Friday, July 24, 2015

MAT SABU MUNAFIQUN MODENARKIB : 
KUALA SELANGOR, 5 JUN: Bekas Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu menzahirkan taat setia kepada perjuangan Islam bersama PAS biarpun kalah dalam pemilihan dengan keputusan yang dianggapnya sebagai ‘pelik’.
Mohamad Sabu berkata walaupun menerima undi terlalu sedikit untuknya, namun beliau menerima keputusan tersebut dengan hati terbuka.“Kalah dalam pemilihan itu perkara biasa undi sikit sangat, itu yang saya terasa,” katanya dengan gelak kecil.
“Selepas (muktamar) ini, saya akan cuti sementara untuk pulang ke kampung bertemu isteri.
“Saya setia bersama PAS kerana perjuangan Islam mesti diteruskan,” katanya dalam sidang media di Muktamar Tahunan PAS ke-61, di sini, hari ini.Hadir sama, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali.
Abdul Hadi dalam reaksinya berhubung perkara itu memuji kesediaan Mohamad Sabu untuk terus menghadiri muktamar biarpun tewas semalam.
“Dalam PAS ini ada bermacam-macam, sejarah terdahulu menyaksikan ada yang kalah terus pulang, tidak masuk dewan.
“Sekurang-kurangnya Abang Mat kita (Mohamed Sabu) masih ada di sebelah saya hari ini dan masuk dewan untuk sesi Muktamar hari kedua ini,” katanya.
Tuan Ibrahim Tuan Man diisytiharkan sebagai Timbalan Presiden PAS yang baru selepas menewaskan penyandangnya Mohamad Sabu dengan majoriti 602 undi.
Tuan Ibrahim memperolehi 881 undi berbanding Mohamad yang memperolehi 279 undi.

BK : MAT SABU INI CONTOH MUNAFIQUN MODEN. DEMI SESUAP NASI DARI KERAJAAN PULAU PINANG MAKA APA YANG DIA UNGKAP DI LUDAH SEMULA. DIA KATA DIA NAK SETIA PADA PAS, TETAPI LEBIH TERUK DARI ABDULLAH BIN UBAI 

HUTANG NEGARA MALAYSIA HANYALAH RM 16.8 BILLION


KUALA TERENGGANU: Rakyat tidak memahami sepenuhnya kaedah baharu pengiraan hutang negara yang mula dilaksanakan sejak 2014, menyebabkan mereka mudah dikelirukan pihak yang cuba menjatuhkan kredibiliti kerajaan.

Hakikatnya, tegas Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA), Datuk Dr Puad Zarkashi, pengiraan hutang negara sebanyak RM744 bilion itu turut merangkumi butiran termasuk hutang swasta, hutang syarikat awam serta hutang individu.

Malah jelasnya, hutang kerajaan hanya berjumlah lebih kurang dua peratus iaitu kira-kira RM16.8 bilion selain tidak berhutang kepada pihak seperti Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF).

"Seperti yang disebutkan, hutang negara sebanyak RM744 bilion. Namun, apa yang berlaku adalah rakyat tidak dimaklumkan bahawa cara pengiraan hutang ini sudah berubah sejak tahun 2014.

"Hutang yang disenaraikan ini termasuk hutang swasta, hutang syarikat awam, hutang individu bahkan hutang orang luar yang membeli bon di negara kita turut dimasukkan sekali.

"Sebenarnya, hutang kerajaan hanya lebih kurang dua peratus sahaja iaitu kira-kira RM16.8 bilion dan ianya tidak banyak. Apa yang nyata, kerajaan tidak berhutang dengan Bank Negara atau pun kepada IMF," katanya.

AKRONIM G.H.B ? GHB MAT SABU SAMA MABUK


Effects of GHB 

GHB addiction and excessive use of GHB create both pleasant and unpleasant side effects. When mixed with alcohol, GHB is especially dangerous and can quickly lead to death. GHB can be snorted, smoked, swallowed pure or mixed with another liquid (often alcohol). GHB’s effects are similar to those of alcohol. They are also very similar to those of ecstasy; however, GHB is not ecstasy. Effects of GHB include: 

Disinhibition and increased sociability 
Enhanced sensuality 
Euphoria 
Intoxication 
Agitation 
Amnesia 
Convulsions 
Dizziness, drowsiness 
Extremely decreased breathing rate 
Liver failure 
Nausea, vomiting 
Unconsciousness, unable to wake up from sleep 
Visual disturbance 
Death due to decreased breathing, heart attack, aspiration of vomit 

GHB addiction produces withdrawal symptoms of insomnia, anxiety, tremor and even delirium when the drug is stopped abruptly. Emergency medical treatment is needed for severe GHB addiction withdrawal and for GHB addiction overdose. Unfortunately, many medical professionals are not familiar with the treatment of GHB addiction overdose and withdrawal. Fatalities have been reported. 

GHB addiction is dangerous. It requires treatment in a specialized substance abuse treatment center that has trained clinical professionals who can help a person overcome GHB addiction