Wednesday, July 3, 2013

PRU 14 : KEDUDUKAN SAIFUDDIN MASIH TERAWANG AWANG DI SELANGOR


Ketua Umum PKR itu mengumumkan Saifuddin dilantik sebagai pegawai perhubungan politik kepada menteri besar Selangor  sewaktu menggulung perbahasan Kongres Tahunan Nasional ke-9 PKR di Dewan Sivik MBPJ pada hujung Mei lalu.

“Pengesahan berkenaan perlu dijawab sendiri oleh Tan Sri Khalid Ibrahim," kata Saifuddin apabila dihubungi oleh The Malaysian Insider hari ini.
"Jawatan jurucakap politik itu masih belum diwujudkan di negeri Selangor,”  tambah beliau.

Sementara itu, Pengerusi PKR Selangor Mohamed Azmin Ali pada awal bulan lalu mendedahkan ada di kalangan anggota PKR Selangor yang kurang senang dengan perlantikan Saifuddin ke jawatan berkenaan.
Azmin memberitahu pelantikan berkenaan seolah-olah meminggirkan pemimpin PKR Selangor yang lain.
Sinar Harian turut melaporkan ahli Parlimen Ampang Zuraida Kamarudin pada Jun lalu belum menerima maklumat rasmi berhubung pelantikan Saifudin ke jawatan tersebut.

Zuraida memberitahu PKR mengalu-alukan pelantikan tersebut jika benar ia dibuat demi kepentingan urusan pentadbiran kerajaan negeri.

Awal bulan lalu, Abdul Khalid memberitahu tugas Saifuddin di pejabat menteri besar Selangor akan diumumkan pada minggu berikutnya namun sehingga kini pelantikan berkenaan masih kabur.
Abdul Khalid membayangkan antara tugas jurucakap berkenaan adalah membantu penglibatan kerajaan negeri dalam pembangunan desa dan luar bandar.

Menteri besar itu turut memberitahu pelantikan Saifuddin bukan lagi ura-ura. Beliau bercakap selepas mempengerusikan mesyuarat Exco pertama kerajaan negeri selepas Pilihan Raya 2013 di bangunan Setiausaha Kerajaan negeri (SUK) di Shah Alam, Selangor pada Jun tahun ini.

ULASAN BK

PENGERUSI PKR SELANGOR SENDIRI TIDAK SENANG DENGAN PERLANTIKAN SAIFUDDIN YANG TELAH TEWAS DALAM PILIHANRAYA LALU. SAIFUDDIN SEHARUSNYA LEBIH BERANI UNTUK TIDAK MENERIMA APA APA JAWATAN KERANA BELIAU TELAH TEWAS.

KHABARNYA DSAI MAHUKAN SAIFUDDIN DILETAKKAN KE JAWATAN TERSEBUT KERANA MAHU MENYEIMBANGKAN TINDAKAN AZMIN DAN MENGAWAL SOKONGAN AZMIN DIKALANGAN PR DAN PKR SELANGOR.

PRU 14 : INI WAJAH WAJAH ASAS SYIAH. SEMUA BOLEH


Kronologi ringkas bagaimana Syiah muncul?

1) Runtuhnya Empayar Parsi/Sassanid/Iran di tangan Umar al-Khattab.


2) Fairuz, putera Maharaja Parsi Yezdager 111 menjadi tawanan perang, dia menjadi hamba kepada Mughirah r.a.(Gabenor Kufah)


3) Dimerdekakan & diberi nama Abu Lu'luah. Dia datang ke Madinah untuk membunuh Umar al-Khattab.


4) Tragedi subuh, Umar di bunuh oleh Abu Lu'luah ketika mengimamkan solat subuh. Abu Lu'luah dibunuh/membunuh diri sendiri.


5) Utsman menjadi Khalifah. 6 tahun kemudian, muncul Abdullah b. Saba' seorang Yahudi yg mengaku masuk Islam.


6) Abdullah b. Saba' mengumpulkan kekuatan dari Mesir, kufah & Basrah untuk menjatuhkan Utsman. Dia menggunakan nama Saidina Ali, Talhah Ubaidillah & AzZubair Ibnu Awwam untuk mengumpulkan pengikutnya.


7) Utsman di bunuh. Saidina Ali diangkat menjadi Khalifah. Abdullah b Saba' bergabung dalam tentera Ali. Abdullah b. Saba' mencipta rangka ajaran Syiah yg berkait dengan Ali. Ali dibunuh setelah perang Siffin.


8 ) Sebelumnya Husain b Ali bernikah dengan Shahrbanu puteri Maharaja Parsi Yezdager 111. Sejak itu keturunan Ali berkait rapat dengan bangsa Parsi. Ajaran Syiah yg dicipta oleh Yahudi, berjaya melebarkan sayapnya ke Parsi/Iran.


9) Munculnya berbagai aliran Syiah yg berkaitan dengan Saidina Ali. Imamiyyah memegang Iran & beranggapan imam di sisi mereka ada 12 orang dari keturunan Ali.


10) Yahudi mempergunakan nama Syiah untuk meruntuhkan Islam dari dalam. Dalam Syiah ada golongan menipu & tertipu. Golongan menipu adalah Yahudi di Israel yg berkerjasama dengan Yahudi di Iran, golongan yg tertipu adalah sebahagian besar Syiah awam diseluruh dunia termasuk Syiah melayu di nusantara.(Syiah jadian)


11) Yahudi mempergunakan bangsa Parsi untuk meruntuhkan Islam kerana bangsa Parsi berdendam dengan Umar al-Khattab akibat jatuhnya empayar besar Parsi.

Daripada Anas bin Malik r.a, sabda Nabi s.a.w:“Dajjal akan keluar dari kota Yahudi Isfahan (di Iran) bersama 70,000 penduduk Isfahan.” [Fath al-Rabbani Tartib Musnad Ahmad. Ibn Hajar berkata : "Sahih"]

Nabi s.a.w bersabda : “Dajjal akan diikuti oleh 70,000 yahudi dari kota Isfahan,mereka memakai Al-Tayalisah.” [Hadis riwayat muslim]

Ibn Kathir berkata :"Dajal pada mulanya akan muncul dari Isfahan dari sebuah kota Yahudi." [al-Nihayah fi al-Fitan wa al-Malahim]

Kesimpulan : Syiah adalah Yahudi yg bertopengkan Islam. Tidak termasuk mazhab Imam Zaid & Imam Ja"far. Jangan terkeliru, Syiah bermaksud golongan. Dalam al-Quran ada 4x perkataan syiah disebut. Dalam surah as-Saffat ayat 83, Maryam ayat 69 & al-Qasas ayat 15(disebut 2x). Yg dikatakan Syiah pada artikel ini adalah menyebut Syiah secara kebiasaan orang ramai faham.

SUMBER :INFO  LUARAN

PRU 14 : PENYOKONG TEGAR IFC BERSUARA LEMAHKAN ISLAM


http://www.malaysiakini.com/news/234551

rujuk berita diatas...

DS Anwar Ibrahim sudah pun mengeluarkan fatwa bahawa kebenaran ibu diperlukan jika ingin anak diIslamkan. Maknanya jika ibu itu bukan Islam, bapa beragama Islam. Anak tidak boleh diIslamkan menurut "fatwa" DS Anwar Ibrahim.

DSAI wajib melihat situasi yang telah pun berlaku seperti berikut : :

Pertama

Tindakan  Raja Bahrin membawa lari anak-anak beliau dari Australia satu masa dulu atas alasan takut akidah anak-anak terjejas, adalah Haram dan salah. Beranikah beliau memaklumkan kepada MP Pas tersebut?

Kedua
Minta DS Anwar beritahu Jabatan Agama Islam Negeri Sembilan bahawa tindakan terbaru mereka adalah Haram. Rujuk kes terbaru di Negeri Sembilan, dimana Jabatan Agama mengislamkan kanak-kanak yang dimana bapa mereka beragam Islam, dan ibu tidak. Bar Council menentang tindakan itu. (Teruk betul anti Islam mereka)...

Ketiga
Menurut mufti selangor cakap Datuk Tamyes Abd Wahid berkata, keputusan Kabinet bahawa agama kanak-kanak tidak boleh ditukar oleh ibu atau bapa secara sepihak tidak boleh diguna pakai kepada penganut Islam. Minta DS Anwar beritahu mufti selangor, pendapat fatwa beliau juga salah.
ULASAN BK

RUJUKAN KES :Minta DS Anwar beritahu Jabatan Agama Islam Negeri Sembilan bahawa tindakan terbaru mereka adalah Haram. Rujuk kes terbaru di Negeri Sembilan, dimana Jabatan Agama mengislamkan kanak-kanak yang dimana bapa mereka beragam Islam, dan ibu tidak. Bar Council menentang tindakan itu. Kabinet BN juga pelihara hak Islam

PRU 14 : GEMPAR!! AZMIN ALI MAHU BERKASIH DENGAN UMNO?Azmin cadang Rafidah Aziz ketuai rundingan TTPA
KUALA LUMPUR - Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mencadangkan supaya bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tan Sri Rafidah Aziz mengetuai kumpulan perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPP) berdasarkan latar belakangnya yang luas dalam bidang berkaitan.

Menurut Azmin, Rafidah adalah calon paling sesuai kerana mempunyai banyak pengalaman dan kepakaran terutamanya dalam membawa kejayaan negara selama beliau memegang potfolio tersebut.

"Saya lebih yakin kemampuan beliau serta keupayaannya menggarap perincian dan kemahiran di meja rundingan", katanya, semalam.

TPPA adalah sebuah perjanjian perdagangan bebas yang pluri - lateral dengan penyertaan 12 negara anggota termasuk Malaysia.

Matlamat utama TPPA adalah untuk menjana kerjasama strategik dan konstruktif antara negara - negara Persisiran Lautan Pasifik demi melestarikan kedudukan ekonomi negara masing - masing.

Sementara itu, Azmin turut mempersoalkan ketelusan dan akauntabiliti isu rundingan tersebut kerana ianya melibatkan kepentingan rakyat.

"Isu ketelusan perlu dipandang serius bagi meyakini rakyat supaya perjanjian ini tidak merugikan rakyat Malaysia," katanya.
ULASAN BK

TAHU PUN AZMIN KEHEBATAN BEKAS KETUA WANITA UMNO ATAU AZMIN SAHAJA NAK BAGITAU KETUA WANITA UMNO LA NI TAK SEHEBAT MANTANNYA ?

PRU 14 : ELAKKAN BERPAKAIAN BEGINI .


DAH LAMA BK PERHATIKAN FESYEN MACAM INI. TAPI DIKALANGAN PUAK PR PUN RAMAI YANG PAKAI MASA KEMPEN DAN MASA DENGAR CERAMAH. BAB FESYEN INI SEMUA ORANG MAU IKUT.