Monday, July 9, 2012

PASCA E 13 : SIAPAKAH ADUN PAKATAN PENANG YANG PAU DUIT ORANG UNTUK MELOBI ANUGERAH KEBESARAN DARI TYT PENANG?


berita tentang seorang adun pakatan rakyat yang kuat mengepau individu tertentu terutama dikalangan tauke yang kemaruk nak dapatkan darjah kebesaran dari TYT Pulau Pinang. perkara ini telah beliau lakukan sejak setahun dua ini. apa yang teruk si adun pakatan ini menyatakan beliau memerlukan wang cagaran sebagai tanda usaha kerja untuk melobi darjah kebesaran tersebut .

 ada yang sanggup memberi wang pelincir sehingga mencecah rm 10 000. kerja belakang pintu ini dilakukan oleh beliau tanpa pengetahuan pimpinan parti.sebagai makluman semua adun pakatan ini berkhidmat sebagai yb di kawasan tanah besar dan bukannya di sebelah pulau. nak detail lagi.... tunggu Bk akan dedahkan sabar ya...

tiada hitam putih dalam resit atau invoice yang diberikan kepada yb berkenaan dan si pemberi wang pula tidak berani melaporkan kepada pihak polis atau sprm . si pemberi wang pelincir takut mereka di soal siasat oleh sprm sekali kerana memberi wang rasuah bagi mendapatkan anugerah kebesaran.

yb berkenaan juga dilaporkan kepada BK tidak akan disambung khidmatnya sebagai wakil rakyat dalam pilihanraya ke 13. nak tahu sebab apa? salah satu sebabnya ialah kerana kes wang pelincir ini. kedua yb ni memang lembab wal berdengung. dalam sidang dun, yb ni selalu kena balun dengan exco dap sendiri. oppsss.....nanti semua orang boleh tau sapa YB ni. nak tahu yb ni naik kereta apa?khabarnya ada sebuah kereta jenis honda? he he . cuba teka...honda crv kah, honda accord ka? honda strem kah? honda city kah? yang pasti bukan Honda Ex5 . 

apa pun kisah gelagat dan perangai yb ni mengepau orang tertentu dah diketaui oleh semua pihak terutama peringkat parti di bahagian yb ini berkhidmat.BK tak tuduh no...tapi nak wat mcm mana, org terima dan bagi rasuah mana ada resit hitam putih. ini cuma pelincir untuk melobi darjah kebesaran sahaja.


yb ni mujurlah nak dapat datuk tak beri wang pelincir..........................jangan salah sangka no...bukan yang ni ada yang lain ...............