Friday, November 4, 2011

LAGI PEMBOHONGAN BAJET PULAU PINANG


1. LA INGAT SATU PULAU PINANG DAPAT PUSAT INI. RUPANYA DI BALIK PULAU SAHAJA? KENAPA BALIK PULAU? SEBAB NAK UNDI MELAYU BALIK PULAU? SEBAB TAHU PR AKAN KALAH DI BALIK PULAU?

2.KUALITI SETARAF HDP SINGAPURA? KENAPA SINGAPURA? BARU NAK BINA SELEPAS DI TEGUR AUDIT NEGARA DAN SELEPAS 3 TAHUN 8 BULAN PERINTAH?ITUPUN DENGAN KERJASAMA SWASTA

3.GURU KAFA DAPAT RM 300 DAN BONUS PADA PENJAWAT AWAM NEGERI? SOALAN TEMAN MENGAPA TIDAK BUAT PELARASAN GAJI PENJAWAT AWAM NEGERI?

4. ELAUN KHAS RM 150 KEPADA PENCUCI LONGKANG DAN PENGUATKUASA. BAIK SUNGGUH GUAN ENG?SEBAB APA? SEBAB NAK SENANG ARAH PENGUATKUASA MELAYU ROBOHKAN GERAI MELAYU.

5. BELANJAWAN SURPLUS.....TUIHHH????BUKANKAH DEFISIT HAMPIR RM 170 JUTA DALAM BAJET 2012?

6. PELABURAN TERTINGGI DI MALAYSIA PADA TAHUN 2010 IAITU SEBANYAK RM 12.2 BLIION. ITU CERITA LAMA WAHAI GUAN ENG. CERITA BARU LU BARU DAPAT RM 4.8 BILLION SEHINGGA JULAI 2011. ITU SEBAB LU DENGKI SAMA JOHOR

HUTANG NEGARA KALUT NAK LANGSAIKAN.HUTANG NEGERI SENDIRI BERTAMBAHKENAIKAN KADAR HUTANG PENANG KEPADA KERAJAAN PERSEKUTUAN BN BERTAMBAH SEBANYAK 50% PADA TAHUN 2009 DAN 2010-LAPAORAN AUDIT NEGARA TAHUN 2010

HOI!!!! GAMPANG...KAU PI LA KURANGKAN HUTANG KERAJAAN PENANG DAHULU......TAK PEMALU

HUJAH MEDIA MAYA PR: SOALAN TEMAN KWSP RUGIKAH?


WALAU APA PUN YANG PR KATA, TEMAN NAK TANYA SATU SAHAJA, PERNAHKAH KEUNTUNGAN KWSP YANG DIBERIKAN KEPADA PENCARUM  BERADA DI TAHAP 5% ?BUKANKAH KERAJAAN DAH NAIKKAN CARUMAN MAJIKAN SEBANYAK 13% DARIPADA 12% MULAI TAHUN 2012? BUKANKAH INI MENGUNTUNGKAN SEMUA PEKERJA?

HUJAH MEDIA MAYA PRSEKARANG TEMAN NAK TANYA. ANAK INDIA DAN CINA DOK KALUT NAK BELAJAR ..TAPI ANAK MELAYU PR DOK KALUT PI PERHIMPUNAN BERSIH?ANAK MELAYU SIAPAKAH INI?

BAGAIMANA GUAN ENG BOHONG PASAL BAJET ?1. MENGIKUT LAPORAN KETUA AUDIT NEGARA HUTANG NEGERI PULAU PINANG BERTAMBAH KEPADA 50% PADA TAHUN 2009 DAN 2010 KEPADA KERAJAAN PUSAT.

2.KERAJAAN BN BAGI RM 100 KEPADA SEMUA PELAJAR SEKOLAH RENDAH DAN SEKOLAH MENENGAH. KERAJAAN PR PENANG HANYA BAGI UNTUK TAHUN 1 DAN 4 DAN TINGKATAN 1 DAN 4 SAHAJA. MENGAPAKAH PILIH TAHUN 1 DAN 4? TAHUN 2,3 5, DAN 6 BAGAIMANA ?

3.KEMISKINAN TEGAR DI ATASI OLEH KERAJAAN BN KERANA PERUNTUKAN MEMBASMI KEMISKINAN MELALUI PROJEK AZAM DAN KARISMA ADALAH DI BAWAH KERAJAAN BN. IANYA DIMASUKKAN MELALUI JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT. OLEH KERANA JABATAN INI DIKONGSI BERSAMA ANTARA KERAJAAN PUSAT DAN NEGERI, MAKA GUAN ENG NAK CLAIM ITU KEJAYAAN DIA..... DASAR TAK PEMALU.

4.KERAJAAN PENANG BAGI RM 12 JUTA SETAHUN SAHAJA , SEDANGKAN KERAJAAN BN BAGI 500 JUTA SETAHUN BAGI SEMUA SEKOLAH TERSEBUT.

5. KERAJAAN PUSAT BAGI RM 300 UNTUK IBU TUNGGAL, RM 150 UNTUK ANAK ORANG MISKIN , RM 300 UNTUK ORANG MISKIN, RM 150 UNTUK OKU

6. PALING BANGANG DAN MUNAFIK. KENAPA KERAJAAN NEGERI TAK MASUKKAN RM 64JUTA ITU TERMASUK MEMBAYAR GAJI SEMUA KAKITANGAN DI BAWAH MAINPP DAN JAIPP?

7. ANAK EMAS RM 100 BAGI PEMILIH SAHAJA SEDANGKAN BN BAGI LEBIH DARIPADA RM 100 DAN TIDAK SEMESTINYA BERDAFTAR SEBAGAI PEMILIH.

NANTIKAN PENDEDAHAN PENUH LAPORAN DAN KUPASAN AUDIT NEGARA TENTANG BETAPA LEMAHNYA KERAJAAN PENANG DI BAWAH GUAN ENG.

PENDEDAHAN KERAJAAN NEGERI TIDAK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN DALAM KERAJAAN NEGERI KERANA MEREKA TAKUT PENGISIAN JAWATAN TERSEBUT DI ISI OLEH ORANG MELAYU. BANYAK LAGI...............CUMA TEMAN TAK SEMPAT NAK MENULIS JER....

GAMBAR FITNAH DAN GAMBAR REALITI

GAMBAR FITNAH SEOLAH-OLAH DS NAJIB MENDAPAT KAWALAN PENUH ASKAR ARAB SEWAKTU BERTAWAF. MEMANG TAK LOGIKLA ORANG YANG BUAT FITNAH INI. MANA ADA MASA LAPANG UNTUK MELIHAT KAWASAN SEKELILING KAABAH LENGANG? MEREKA MENYATAKAN BETAPA PM MALAYSIA DI KAWAL RAPI DAN BUKAN SEBAGAI HAMBA ALLAH.

GAMBAR SEBENAR:

JEMAAH HAJI DI SEKELILING DS NAJIB TELAH PUN DI DELETEKAN. ........NAJIB PI MEKAH PUN DEPA FITNAH.....

BENARKAH INI RUMAH JAMIL KHIR?

FITNAH TERBARU PAKATAN GAMPANG

AZMI HAMID PERLU TANYA AMBIGA DAN ANWAR


BILA PULA LAH KERAJAAN IZINKAN ? BUKANKAH SISTER IN ISLAM BANTAI POLIS DAN KERAJAAN KERANA MENGHALANG SEKSUALITI MERDEKA INI. APA SUDAH JADI AZMI TERAS INI. ?AZMI TERAS SEPATUTNYA BERTANYA SOALAN INI KEPADA HJ HADI ATAU ANWAR JUBURI. SETAKAT INI HANYA ANWAR SAHAJA TAK MENENTANG.

TEMAN CABAR ANWAR BUAT DEMO DI HADAPAN MASJID MENENTANG PROGRAM INI.

SAH REPUBLIK DI BAWAH PAKATAN GAMPANG


CHANGE "HARAPAN BARU RAKYAT MALAYSIA DARI PR KE PG ( PAKATAN GAMPANG)

Petikan artikel mereka :
"Majlis Presiden Pakatan kesal dengan kenyataan tersebut kerana Pakatan telah ambil langkah yang perlu sejurus Datuk Zaid tinggalkan Pakatan.
pakatan rakyat mempunyai majlis presiden pakatan. Wah presiden?????inilah asas awal menukarkan sistem beraja kepada sistem republik. Bayangkan pas yang mesra dengan majlis syura akhirnya merestui kewujudan majlis presiden