Saturday, August 27, 2011

KONGRESS BURUH 2011 DI SHAH ALAM. BUKTI MAT SABU TIADA PEMINAT

TERLALU BANYAK KERUSI YANG KOSONG. INILAH PETANDA AWAL MAT SABU BAKAL KECUNDANG DAN PAS AKAN TERSUNGKUR.

MAT SABU YANG MUNAFIK. PERHATIKAN LAKONANNYA


PIC 1 : BOLEH BERDIRI DAN BERUCAP
NAK BAGI HADIAH KENA DUDUK. KONONNYA TAK LARAT SANGAT SEBAB LUTUT SAKIT KENA BALUN DENGAN FRU MASA BERSIH. LAKONAN TERBAIK DARI MAT INDERA KOMUNIS  ( MAT SABU)

BAHAGIAN 3 : MAT INDERA ADALAH SAMA MAT SABU ( TAMAT)

INILAH PENGKHIANAT MELAYU YANG BERGABUNG DENGAN MUSUH ISLAM DAN MEMBUNUH UMAT ISLAM JOHOR. SENANG SUNGGUH ORANG MELAYU MAT INDERA INI DIBELI OLEH KOMUNIS. BUKANKAH KETIKA ITU MEREKA PUN TAHU BAHAWA KOMUNIS ITU KUOMINTANG DAN MERUPAKAN KUFAR PENENTANG ISLAM.KEADAAN YANG SAMA BERLAKU DI MALAYSIA HARI INI. MAT SABU ADALAH SAMA DENGAN MAT INDERA YANG BERSATU DENGAN DAP. DAN MISI MAT SABU IALAH MEMBUNUH UMAT ISLAM YANG PRO BN DAN UMNO SEBAGAIMANA YANG MAT INDERA LAKUKAN KE ATAS POLIS BUKIT KEPONG.

DALAM CERAMAHNYA JUGA, MAT SABU ADA MENYEBUT MAHU MENGUBAH SEJARAH SEKIRANYA PR MEMERINTAH. MAKA JIKA PR MEMERINTAH, BUKU TEKS SEJARAH AKAN DI UBAH DAN MEREKA YANG TEMAN PAPARKAN DI BAWAH AKAN DIANGKAT SEBAGAI PEJUANG KEMERDEKAAN.

[pejuang+2.jpg]
SELEPAS PR MEMERINTAH, DATO ONN DAN TUNKU ABDUL RAHMAN AKAN DI KATAKAN DALAM SEJARAH SEBAGAI PENGKHIANAT NEGARA DAN TALI BARUT BRITISH.SELEPAS ITU JUGA SOALAN SEJARAH TINGKATAN 3 AKAN BERUBAH DAN ESEINYA AKAN MENJURUS KEPADA PERJUANGAN GOLONGAN BURUH DAN KOMUNIS.
CONTOH SOALAN SEJARAH SEKIRANYA PR MEMERINTAH :

SOALAN 1 :
NYATAKAN FAKTOR-FAKTOR KEMENANGAN PARTI BURUH DAN KOMUNIS MALAYA DALAM MENENTANG BRITISH ( 20 MARAKAH)

SOALAN 2 :
BUAT PERKISAHAN TENTANG WIRA NEGARA MAT INDERA DALAM MENENTANG TENTERA SURUHAN BRITISH DI BALAI POLIS BUKIT KEPONG. ( 20 MARKAH)

MODUL DAN KO KURIKULUM SEJARAH JUGA AKAN DIGUBAL DENGAN SEBERAPA SEGERA.

BAHAGIAN 2 : MAT SABU YANG TOLOL DALAM SEJARAH BUKIT KEPONG

Kelab Penyokong Mat Sabu
TEMAN NAK AJAR SEJARAH PADA MAT SABU
INSIDEN Bukit Kepong adalah pertempuran bersenjata yang bersejarah yang berlaku pada 23 Februari 1950 antara pihak polis dan Parti Komunis Malaya (berbangsa Cina)semasa sebelum kemerdekaan Tanah Melayu. Pertempuran ini berlaku di kawasan sekeliling balai polis Bukit Kepong di Bukit Kepong. Balai polis yang diperbuat daripada kayu ini terletak ditebing sungai Muar, sekitar 59 km dari bandar Muar, Johor, Malaysia.
Kejadian ini bermula sebelum subuh apabila pihak Komunis melancarkan serangan gerila ke balai polis. Ia berakhir dengan tragik dalam penyembelihan berdarah dengan penyerang membunuh hampir kesemua pegawai polis yang bertugas di situ. Pihak komunis hendak menjadikan contoh dari serangan itu tentang apa yang akan terjadi kepada mereka yang menentang perjuangan Komunis. Apabila mereka memulakan pengepongan, pihak penyerang percaya bahawa mereka akan dapat mengalahkan polis dan mengawal stesen polis tersebut dalam tempoh yang singkat.

 Pihak komunis mengepong balai Polis dengan separuh di bahagian hadapan, bakinya mengelilingi balai polis tersebut. Pertempuran bermula sekitar 04.15 pagi. Apabila Konstabel Jaffar bin Hassan mencabar dan menembak mati seorang pengganas komunis yang sedang memotong kawat duri balai tersebut.
Pihak komunis kemudiannya menyerang dari segenap sudut, terutamanya dari bahagian hadapan. Mereka berharap serangan ini mengejutkan pihak polis tetapi kini berhadapan dengan tentangan hebat anggota-anggota polis tersebut, terutamanya daripada dua kedudukan Bren Gun yang terletak di dalam kubu di bawah bilik Kawalan.
Sungguhpun lebih sedikit, pihak polis yang diketuai oleh Sgt Jamil Mohd Shah, enggan menyerah, walaupun berkali-kali diseru oleh komunis agar mereka menyerah. Satu persatu anggota gugur apabila pertempuran berterusan dan dua orang isteri polis yang bertahan turut serta berjuang apabila mendapati suami mereka terkorban semasa pertempuran.( APAKAH MEREKA PENGKHIANAT WAHAI SI GAMPANG MAT SABU?)Sekitar pukul 5 pagi pasukan Polis Bantuan berserta sekumpulan penduduk kampung yang lengkap bersenjatakan raifal dan senapang patah digerakkan di Kampong Jawa di bawah pimpinan penghulu Ali bin Mustaffa, dan bergerak untuk membantu.

Sekitar pukul 7 pagi, pihak komunis menawan seorang isteri polis Mariam Ibrahim, isteri kepada Konstebel Mohamad Jaafar. Dikhabarkan, ketua kumpulan komunis, Mat Indera( YANG MAT SABU ANGGAP PEJUANG) memaksa Mariam merayu agar pihak polis menyerah tetapi tidak diendahkan oleh Jamil sendiri. Pada masa ini Fatimah Yaaba dan anaknya Hassan turut ditawan dan dipaksa menyeru pihak polis menyerah 
Hanya selepas lima jam bertempur, baru pihak komunis berjaya menawan balai polis dan membakar balai tersebut. Mereka kemudian berundur ke dalam hutan, meninggalkan kesan kemusnahan dan kematian. Pihak komunis turut melontar mereka yang tercedera dan mayat mereka yang terkorban ke dalam api. Antaranya termasuk Hassan bin Abu Bakar anak kepada Konstebal Abu Bakar yang dicampak hidup-hidup kedalam api.( KOMUNIS BAKAR JENAZAH UMAT ISLAM. INI YANG SI GAMPANG MAT SABU KATA PEJUANG. HARAMJADAH BETUL)
14 anggota polis termasuk Sarjan Jamil, 4 pengawal kampung, 3 polis bantuan, isteri Abu Bakar Daud (adalah seorang polis yang terselamat) dan tiga anak mereka terbunuh dalam kejadian tersebut. Jumlah kematian adalah 25 orang. ( JENAZAH UMAT ISLAM DIBUNUH KOMUNIS) Mereka yang terselamat pertempuran maut itu adalah 4 anggota polis dan 9 ahli keluarga termasuk isteri dan anak mereka.

KITA LIHAT SEJENAK

JENAZAH UMAT ISLAM YANG DIBUNUH DAH DIBAKAR KOMUNIS DI BALAI POLIS BUKIT KEPONG
KOMUNIS YANG LAKNAT

ANGGOTA POLIS YANG DIBUNUH KOMUNIS. APAKAH MAT SABU BERBANGGA?
MEREKA YANG DIBIBUNUH KEJAM OLEH KOMUNIS PRO MAT SABU