Tuesday, November 29, 2011

SERUAN JIHAD DAN PALUAN GENDANG PERANG DARIPADA TIMBALAN PRESIDEN UMNO


Malam ini sejam lebih teman mendengar ucapan timbalan presiden UMNO sewaktu merasmikan persidangan pemuda, wanita dan puteri umno secara serentak tepat jam 9.28 minit malam ( 29/11/11). Kagum teman dengan ucapan anak johor ini. Teman teringin gak nak pi tengok perhimpunan terbesar orang Melayu di kolumpo. Tapi apakan daya....orang kampung, pecah tabung buloh pun tak mampu lagi nak pi ke kolumpo dan nak tidor di hotel untuk mendengor ucapan pimpinan UMNO . Takpelah...dapat tengok tv pun jadilah.

Teman kagum kerana dalam usia 62 tahun, UMNO telah berubah. permulaan dengan bacaan ayat suci al quran oleh tan sri amat menguji keyakinan teman bahawa UMNO adalah intipati perjuangan Islam tulen di Malaysia. Haiyya bil jihad. Teman cukup puas hati ucapan tan seri yang bantai DAP laknatulah . Itupun tan seri bantai sikit jer. PKR pun kena badi juga dan yang penting tok pekong pas yang menjadi kuli lahanat DAP.

Intipati tan seri menyeru kepada kebangkitan jihad. Seruan bangkit bersedia kepada panglima ( pemuda umno), serikandi ( wanita umno) dan permata ( puteri umno). Teman nak tokok tambah sikit supaya seruan jihad ini disulam dengan ayat di bawah :

Firman Allah SWT:
قُلْ إِن كَانَ آبَاؤُكُمْ وَأَبْنَآؤُكُمْ وَإِخْوَانُكُمْ وَأَزْوَاجُكُمْ وَعَشِيرَتُكُمْ
وَأَمْوَالٌ ٱقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ
كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَآ
أَحَبَّ إِلَيْكُمْ مِّنَ ٱللَّهِ وَرَسُولِهِ وَجِهَادٍ فِي سَبِيلِهِ فَتَرَبَّصُوا
حَتَّىٰ يَأْتِيَ ٱللَّهُ بِأَمْرِهِ وَٱللَّهُ لاَ يَهْدِي ٱلْقَوْمَ ٱلْفَاسِقِينَ
Katakanlah (wahai Muhammad): Jika bapa-bapa kamu dan anak-anak kamu dan saudara-saudara kamu dan isteri-isteri (atau suami-suami) kamu dan kaum keluarga kamu dan harta benda yang kamu usahakan dan perniagaan yang kamu bimbang akan merosot, dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai, (jika semuanya itu) menjadi perkara-perkara yang kamu cintai lebih daripada Allah dan RasulNya dan (daripada) berjihad untuk agamaNya, maka tunggulah sehingga Allah mendatangkan keputusanNya (azab seksaNya); kerana Allah tidak akan memberi petunjuk kepada orang-orang yang fasik (derhaka).

~Surah Al-Taubah:24.

Firman Allah lagi:
يٰأَيُّهَا ٱلَّذِينَ آمَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ ٱنفِرُواْ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ ٱثَّاقَلْتُمْ
إِلَى ٱلأَرْضِ أَرَضِيتُمْ بِٱلْحَيَاةِ ٱلدُّنْيَا مِنَ ٱلآخِرَةِ
فَمَا مَتَاعُ ٱلْحَيَاةِ ٱلدُّنْيَا فِي ٱلآخِرَةِ إِلاَّ قَلِيلٌ

"Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu, apabila dikatakan kepada kamu: Pergilah beramai-ramai untuk berperang pada jalan Allah, kamu merasa keberatan (dan suka tinggal menikmati kesenangan) di tempat (masing-masing)? Adakah kamu lebih suka dengan kehidupan dunia daripada akhirat? (Kesukaan kamu itu salah) kerana kesenangan hidup di dunia ini hanya sedikit jua berbanding dengan (kesenangan hidup) di akhirat kelak. "
~Surah Al-Taubah:34.

Inilah indikator seruan jihad . DAP itu ialah kafir harbi dan wajib di lawan dengan semangat jihad. UMNO perlu menjadikan DAP itu sebagai musuh utama  dan bukannya PAS. Tapi kalau PAS tetap berdegil, UMNO boleh menggunakan pendekatan bagaimana Nabi SAW menyatukan puak aus dan khazraj.Banyak pengajaran yang disampaikan oleh tan sri dalam ucapannya. Antaranya ialah konsep wehdatul amal dan wehdatul fikr. Apakah maksud antara kedua dua istilah ?

MEWUJUDKAN KESATUAN PEMIKIRAN DAN KERJA (Wehdatul Fikr wehdatul Amal) 
  • Memperkukuh persefahaman antara pimpinan dan ahli
  • Mengeratkan ukhuwwah sesama ahli
  • Memperkemas cara pendekatan
  • Menerapkan nilai kesedaran sosial dan rasa tanggungjawab ahli
Wehdatul Fikr wehdatul Amal  membawa maksud satu fikrah satu amal.

PANGLIMA UMNO BANGKIT DAN BERSEDIALAH MASUK KE SEGENAP PELUSUK KAMPUNG MELAUNGKAN SERUAN JIHAD MENENTANG DAP LAKNATULLAH, MENENTANG KUMPULAN PENYOKONG PELIWAT, MENENTANG MEREKA YANG MEMPERSENDAKAN AYAT-AYAT ALLAH , MENENTANG MEREKA YANG BERTOPENGKAN ISLAM DALAM PARTI POLITIK.

SERIKANDI UMNO KUATKAN JALINAN RAKYAT BERJUMPA SETIAP AHLI MASYARAKAT. BAWA SERUAN JIHAD AGAR UMAT MELAYU KEMBALI MEMBERI SOKONGAN KEPADA UMNO. SEDARKAN ORANG MELAYU BAHAWA DAP SEDANG BERJUANG MENGHILANGKA ISLAM DAN SYIARNYA DI MALAYSIA

PERMATA UMNO, KUATKAN MEDIA MAYAMU. BANGKIT DI ALAM MAYA. BANGKIT DENGAN TUGAS TEKNOLOGI MAKLUMAT YANG DI AMANAHKAN KEPADA MU.MENYUSUP MASUK MENERJAH MUSUH DURJANA BERNAMA DAP LAKNATULLAH.

KALIAN SEMUA PERLU INGAT. TSUNAMI YANG BERLAKU TIDAKLAH SEBESAR PERISTIWA BANJIR BESAR DI ZAMAN NABI NUH AS. UNTUK MENANG , TEMAN NASIHATKAN PANGLIMA, SERIKANDI DAN PERMATA UMNO, AMBILLAH IKTIBAR DALAM PERISTIWA KAPAL NABI NUH UNTUK DIJADIKAN BEKALAN PERANG MENENTANG DAP . UMNO BOLEH MENANG MENJADI NAKHODA ZAMAN MENYELAMATKAN AGAMA WALAUPUN UMNO DIKEJI DENGAN SEKEJI KEJINYA OLEH PAS, PKR DAN DAP. TAPI PERCAYALAH, ALLAH AKAN BERSAMA ORANG YANG IKHLAS.

INGAT PESAN TAN SRI, PEMIMPIN DAN AHLI UMNO KENA IKHLAS. JANGAN MUDAH MERAJUK LARI KE LUAR NEGARA, TUTUP BILIK GERAKAN, SABOTAJ CALON DAN PELBAGAI MAZMUMAH LAGI SEKIRANYA CALON ATAU NAMA MEREKA TIDAK DINOBATKAN SEBAGAI CALON. BEKERJALAH KITA SEMUA SEBAGAI SATU PASUKAN. INGAT WEHDATUL FIKR WEHDATUL AMAL.

AKHIR KATA DARI TEMAN, ANAK KAMPUNG YANG MERENUNG JAUH PWTC ......TEMAN DOAKAN :

YA ALLAH KAU BUKALAH HATI HATI PANGLIMA UMNO, SERIKANDI UMNO DAN PERMATA UMNO AGAR MEREKA FAHAM AKAN ERTI UKHUWAH FILLAH DAN ERTI JIHAD FISABILILLAH. YA ALLAH KAU REDHAILAH MEREKA DALAM  PERSIDANGAN DAN UCAPAN USUL MEREKA YANG BERMULA ESOK. AMIN YA RABBAL A' LAMIN.


TEMAN LAMPIRKAN :
PEDOMAN KISAH TAULADAN NABI NUH A.S

Dengan iringan”Bismillah majraha wa mursaha”belayarlah kapal Nabi Nuh dengan lajunya menyusuri lautan air, menentang angin yang kadang kala lemah lembut dan kadang kala ganas dan ribut. Di kanan kiri kapal terlihatlah orang-orang kafir bergelut melawan gelombang air yang menggunung berusaha menyelamat diri dari cengkaman maut yang sudah sedia menerkam mereka di dalam lipatan gelombang-gelombang itu.

Tatkala Nabi Nuh berada di atas geladak kapal memperhatikan cuaca dan melihat-lihat orang-orang kafir dari kaumnya sedang bergelimpangan di atas permukaan air, tiba-tiba terlihatlah olehnya tubuh putera sulungnya yang bernama “Kan’aan” timbul tenggelam dipermainkan oleh gelombang yang tidak menaruh belas kasihan kepada orang-orang yang sedang menerima hukuman Allah itu. Pada saat itu, tanpa disadari, timbullah rasa cinta dan kasih sayang seorang ayah terhadap putera kandungnya yang berada dalam keadaan cemas menghadapi maut ditelan gelombang.

Nabi Nuh secara spontan, terdorong oleh suara hati kecilnya berteriak dengan sekuat suaranya memanggil puteranya:Wahai anakku! Datanglah kemari dan gabungkan dirimu bersama keluargamu. Bertaubatlah engkau dan berimanlah kepada Allah agar engkau selamat dan terhindar dari bahaya maut yang engkau menjalani hukuman Allah.” Kan’aan, putera Nabi Nuh, yang tersesat dan telah terkena racun rayuan syaitan dan hasutan kaumnya yang sombong dan keras kepala itu menolak dengan keras ajakan dan panggilan ayahnya yang menyayanginya dengan kata-kata yang menentang:”Biarkanlah aku dan pergilah, jauhilah aku, aku tidak sudi berlindung di atas geladak kapalmu aku akan dapat menyelamatkan diriku sendiri dengan berlindung di atas bukit yang tidak akan dijangkau oleh air bah ini.”

Nuh menjawab:”Percayalah bahawa tempat satu-satunya yang dapat menyelamatkan engkau ialah bergabung dengan kami di atas kapal ini. Masa tidak akan ada yang dapat melepaskan diri dari hukuman Allah yang telah ditimpakan ini kecuali orang-orang yang memperolehi rahmat dan keampunan-Nya.”( PAS PERLU MENGAMBIL IKTIBAR DALAM HAL INI)

Setelah Nabi Nuh mengucapkan kata-katanya tenggelamlah Kan’aan disambar gelombang yang ganas dan lenyaplah ia dari pandangan mata ayahnya, tergelincirlah ke bawah lautan air mengikut kawan-kawannya dan pembesar-pembesar kaumnya yang durhaka itu.


 
 UMNO ITU MELAYU. MELAYU ITU ISLAM.ISLAM ITU ADDIN.SELAMAT BERSIDANG

LAGI GUAN ENG MELUDAH KE LANGIT. ISU KONSESI DAN HUTANG NEGERI PULAU PINANG

SUMBER : ROKET

Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang menjelaskan, keadaan yang sama berlaku kepada Jambatan Pulau Pinang yang dikuasai kerajaan pusat telah mengutip RM1.859 bilion dengan kos pembinaan RM944 juta, iaitu ia mencatatkan lebihan RM924 juta.

Bagi Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE) pula, katanya, tol yang dikutip berjumlah RM340 juta, dengan kos pembinaannya RM256 juta, iaitu lebihan sebanyak RM84 juta.

“Rakyat Pulau Pinang bukan sahaja tidak sepatutnya terus dibebani tol sehingga 31 Disember 2038, malah kutipan tol bagi Jambatan Pulau Pinang dan BKE harus dihentikan serta merta,” tegasnya.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Bagan berkata, rakyat di Pulau Pinang menjadi mangsa keputusan kerajaan BN melanjutkan kutipan tol selama 17 tahun untuk Jambatan Pulau Pinang, iaitu sehingga akhir tahun 2038, dan bukannya tarikh luput asal pada tahun 2021.

Menurutnya, rakyat juga dihukum atas perkara yang sama untuk (BKE) yang turut dilanjutkan tempoh tol 11 tahun kepada tahun 2038 berbanding tarikh luput asal tahun 2026.

SEKARANG TEMAN PULA NAK TANYA GUAN ENG :

GUAN ENG KATA KERAJAAN NEGERI BERJAYA MENYELESAIKAN HUTANG KEPADA KERAJAAN PUSAT. SEBENARNYA GUAN ENG TELAH MEMBEBANKAN RAKYAT PULAU PINANG DAN MERUPAKAN SEORANG PEMIMPIN YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB DALAM HAL INI. GUAN ENG BISING APABILA TEMPOH KONSESI LEBUH RAYA DI PANJANGKAN DENGAN  SYARAT TIADA KENAIKAN TOL. TETAPI GUAN ENG TERLUPA TENTANG PERKARA DI BAWAH DALAM HAL AIR PULAU PINANG. MARI KITA LIHAT BAGAIMANA GUAN ENG BERMAIN WAYANG MEMBEBANKAN RAKYAT DAN MELEPASKAN TANGGUNGJAWAB SOSIAL KERAJAAN NEGERI:


1.     Memindahmilik (alienating) tanah kerajaan dan migrasi aset air kepada Pengurusan Aset Air Berhad (PAAB), syarikat milik Menteri Kewangan di Perbadankan (Minister of Finance Incorporated), untuk pelupusan hutang  kerajaan negeri sebanyak RM655.24juta;
2.     PBAPP Berhad akan memajak asset-asset berkenaan daripada PAAB dengan bayaran pajakan sebanyak RM 14.56 juta setahun untuk tempoh selama 45 tahun;
3.     Hanya selepas tamat tempoh 45 tahun, tanah kerajaan negeri akan dipulangkan kepada kerajaan negeri;
4.     Bayaran RM 14.56 juta setahun  X 45 tahun = RM 655.2 juta.

BAYANGKANLAH, OLEH KERANA GUAN ENG TAK MAU AMBIL DUIT KERAJAAN NEGERI UNTUK MEMBAYAR HUTANG KEPADA KERAJAAN PUSAT, MAKA DIA PINDAHKAN BEBANAN TERSEBUT KEPADA RAKYAT PULAU PINANG TANPA DISEDARI. SEBENARNYA YANG MEMBAYAR HUTANG KERAJAAN NEGERI BUKANLAH GUAN ENG YANG DIKATAKAN BIJAK TU, TETAPI RAKYAT BAKAL TERBEBAN DENGAN TEMPOH MASA YANG DIPERSETUJUI GUAN ENG IAITU SELAMA 45 TAHUN.JIKA GUAN ENG BISING TEMPOH KONSESI DIPANJANG SELAMA 17 TAHUN, MENGAPAKAH GUAN ENG TERLUPA BAHAWA DIA JUGA BERSETUJU MEMANJANG BEBANAN RAKYAT PULAU PINANG SELAMA 45 TAHUN? SEKARANG JAWAB WAHAI GAMPANG GUAN ENG? 45 TAHUN DENGAN 17 TAHUN MANA YANG BAIK?TAK KAN LULUSAN AKAUNTAN PUN BIUL ?

MENJAWAB TEKTIKAL AKAL DAP LAKNATULLAH.

Hentikan saja kutipan tol, syarikat-syarikat sudah kaut untung besar
28 November 2011
KUALA LUMPUR, 28 NOV – Kerajaan pusat Barisan Nasional jelas tidak adil dan tidak berhati nurani kerana masih membenarkan syarikat-syarikat pengendali lebih raya terus mengutip tol walau pun mereka sudah pun mengaut keuntungan yang amat besar.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, kerajaan BN melalui jawapan bertulis Parlimen telah mengakui bahawa syarikat pengendali tol Lebuhraya Utara-Selatan (NSE) yang telah membelanjakan RM5.945 bilion untuk pembinaan lebuh raya itu telah memperolehi RM24.266 bilion daripada kutipan tol dan pampasan kerajaan sehingga 31 Disember 2010.

Katanya, ia menunjukkan bahawa syarikat pengendali tol NSE telah mencatat lebihan RM18.321 bilion setakat 31 Disember 2010 daripada pelaburan asal.

“Adakah perlu lagi untuk syarikat tersebut untuk mengutip lagi banyak tol daripada rakyat apatah lagi untuk menaikkan kadar tol?

“Sepatutnya, dan jika diambil kira kepentingan rakyat, kutipan tol bagi NSE patut dihentikan serta merta sedangkan hasil kutipannya sudah pun tiga kali ganda pelaburan asal,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang menjelaskan, keadaan yang sama berlaku kepada Jambatan Pulau Pinang yang dikuasai kerajaan pusat telah mengutip RM1.859 bilion dengan kos pembinaan RM944 juta, iaitu ia mencatatkan lebihan RM924 juta.

Bagi Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE) pula, katanya, tol yang dikutip berjumlah RM340 juta, dengan kos pembinaannya RM256 juta, iaitu lebihan sebanyak RM84 juta.

TEMAN PULA NAK TANYA.:
  1. Berasaskan kepada laporan di dalam Penyata Kewangan Negeri belum diaudit yang akan dipersembahkan ini, kedudukan kewangan Kerajaan Negeri berakhir pada 31 Disember 2009 masih lagi kukuh. Walaupun Baki Akaun Hasil Disatukan berkurangan sebanyak RM10.65 juta berbanding tahun 2008 tetapi masih lagi menunjukkan lebihan. Pengurangan lebihan ini adalah disebabkan oleh peningkatan perbelanjaan pada tahun 2009 berbanding tahun 2008. Berdasarkan kepada Penutupan Akaun Kewangan Tahun 2009 berakhir 31 Disember 2009 sejumlah RM376,511,787.49 telah dikutip sebagai hasil Kerajaan (iaitu kenaikan RM4.7 juta) dan sejumlah RM299,168,493.12, iaitu kenaikan 0.5 juta telah dibelanjakan sebagai perbelanjaan mengurus berbanding dengan tahun lepas, menjadikan lebihan kewangan Kerajaan Negeri berjumlah RM77,343,294.37. Adalah didapati prestasi kutipan hasil yang dicapai pada tahun kewangan 2009 adalah lebih baik daripada tahun 2008 (RM371,143,874.73) dan prestasi ini dapat atau setidak-tidaknya dikekalkan ataupun dipertingkatkan lagi bagi Tahun Kewangan 2010.Lebihan tahun 2009 sebanyak RM77.34 juta ini telah menyumbang kepada kenaikan bersih Kumpulan Wang Disatukan menjadikan jumlahnya RM538.95 juta pada tahun berakhir 31 Disember 2009.
  2. Hasil Kerajaan Negeri berjumlah RM376.51 juta pada tahun 2009 menunjukkan peningkatan sebanyak RM5.37 juta berbanding tahun 2008 yang berjumlah RM371.14 juta. Manakala perbelanjaan pula berjumlah RM299.17 juta bagi tahun 2009 menunjukkan peningkatan sejumlah RM16.02 juta berbanding RM283.15 juta pada tahun 2008.

TEMAN NAK TANYA GUAN ENG LAKNATULLAH DAN DAP GAMPANG WAL HARAMJADAH. MENGAPAKAH KERAJAAN NEGERI YANG DAH UNTUNG SETIAP TAHUN , TAK HENTIKAN KUTIPAN CUKAI PINTU, KOMPAUN PARKING KERETA, CUKAI TANAH, BAGAI BIASISWEA BERTERUSAN KEPADA SEMUA ANAK PULAU PINANG.

KALAU ANALOGI GUAN ENG BEGITU, TEMAN CABAR GUAN ENG HENTIKAN SEMUA JENIS KUTIAPAN YANG MEMBEBANKAN RAKYAT DI PULAU PINANG. OLEH KERANA KERAJAAN NEGERI SUDAH BERJANJI NAK TUTUP TOL SG NYIUR, MAKA BELILAH HARGA KONSESI BERNILAI RM 256 JUTA TU. BUKANKAH LEBIHAN WANG DISATU MENCECAH LEBIH RM 500 JUTA?

INILAH SIFAT SEORANG KETUA MENTERI YANG SUKA MEMPERBODOHKAN RAKYAT. TANG DEPA TAKPA. TANG KERAJAAN PUSAT TAK BOLEH. DULU SEBELUM PERINTAH MACAM-MACAM DEPA NAK BUAT. NAK KURANGKAN CAJ PARKING LA DAN SEBAGAINYA. TAPI BILA DAH BERKUASA PETAK PARKING BERTAMBAH DAN MASA PARKING BERTAMBAH SEHINGGA JAM 12 00 TGH MALAM. BUKANKAH INI PERANGAI GAMPANG NAMANYA?KUTIPAN PETAK PARKING YANG BERTMABH PUN DAH MKENCECAH LEBIH RM 9 JUTA SETAHUN. SEMUA NAK ROMPAK WANG.