatan Rakyat untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang,” katanya.

Lim berkata, Pakatan Rakyat akan hanya melaksanakan dasar-dasar yang dieprsetujui oleh ketiga-tiga parti komponen pembangkang itu.

“Pada mesyuarat tersebut, DAP menekankan pendirian konsisten parti yang tidak bersetuju dengan undang-undang Hudud, dan menjelaskan bahawa undang-undang tersebut bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan,” katanya.

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengumumkan bahawa negeri itu akan menubuhkan sebuah jawatankuasa teknikal untuk mengkaji isu-isu berkaitan dengan pelaksanaan undang-undang Hudud.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah berkata PAS akan terus menganjurkan Hari Hudud tahunan untuk meningkatkan kesedaran mengenai Enakmen Jenayah Syariah

TAHNIAH DAH ADA SAMBUTAN HARI HUDUD. UNDANG UNDANG HUDUD TAK BUAT. TAPI BUAT HARI HUDUD.