Wednesday, May 7, 2014

SHAH ALAM KAWASAN MELAYU PUN ADA PUSAT URUT

Tukang urut lari berbogel

SHAH ALAM - Sekumpulan gadis tukang urut warga asing sanggup berlari dalam keadaan bogel  selepas premis tempat mereka bekerja di Buki Tinggi, Klang, di sini,  diserbu sepasukan anggota Penguat kuasa Ibu Pejabat Imigresen Malaysia Putrajaya malam kelmarin.

Ketika serbuan dilakukan kesemua tukang urut terbabit sedang leka melayan urutan badan ke badan (B2B) bersama pelanggan masing-masing di bahagian tingkat bawah premis terbabit.

Timbalan Penolong Pengarah 2 Ibu Pejabat Imigresen Putrajaya, Nik Shahanizam Ahmad berkata, serbuan dilakukan berdasarkan risikan dan maklumat awam.

Menurut Shahanizam, pemeriksaan lanjut mendapati kesemua 14 wanita ditahan masuk ke negara ini menggunakan pas lawatan sosial.

“Mereka cuba mengaburi pihak berkuasa dengan menjadikan tingkat atas sebagai pusat urut kaki, namun di tingkat bawah mereka menjalankan kegiatan tidak bermoral ini,” katanya kepada Sinar Harian.

Nik Shahanizam berkata, 10 pelanggan yang berada di premis terbabit turut diambil keterangan sebelum dibebaskan. Seorang lelaki warga tempatan yang merupakan pemilik premis turut ditahan.

Difahamkan modus operandi kegiatan ini ialah pelanggan boleh membuat temu janji terus dengan menghubungi wanita yang diinginkan dengan bayaran RM135 bagi setiap sesi.

Kesemua ditahan dibawa ke depoh tahanan imigresen.

Kes disiasat di bawah Akta Imigresen 1959/63 (pindaan 2002) dan Peraturan-peraturan Imigresen 1963.

SELANGOR KEKAL MEMBEKALKAN PUSAT URUT STIM


GAMBAR HIASAN

PETALING JAYA – Seramai enam tukang urut warga asing dicekup dalam serbuan di sebuah pusat urut refleksologi di Jalan PJU 8/5, Damansara Perdana, kira-kira jam 10.15 malam, kelmarin.

Timbalan Penolong Pengarah Imigresen Putrajaya, Abd Halim Ismail berkata, serbuan dilakukan hasil risikan selama dua minggu.

Menurutnya, tangkapan itu terdiri dari empat wanita Thailand, manakala selebihnya dua wanita Filipina berusia dari 21 hingga 30 tahun.

Beliau berkata, taktik premis ini agak licik kerana kesemua tukang urut menunggu pelanggan melalui walkie talkie dari penjaga premis.

“Kesemua warga asing terbabit akan direman 14 hari dan disiasat di bawah Peraturan  39(b) Peraturan-Peraturan Imigresen 1963 kerana menyalahgunakan pas,” katanya.

PUSAT URUT CEMERLANG DI SELANGOR

GAMBAR HIASAN

RAWANG – Seramai sembilan tukang urut ditahan dalam Ops Noda yang dijalankan oleh pasukan Cawangan Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor dan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak, di pekan Rawang, kelmarin.

Pegawai Turus D7 Selangor, Deputi Superintendan Ghafor Ahmad berkata, operasi tersebut dijalankan serentak di dua pusat urut berasingan.

Menurutnya, operasi selama empat jam setengah itu berjaya menangkap sembilan wanita warga Vietnam berusia 21 hingga 32 tahun dipercayai tukang urut seks.

“Lima dan empat wanita  masing-masing ditangkap dalam serbuan di premis pertama dan kedua.

“Pada masa sama, tiga lelaki tempatan dipercayai penjaga premis ditahan,” katanya.

Beliau berkata, siasatan mendapati kedua-dua premis ini menawarkan khidmat urutan batin dan badan ke badan (B2B) selain tidak mempunyai lesen yang sah.

Menurut beliau, pihaknya turut merampas beberapa peralatan mengurut seperti tuala, minyak urut, 24 keping kondom dan sejumlah wang tunai.

Katanya lagi, kesemua yang ditangkap dibawa ke IPD Gombak untuk siasatan.

Kes disiasat di bawah Seksyen 55 B Akta Imigresen, Seksyen 39b Peraturan Imigresen, Seksyen 3 UUK Pusat Kesihatan dan Kecantikan serta Seksyen 372 Kanun Keseksaan.