Friday, September 23, 2011

DAH LAMA UMNO SOKONG HUDUD.PAS SAHAJA YANG BENGAP
Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata Umno bersetuju dengan hukum hudud pada dasarnya kerana ia sebahagian daripada Islam, tetapi Malaysia belum bersedia untuk melaksanakan undang-undang sedemikian buat masa sekarang.
 
Katanya, ada keperluan untuk mengembangkan maklumat mengenai undang-undang hudud agar orang ramai memahami sebelum parti yang memerintah boleh berfikir untuk melaksanakannya.

“Ini adalah pendirian kami sejak dari dahulu lagi,” kata beliau kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa Kabinet mengenai harga barang dan bekalan di sini.

YANG TAK MAU BUAT HUDUD IALAH PAS. PAS LIHAT HUDUD MACAM UNDANG-UNDANG JALANRAYA.BUAT MAIN-MAIN JER. KENAPA PAS HANYA INGINKAN HUDUD SAHAJA BUKAN UNDANG-UNDANG ISLAM.

PERKEMASKAN UNDANG-UNDANG ISLAM MACAM UMNO BUAT. MENGAPA PAS TAK FIKIRKAN BINA MAHKAMAH SYARIAH SEBAGAIMANA YANG UMNO MULAKAN DULU.UMNO  KELIHATAN LEBIH PEKA DALAM PELAKSANAAN UNDANG-UNDANG ISLAM. PELAKSANAAN UNDANG-UNDANG ISLAM TELAH MULA DI AJAR SEJAK DI ALAM TINGKATAN 4 DAN 5 LAGI DALAM MATAPELAJARAN PENDIDIKAN ISLAM. PAS HANYA TAHU CERAMAH SAHAJA.

DEDAH : SEKITAR KURSUS SIMULASI PILIHANRAYA PKR KEDAH

perasmian penutup oleh anwar aljuburi
anwar asyik berbual dengan pengerusi pkr kedah
simulasi pengumuman calon
perbincangan kumpulan
simulasi poster

simulasi penamaan calon

simulasi propaganda dalam pilihanraya olok-olok anjuran PKR Kedah

Pembongkaran ini membuktikan PKR memang telah bersedia. UMNO bagaimana? kalau dilihat kesungguhan ahli PKR untuk menawan kedah memang amat bersemangat. Perbalahan pas dan dap dalam isu hudud memberi laluan kepada pkr menawan kedah. Soalnya mampukah ?PR akan musnah menjelang hari raya kurban

SIRI DAP LAKNATULLAH :PELABURAN HONDA BOON SIEW DI PERAI. KEJAYAAN MIDA ATAU GUAN ENG?


KILANG HONDA?
BERBANGGA GUAN ENG KERANA BERJAYA TARIK PELABURAN RM 200 MILLION MELALUI PEMBUKAAN KILANG HONDA DI PERAI. SOALNYA BENARKAH INI USAHA GUAN ENG?

MARI BACA KENYATAAN MEDIA GUAN ENG BERKAITAN BERITA INI :

" Hari ini, kita mempunyai wakil-wakil Boon Siew Honda di sini untuk berkongsi bersama pelan pembangunan lanjutan mereka di Pulau Pinang. Pelan pembangunan ini akan merangkumi pengukuhan operasi sedai ada di Mak Mandin seperti mana yang telah dicadangkan untuk dibangunkan. Akan terletak di Kawasan Perindustrian Batu Kawan, kemudahan baru Boon Siew Honda ini akan meningkatkan pertambahan pelaburan sebanyak RM200 juta. Kemudahan baru ini turut menyediakan 100 peluang pekerjaan baru untuk melengkapkan 1,000 pekerja sedia ada di mana 85 % adalah pekerja pengeluaran. Paling menakjubkan ialah semua pekerja bahagian pengeluaran Boon Siew Honda merupakan rakyat tempatan. Boon Siew Honda pasti mempunyai strategi pengurusan sumber manusia yang sangat baik yang mana dapat menarik serta mengekalkan tenaga kerja tempatan walaupun secara mutlaknya ia bersifat buruh industri.

( FIKIRKAN !!!! PELABURAN RM 200JUTA CUMA HANYA DAPAT MEMBUKA 100 PELUANG PEKERJAAN SAHAJA SEDANGKAN DI ZAMAN BN  PEKERJAAN YANG SEDIA ADA SERAMAI 1000 ORANG )

Hari ini Boon Siew Honda menguasai 45% daripada pasaran motosikal Malaysia dengan pengeluaran 250,000 unit motosikal pelbagai model setiap tahun. Syarikat ini dijangka menghasilkan kira- kira 350,000 unit motosikal lagi sebaik sahaja lokasi barunya beroperasi..................................

Ramai rakyat Jepun yang terkemuka telah menjadikan Pulau Pinang sebagai rumah mereka seperti Tan Sri Konishi, malah, Festival Bon Odori Jepun telah menjadi festival terbesar di Malaysia dengan lebih 70,000 pengunjung dan para pelaburnya juga telah melabur dalam pengoperasian Penang Golf and Country Club Pulau Pinang (BJCC).


SEBELUM INI BOON SIEW HONDA DAH BUKA KILANG DI MAK MANDIN ZAMAN BARISAN NASIONAL.JANGANLAH GUAN ENG NAK BERBOHONG DAN BERBANGGA YE.....
Boon Siew Honda Sdn Bhd, is a joint venture company between Honda Motor Co. Ltd, Japan [www.world.honda.com] and Oriental Holdings Berhad [www.ohb.com.my]. It was established in 1968, as the pioneer of motorcycle industry in Malaysia. Capacity of assembly is over 200,000 units per year.

Address: 4449,MK 15,Jalan Permatang Pauh Mak Mandin Butterworth 13400 Penang


Saya juga ingin memanjangkan ribuan terima kasih kepada Cik Zabidah dari MIDA untuk semua kerjasama yang diberikan.MIDA IALAH AGENSI PERSEKUTUAN. SIAPA YANG TARIK PELABURAN INI? MIDA ATAU KERAJAAN NEGERI?

 Invest in Malaysia