Tuesday, February 14, 2012

PASCA E 13 : BBQ BABI MENANTI VALENTINE ANDA DI PULAU PINANG

3 course meal for Rm68++ per person

BERLIN’S BIER HOUZ
3E-G-3B Straits Quay
Jalan Seri Tanjung Pinang
Tanjung Tokong
10470 Pulau Pinang

 
hari ini dah jatuh hari kekasih bagi pengamal ajaran kristian dan pengikut yahudi moden. sambutan ini juga turut diraikan oleh sekalian ahli pkr dan pro erdogan pas di pulau pinang.pas kata hari kekasih tukar pada hari ingatan suami isteri. kenapalah bongok sangat. buatlah tarikh Nabi SAW berkahwin dengan saidatina khadijah sebagai tarikh sambutan hari suami isteri.

malam tadi , di sebelah georgetown  bukan main hebat pasangan kekasih bermadu asrama. di padang kota baru amalan beromen diteruskan seperti sedia kala. cuma malam tadi ditambahkan semangat hari kekasih. puak pas kata haram hari kekasih tetapi mereka pasang lilin meraikan kematiah teoh beng hock boleh pulak. sama saja la tu .antara hari kekasih dan pasang lilin semua ikut cara kristian dan yahudi. kedua dua haram. tu sebab pas boleh bagi limau pada penjual babi. bagi mereka la ni semua ok.

kesimpulan kepada hal ini , nikmatilah hidangan lazat hari kekasih di pulau pinang.enak dan berlemak. hanya terdapat di pulau pinang sahaja.