Wednesday, June 6, 2012

PASCA E 13 : K POP BERTAM NITE; PKR SALAHKAN PENAJA PULA. BUKAN SALAH DEPAFACEBOOK 1


FACE BOOK 2

LAST LAST SALAHKAN BN DAN PENAJA.INILAH BUKTI PKR DAH TERKANTOI. TAK KANLAH URUSETIA TAK NAMPAK DAN TAK TAU PERSEMBAHAN. NAK JAGA PENTAS PUN LEMAH NAK TADBIR NEGARA. MENGAKU SAHAJALAH KAMU SEMUA SUKA CHINA DOLL. NAK K POP PUN DARI CHINA. KEGEMARAN BOS KAMU KAN?BILA KANTOI SALAHKAN BN DAN UMNO. RAKYAT DAH MUAK DENGAN LAKONAN LEMBU INI?

PASCA E 13 : BERTAM NITE DAN K POP SAMALAH HARAM WAHAI BODOH LEMBU PUNYA PAKATAN PINANG

MANSOR BERUCAP SEMPENA MALAM K POP PKR PAS
DI SAMBUT OLEH GADIS YANG MEMBUKA AURAT. MANA DIA PAS LEMBU. TANG ROSMAH BUKAN MAIN KALUT.
TU DIA ......NALAR KEKKK.TANG BN HANGPA KATA MACAM MACAM. MANA DEWAN ULAMAK PAS....BAGI LA FATWA. TEGUR LA WAHAI BODOH LEMBU
KANGKANG BUKA LUAS  SIKIT
ALAMAK ABG HAJI PAS PUN ADA. TERBAIKLAHHHH

HUJAH LEMBU PKR:

Setelah diasak melalui SMS dan panggilan talipon supaya menjawab tentang isu ‘K-Pop’ di ‘Bertam Nite’ anjuran jentera pilihanraya PKR dan PR Bertam, akhirnya aku terpaksa mendapatkan penjelasan 3 orang yang terlibat secara langsung.

Sedikit berkenaan ‘Bertam Nite’.. tujuan ianya diadakan adalah untuk mengumpulkan dana bagi jentera Pilihanraya Pakatan Rakyat kawasan Bertam. ( KUMPUL DANA PILIHANRAYA DENGAN SUMBER HARAM. BAGUIH.INI YANG KITA MAU. CONFIRM BOLEH KALAH SEBAB DANA PUN DAH DIKUTIP CARA HARAM )
Aturcara yang telah ditetapkan ialah Bacaan doa selamat, ucapan dari beberapa pemimpin Pakatan Rakyat yang hadir serta tarian tradisi tiga bangsa yang utama dalam Malaysia iaitu Melayu, Cina dan India yang akan dipersembahkan ketika jamuan sedang berlangsung. ( WAHAI BODOH...PERSEMBAHAN TRADISI TARIAN CINA BUKAN MACAM YANG DI ATAS TU. APA BODOH LEMBU PUNYA PKR NI. TAK TAU KA TRADISI CINA MENARI MACAM MANA. PAKAIAN DIA MACAM MANA. KALAU LEMBU TETAP LEMBU DAH. BUA DENGAN DOA, ISI DENGAN MAKSIAT. TANG UMNO HANGAPA TUTUH BAGUIH PUNYA. ALLAH MAHA BERKUASA SYEIKHHH)

Itu adalah aturcara yang telah ditetapkan dan dipersetujui oleh semua AJK Program yang terdiri dari wakil-wakil parti yang membentuk Pakatan Rakyat menurut Saudara Izmir yang merupakan Pengarah Program yang juga merupakan Pengarah Jentera Pilihanraya PKR bagi KADUN
LAWAK LEMBU DARI PKR DAN PAS. NAK HABAQ JUGA DEPA NI MULIA. HISAP KEMALUAN PUN BAIK LAGI. MAIN PUNGKOK PUN OK LAGI. NI YANG K POP MALAYSIA PUN TAK PE LAGI. BAGILAH HUJAH YANG MACAM MACAM. DAH MASUK KEPALA TOTE DALAM MULUT  PUN OK LAGI.........

BERITA SEMASA :KERAJAN DAP GAGAL ATASI KEMISKINAN. RAKYAT PULAU PINANG MAKAN SISA MAKANAN


Oleh : Ah Choon

6 Jun- Komtar .Penduduk di sekitar bandaraya George Town kecewa dengan kelemahan kerajaan negeri yang ternyata gagal menyelesaikan masalah kemiskinan.Mereka rasa terharu selepas membaca  berita yang disiarkan dalam akhbar tempatan yang menyatakan kemiskinan berlaku di kawasan bandar dalam keadaan yang serius.

Berita berkenaan telah menjadi tumpuan  masyarakat tempatan dan telah mendapat bantuan segera dari Penyelaras BN negeri Kawasan Komtar.Kesan daripada itu , Pengerusi EXCO Lembaga Perumahan Negeri akhirnya menyerahkan satu surat kelulusan menyewa rumah pangsa di Padang Tembak kepada keluarga tersebut. Beliau berkata keluarga yang melarat ini memerlukan pengendalian khas.

 Akibat miskin dan tidak menerima apa jua bantuan dari kerajaan negeri, telah menyebabkan keluarga berkenaan menyuruh  anaknya  yang berusia 5 tahun mengutip baki sayur dan nasi.

Kes yang berlaku adalah bukti kukuh bahawa kerajaan negeri tidak menjalankan kerja kerja membantu rakyat. Mereka hanya tahu berceraah dan membohong rakyat sahaja. Mereka bercakap seolah olah mereka prihatin kepada masalah rakyat, tetapi jelas mereka membiarkan rakyat Pulau Pinang hanya makan sisa sisa buangan makanan di restoran.

Kerajaan DAP tidak pernah rasa bersalah di atas kelemahan yang mereka lakukan. Justeru, menurut kata seorang pelancong dari Negeri Sembilan yang membawa keluarganya bercuti di Pulau Pinang, di sekitar KOMTAR dan Padang Kota ramai yang mengemis. Apa yang kerajaan negeri bantu mereka ini?