Tuesday, January 3, 2012

901 : PERSATUAN MAHASISWA ISLAM DIPERALAT DALAM BEBASKAN MAHASISWA =GERAKAN SOSIALIS BARUSEJARAH MEMBUKTIKAN PMI IALAH BUDAK SURUHAN PAS DI SETIAP KAMPUS IPTA

SURAT MAHFUZ KEPADA SETIAP PIMPINAN PMI SATU KETIKA DAHULU


SAMA KAN DENGAN PARTI SOSIALIS MALAYSIA DI BAWAH


MUNGKIN INILAH IDOLA KEBANGKITAN SMM DAN APA YANG BERLAKU SEKARANG.
BAPA YAHUDI MODEN YANG BERJUANG ATAS NAMA KOMUNISME

Mohd Syahmir bin Alias, Setiausaha Agung, Persatuan Mahasiswa Islam USM,
2011/2012.
DIKHABARKAN PMI USM AKAN BERDEMO JUGA PADA 5 JANUARI 2012. BENARKAH? ANGKA YANG BERKAITAN 5  ATAU MEI ADALAH HARI KELAHIRAN KARL MARK.

SOALNYA APAKAH ISLAM MAHUKAN KONFRANTASI DAN PEMBERONTAKAN?
SAYANGNYA GENERASI ISLAM YANG MASIH MUDA BERJUANG UNTUK MEMUSNAHKAN SEBUAH NEGARA ISLAM?

APAKAH SALAH KERAJAAN MEMBERI MEREKA PENDIDIKAN SEHINGGA KE TAHAP MASUK UNIVERSITI?

AKHIRNYA KERAJAAN YANG MEMBANTU MEREKA AKAN DIPERJUANGKAN UNTUK DIHAPUSKAN.

PERSATUAN MAHASISWA ISLAM USM ADALAH HARAPAN PAS DAN PARTI PEMBANGKANG UNTUK MEMBAWA KEBANGKITAN ANAK MUDA UTARA. UUM, UNIMAP DAN UITM PMI TIDAK MAMPU UNTUK BERNAFAS.

YA ALLAH :

901 : BERKENALAN DENGAN FIKRAH YAHUDI DALAM SMM

PENGERUSI SMM AHMAD SHUKRI MERUPAKAN PELAJAR YANG GAGAL DI UNIMAS .ADA YANG KATA GAGAL DI UMS.DALAM FB DIA TULIS UMS. YANG PENTING DIA PELAJAR MELAYU YANG GAGAL/TAK BERAPA CERDIK LA.MALAS BELAJAR KOT ATAU OTAK TAK PICK UP.SELEPAS KANTOI , MASUK KUIS.KES BELIAU NI SAMA DENGAN SHAZNI MUNIR PENGERUSI SMM YANG LALU. BELIAU JUGA KANTOI DI UM DAN MASUK KUIS.

MALAUN SAFWAN ANANG YANG MASUK HOSPITAL TU PULAK BK DIFAHAMKAN PUN BUDAK MELAYU YANG TAK BERAPA CERDIK JUGA. SUAMI KEPADA MASTURAH MUSLIMAH PMI UM YANG BERLAKON KENA CULIK MASA PILIHANRAYA KAMPUS YANG LALU. SEMUA MEREKA INI IALAH PELAKON HANDALAN.CUMA TAK DAPAT TAWARAN MACAM OMBAK RINDU. MAK MASTURAH AKTIF DALAM PAS SELANGOR. SAFWAN INI PENGERUSI BEBAS

ITU SEBAB DALAM KLIP YOUTUBE TU MAK MENTUA SAFWAN ANANG BUKAN MAIN BERSEMANGAT MINTA MAHASISWA BANGKIT. MACAM KELUARGA 69.SEMUA NYA PAKATAN BERLAKON UNTUK MERAIH SIMPATI RAKYAT. MAK MENTUA PUN TAK PEMALU DAN TUMPANG SEKAKI JADI PELAKON. YANG PELIKNYA, ADA JUGA REPORTER LUAR NEGARA MAI BUAT LIPUTAN. CONFIRM LAH DIRANCANG STEP INI. ADA SKRIP. LEPAS INI BK AKAN SUSUN SKRIP. DONT WORRY.

MODUS OPERANDI YANG SAMA DIGUNAKAN OLEH DAP,PKR DAN PAS DALAM SEMUA KES YANG MELIBATKAN PROTES KEPADA KERAJAAN ISLAM MALAYSIA. MODUS OPERANDI INI DIGUNAKAN OLEH GERAKAN YAHUDI . TANPA DISEDARI OLEH SMM DAN ADAM ADLI BAKAL GURU , MEREKA SEBENARNYA ADALAH PERKAKASAN YAHUDI YANG MELAUNGKAN SLOGAN KEBEBASAN SEBAGAIMANA KAFIR QURAISY DAN YAHUDI BANI NADHIR DAN QAINUQAK DI ZAMAN NABI SAW. GOLONGAN INI WAJIB DI TENTANG. MEREKA MENYAMAI CARA MUSTAPA KAMAL ARTATURK DALAM MENUMBANGKAN KERAJAAN ISLAM TURKI UTHMANIAH. SIAPAKAH MAHAGURU MEREKA?

YANG PELIKNYA SEWAKTU MEREKA MELAUNG LAUNG DI HADAPAN UPSI KELUAR PERKATAAN HANCUR UMNO DAN APA KAITAN UMNO DENGAN AUKU DAN DENGAN DIRI MEREKA. APAKAH UMNO TELAH MENGIGIT TELUQ MEREKA ATAU TELAH MEROGOL RAKAN-RAKAN MEREKA DI UPSI?

YANG BK TAHU KAKI ROGOL DAN MAIN BELAKANG NI ADALAH KAWAN KAWAN MEREKA DALAM PARTI SEBELAH SANA. MANA TIDAKNYA, KES KHALWAT KES ZINA, KES LIWAT SEMUANYA TAK BETUL KALAU MASUK PARTI SEBELAH SANA.MEREKA PUN RASAKAN DIRI MEREKA DILINDUNGI OLEH PARTI KAFIR PKR.

YANG PELIKNYA, MEREKA INI SIAP ADA PEGUAM. SAFWAN ANANG ADA PEGUAM , ADAM ADLI ADA PEGUAM. SEMUA PEGUAM INI DI BAYAR OLEH MAK BAPAK MEREKA ATAU SUKARELA. MENGAPAKAH PEGUAM INI SUKARELA? KAN BAIK TOLONG MANGSA LAIN DALAM KES TERTUNGGAK?KALAU DAH KAYA SANGAT PUN BAYAR DUIT PEGUAM, MENGAPA BISING PASAL PTPTN. DAH KAYA SANGAT.

MACAM ADAM ADLI  , DOK LAUNG PTPTN WAT PE. BOLEH GUNA PEGUAM LAGI DALAM KES BELIAU. BUKANKAH BAIK, BAGITAU KEPADA YANG SUDI MEMBAYAR KOS PEGUAM TU DERMAKAN WANG TERSEBUT KEPADA ASNAF YANG MEMERLUKAN. JANGANLAH SUMBANG KEPADA PEJUANG ALA YAHUDI MACAM SMM DAN ADAM ADLI INI. MANA NAK LETAK MUKA.

SKRIP LANJUT SELEPAS INI  :

1. ADAM ADLI DAN KAWAN KAWAN AKAN TERUS BERDEMO UNTUK MEMBANGKITKAN SOKONGAN MAHASISWA DARI IPTA AWAM TERUTAMA DI UIA.MEREKA AKAN RANCANG UNTUK MAHASISWA KELUAR DIJALAN RAYA TERUTAMA DI UM ATAU UIA.

2. MEREKA AKAN ANJURKAN DEMO DI SETIAP UNIVERSITI TERUTAMA DI UM, UIA, UPM DAN SEBAHAGIAN LAGI AKAN BERARAK KE PEJABAT PM ATAU KPT. PERARAKAN KE PUTRAJAYA AKAN DISLEIA OLEH SISWA UM, UKM, UPM DAN UPSI.UTM DAN USIM BELUM TENTUKAN KEHADIRAN

3. DALAM PROSES DEMO INI MEREKA AKAN MEMBUAT PROVOKASI KEPADA POLIS DAN KEMUDIAN SEWAKTU PROSES PROVOKASI DILAKUKAN, RAKAMAN AKAN DIBUAT OLEH RAKAN MEREKA ( LATIHAN INI BIASANYA DI AJAR OLEH TIAN CHUA DAN BAD)

4. KE EMPAT PROVOKASI PALING DAHSYAT YANG SEDANG DIRANCANG MUNGKIN AKAN ADA BLACK MODUS OPERANDI IAITU SEORANG ATAU DUA ORANG AKAN DIPILIH SECARA TIDAK DIKETAHUI UNTUK MENCEDERAKAN MAHASISWA YANG BERDEMO ATAU MELAKUKAN PERBUATAN SAMPAI KE TAHAP BOLEH MEMBUNUH ( LIHAT KES MESIR). MAHASISWA INI PUN TAK KAN TAHU SIAPAKAH YANG AKAN DICEDERAKAN ATAU DI BUNUH.

5. APABILA BERLAKU KECEDERAAN ATAU DIBUNUH, MAKA HARAPAN ANWAR AGAR MAHASISWA BANGKIT SECARA BESAR BESARAN DI JALAN RAYA ATAU DI KAMPUS AKAN DIJALANKAN BERSAMA PEMIMPIN PARTI PEMBANGKANG.TEMPOH YANG BERLAKU DALAM MASA 2 KE 3 MINGGU SELEPAS 901.

6. TINDAKAN PIHAK BERKUASA " ISYTIHARKAN DARURAT".

7. MEDIA BARAT DAN BLOG PRO PR AKAN SPIN SEMUA ISU YANG KONONNYA POLIS DAN KERAJAAN KEJAM. BERITA DI MEDIA US DAN INDONESIA JUGA AKAN MAINKAN PERKARA YANG SAMA.

PELAKON UTAMA YANG DIPILIH DALAM SKRIP DRAMA INI IALAH :

1. ADAM ADLI
2. SYUKRI SMM
3. SAFWAN ANANG

PELAKON TAMBAHAN :

1. AMK , PEMUDA PAS DAN DAP AKAN BACK UP SEMUA GERAK KERJA LAKONAN INI.

2. PENERBIT DAN PENGARAH  :
 ANWAR IBRAHIM

3. PENGARAH SENI DEMO : TIAN CHUA  DAN CHE GU BAD

SEKIAN. BK TELAH PAPARKAN APA YANG AKAN BERLAKU. TERPULANG KEPADA KERAJAAN BN UNTUK MENILAI DAN MEMPERCAYAINYA. BK IALAH BLOG KAMPUNG DAN ANAK KAMPUNG.901 : SOLIDARITI MAHASISWA MALAYSIA KUDA KAYU SERAH MEMO PADA SANUSI


Pada 29 Disember 2011 yang lalu Solidariti Untuk Kebebasan Akademik (BEBAS) bersama Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) telah menyerahkan Memorandum Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik kepada Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak di Wisma Darulaman . Memorandum tersebut telah diterima sendiri oleh Sanusi Md Nor selaku SETPOL azizan.

Sanusi bukan main suka terima memorandum ini, sebab masa dia di usm dahulu dia juga kepala yang menghasut mahasiswa USM untuk menentang kerajaan. Dalam pertemuan lebih kurang 30 minit tadi di Pekan Rabu, BK sempat bertanya tentang latarbelakang sanusi sewaktu berada di USM. Kata rakan BK, sanusi merupakan thinker di usm yang menggerakkan pas di kampus. beliau mula bergerak pada tahun 1995 awal 1997. Desasiswa terakhir yang beliau tinggal ialah di desasiswa kembara. Beliau menggerakkan gerakan menentang kerajaan di dalam usrah yang dibuat di surau desasiswa.penglibatan sanusi dalam gerakan kampus amat halus. beliau tidak bersama mpp, tetapi beliau sejak dari usm lagi menjadi pencatur politik kampus sehingglah group pas kalah pada tahun 2003 sehingga sekarang .

sanusi berkahwin dengan seorang guru yang juga muslimah pmi.isteri sanusi berasal dari terengganu dan merupakan orang rapat sanusi di usm. selepas tamatkan pengajian dalam bidang pengajian pengurusan perancangan dan pembangunan di bawah pusat pengajian sains kemasyarakatan beliau berkhidmat dengan Persatuan pengguna pulau pinang ( CAP) dan pernah bekerja dengan salah sebuah syarikat yang membian lebuhraya ke sik.

sanusi tidaklah sehebat manapun. di zaman kampus, sanusi bergerak dengan kumpulannya yang terdiri daripada rakan-rakannya dari pusat pengajian pendidikan dan sains. memang sesuai tugasnya sebagai setpol kerana sejak dari dulu mencatur politik kampus.zaman bercinta beliau di kampus usm macam biasalah dengan pasangan sedia ada. cuma bezanya mereka takdelah berbuncing. telefon dan meluahkan perasaan tu menjadi perkara biasa.

sewaktu berada di CAP, sanusi dilatih oleh AZMI HAMID teras pengupayaan melayu. sanusi belajar ilmu aktivis daripada cikgu azmi teras. tidak lama sanusi di CAP. Sanusi juga pernah bersama dengan jais karim presiden GPMS sekarang yang pernah juga berkhidmat dengan CAP. sewaktu berkhidmat di CAP sanusi tidak menunjukkan prestasi yang agak baik.

sanusi buat laporan polis


sewaktu mahasiswa dulu, sanusi seorang yang penakut dan hanya bermain di belakang tabir sahaja. rezki beliau dapat bertanding di belantek.kalu ikutkan level sanusi ini setakat pegawai biasa sahaja. akademiknya di usm pun tidaklah berapa baik. 3.00 pointer jauh sekali. keputusan sanusi ngam ngam sahaja.
sewaktu bertanding di dun belantek
sanusi dikhabarkan mempunyai kaitan kuat dalam kes penebangan balak di kawasan tadahan air sehingga menyebabkan kawasan tadahan air di sekitar baling pun terganggu.


penyerahan memorandum di komtar . adam adli dan safwan anang tak jadi nak berucap di speaker corner sebab tak de teloq. penakut. katanya pemuda umno nak ganggu. siapalah nak ganggu depa pun BK tak tau.
sanusi tewas di tangan adun belantek yb tajuddin  yang mewakili umno.

YANG PASTINYA SANUSI IALAH PENENTANG ANWAR DAN ABIM DI KAMPUS USM
SANUSI MEMUSUHI ANWAR SEHINGGA SEKARANG
TAPI LAKONAN SANUSI ADALAH TERBAIK DALAM HAL INI.
KERANA PR SANUSI TELAH MENJILAT SEMULA LUDAH YANG DIA LONTARKAN SELAMA 4 TAHUN DI KAMPUS USM SEWAKTU MENENTANG GROUP ABIM DI KAMPUS.JIM JUGA TIDAK SEHALUAN DENGAN SANUSI YANG PRO PAS. TAPI SEKARANG SEMUANYA BERUBAH KERANA KUASA. LUDAH PUN JILATLAH.

on the way pulang ke bandaraya.........minyak kereta sapa mau bayar ma.......

BETULKAH INI NOR AMALINA PELAJAR CEMERLANG MALAYSIA


JIKA BETUL...PERSOALAN TIMBUL APAKAH INI HASIL KECEMERLANGAN DALAM KBSM?SAH SAH PEMBANGKANG AKAN BAWA ISU INILAH KESAN PENDIDIKAN MALAYSIA YANG SEKULAR. TUNGGU SAT. TAK LAMA LAGI BERMAIN LA ISU INI.

OK BK NAK GERAK KE ALOR SETAR....................

901 : SANUSI SETPOL MB KEDAH JUGA DARI USM.PENERIMA MEMRORANDUM ADAM ADLI DI WISMA DARUL AMAN


MUNGKIN RAMAI YANG TIDAK KENAL SANUSI SETPOL MB KEDAH? TUNGGU JAM 4.00 PETANG ATAU MAYBE AWAL DARIPADA ITU SELEPAS BK SELESAI KERJA DI ALOR SETAR.

SEKADAR PENGENALAN SANUSI IALAH BEKAS LEFTENAN MUDA PALAPES LAUT USM.
MERUPAKAN SEORANG PENGGERAK PAS YANG BEGITU LICIK DI USM. DI ANGKAT MENJADI CALON UNTUK KERUSI DUN DI PARLIMEN SIK. NAMUN TEWAS DI TANGAN UMNO.SANUSI ADALAH WIRA UST AZIZAN. TAPI SIAPAKAH SANUSI?

USM PULAU PINANG MELAHIRKAN RAMAI TOKOH PEMIKIR POLITIK PEMBANGKANG ?
YANG PRO KEPADA KERAJAAN SEMUANYA KERJA KAMPUNG DAN TIDAK DIPANDANG PUN OLEH KERAJAAN BN.TETAPI PAS DAN PKR MEMERLUKAN AKTIVIS MAHASISWA LEPASAN USM.MENGAPA?901 ADA JAWAPANNYA.

YANG LAHIR SEZAMAN DENGAN SANUSI YANG BK NAMPAK HANYALAH MALIKI PRESIDEN MAJLIS BELIA MALAYSIA. ITU PUN SETAKAT PRESIDEN MBM SAHAJA.

TERIMA KASIH SAHABAT BK BEKAS MAHASISWA USM YANG SEKARANG BERKHIDMAT SEBAGAI PETANI DI KAMPUNG HALAMANNYA.BELIAU BANYAK MENCERITAKAN KEADAAN 901 DAN KAITANNYA DENGAN USM KEPADA BK.

IKLAN : MUHASABAH SEKETIKA

[ana_solehah2.jpg]

Rehat seketika di Rehat dan rawat Gurun. On The way ke Utara.Tadi baru singgah kedai makan dekat jalan nak pi ke KMPP. tang situlah mendengar luahan rakan pasal anak muda pas bernama mahfuz ni.

901 : APAKAH PENSYARAH KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG TERLIBAT ?

[DSCN0926.JPG]
AHMAD MAHFUZ NAJHAN B SHAHAR MURSHID ( BERBAJU HIJAU)
PENOLONG PENGARAH HEP KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG
BEKAS MPPUSM YANG LANTANG MENYUARA KEBEBASAN MAHASISWA ALA PAS.
ORANG KUAT PERSATUAN MAHASISWA ISLAM DAN SEKARANG AKTIF DI DALAM MEMBANTU GERAK KERJA PAS
NEGERI PULAU PINANG

BAIKNYA KERAJAAN , APABILA MEMBENARKAN AKTIVIS PAS DI DALAM SEBUAH INSTITUSI MILIK KERAJAAN. TERINGAT BK DALAM KISAH KAMAL ARTATURK. KAMAL ARTATURK MEMASUKAN RAMAI PENYOKONGNYA DI DALAM AGENSI KERAJAAN TURKI KETIKA ITU UNTUK MENHANCURKAN KERAJAAN TURKI UTHMANIAH YANG DIKETUAI OLEH SULTAN.

KISAH MUSTAPA KAMAL ARTAURK INI MENYAMAI KISAH ANWAR IBRAHIM DI MANA KEBANYAKKAN KETUA JABATAN KERAJAAN SEKARANG ADALAH MERUPAKAN BEKAS-BEKAS ORANG KUAT ANWAR. KERAJAAN BN AKAN LUMPUH MENYAMAI LUMPUHNYA TURKI UTHMANIAH.

IKUTI KISAH LANJUT MUSTAPA KAMAL ARTATUK DALAM MENJATUHKAN SEBUAH KERAJAAN ISLAM

DI DALAM GERAKAN MAHASISWA DI PULAU PINANG RANGKAIAN ANTARA MAHFUZ MASIH LAGI DITERUSKAN. ZAINULFAQAR JUGA MERUPAKAN RAKAN BAIK MAHFUZ. ZAINULFAQAR MERUPAKAN WARTAWAN BULETIN MUTIARA KERAJAAN PULAU PINANG

BK TIDAK MAHU MENGULAS LANJUT TENTANG MAHFUZ KERANA BK YAKIN PIHAK KPM TELAH LAMA MENGENALI BELIAU. USM JUGA LAMA MENGENALI BELIAU. BK CUMA KENAL BELIAU MELALUI PERGERAKAN BELIAU YANG DIKESAN SEJAK MEMASUKI KMPP.

BERDASAR SUMBER, MAHFUZ MENGGERAKKAN DAN MELAHIRKAN PIMPINAN BERJIWA PAS DIKALANGAN PELAJAR KMPP YANG RAPAT DENGAN BELIAU. MODUS OPERANDI USRAH DIGUNAKAN DAN MASJID KMPP DIJADIKAN SANDARAN USRAH.

USRAH TIDAK SALAH, TETAPI USRAH TELAH DISALAHGUNAKAN OLEH MAHFUZ.SAMPAI BILALAH MAHFUZ AKAN INSAF YA.ANAK KELAHIRAN GUNUNG SEMANGGOL YANG KUAT JIWA PASNYA.BK PERNAH TERSEREMPAK DENGAN MAHFUZ SEWAKTU BELIAU MENJALANKAN KERJA KERJA MERAIH UNDI DI PARLIMEN BUKIT GANTANG.

BK YAKIN KERAJAAN BN AKAN TERUS KEKALKAN PIMPINAN PAS DAN PKR YANG BERKHIDMAT DALAM KERAJAAN UNTUK DINAIKKAN PANGKAT MEREKA. MAKA JUAK JUAK PAS AKAN MENYATAKAN LIHATLAH, KAMI BERJIWA PAS RAJIN ORANG NYA. ORANG BERJIWA UMNO PEMALAS. PENJAWAT AWAM BERJIWA UMNO PEMALAS. MAKAN GAJI BUTA.JADI PENJAWAT AWAM BERJIWA UMNO TIDAK LAYAK DINAIKKAN PANGKAT.YANG LAYAK KAMI YANG BERJIWA PAS. JIKA MAHFUZ MEMBACA ARTIKEL INI , SUDAH TENTULAH MAHFUZ AKAN KATA " INI SEMUA KERJA MUSUH BELIAU DALAM USM DULU YANG MENCERITAKAN KEPADA RAKAN BK UNTUK MEMBURUKKAN BELIAU".MAHFUZ I KNOW U..........
Yang Dipertua MPPUSM 2001/2002
Ahmad Mahfuz Najhan
Bekas siswa Ilmu Pendidikan
TAHNIAH BARISAN NASIONAL DALAM PENTADBIRAN AWAM. TERUSKAN USAHA MENAIKKAN PANGKAT PENJAWAT AWAM PRO PAS DAN PKR.