Monday, August 15, 2011

KOTA MEKAH PKR BUAT MACAM MURTABAK JER

GAMBAR SAHABAT

KHALID NAK BAGI TAU SELANGOR IALAH MINI SERAMBI MEKAH.
SERAMBI MEKAH PENUH IALAH KELANTAN.
MEKAHNYA DAH TENTULAH KENA TENGOK NEGARA MALAYSIA. ALHAMDULILLAH BERJAYA JUGA BN BUAT MALAYSIA MACAM MENGIKUT SISTEM MEKAH.
KELANTAN BARU DAPAT SERAMBI.

SELANGOR MINI JER. MACAM MURTABAK DI BAZAR RAMADHAN. ADA MURTABAK MINI ADA MURTABAK BESAR. APAKAH SELANGOR SAMA DENGAN MURTABAK MINI?

CONTOH SELANGOR SEBAGAI MINI SERAMBI MEKAH :
ADA MASSAGE STIM
PUSAT HIBURAN ON MACAM BIASA

DATA MINI SERAMBI MEKAH
DIA DIA TARAF SELANGOR BAWAH PKR
BOLEH MAIN BUIH DI MINI SERAMBI MEKAH
KHAS BUAT KHALID
PROTES HABIS HABISAN

PJ BUKAN KE BAWAH SELANGOR
HEBAT SELANGOR MINI SERAMBI MEKAH

LAGI SYOK
DATA TAMBAHAN
BUKAN SERAMBI MEKAH TAPI SELANGOR PKR BAWA MACAM BANGKOK

DAN MACAM-MACAM LAGI. LETIH NAK PUMP PIC..............KHALIS INGAT ORANG KAMPUNG BOLEH KENA BOHONG KER. KAU JANGAN HINA ISLAM KHALID.SEMUA YANG DI PAPARKAN APAKAH SEMUANYA KERANA ALLAH. BUAT RUMAH URUT KERANA TUHAN?CELAKALAH KAU KHALIS


SEMBAHYANG 2 IMAM. DIMANA FATWANYA......


LU FIKIRLAH SENDIRI..........................

MOHON FATWA PULAU PINANG PUTUSKAN HUKUM MEMBAZIR MEMBUAT PAPAN TANDA

APA HUKUM MEMBAZIR MEMBINA PAPAN TANDA UNTUK MENYATAKAN BAHAWA NIK AZIZ MELAKSANAKAN PROGRAM AL QURAN. TIDAKKAH INI BIDAAH DALALAH YANG TERNYATA MEMBAZIR. TIADA SATU FAEDAH PUN DALAM PAPAN TANDA YANG DIBUAT. HANYA SEKADAR NAK MAKLUMKAN KEPADA RAKYAT. APA HUKUM YANG BOLEH MAJLIS FATWA PULAU PINANG BUAT?APAKAH AKAN KELUAR HUKUM LARANGAN MEMBINA PAPAN TANDA YANG MEMBAZIRKAN WANG RAKYAT.


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat, terkejut dengan sikap sebilangan pemimpin parti itu di Kelantan yang gagal menunjukkan ciri keislaman seperti yang dilaungkan parti.Beliau berkata, dalam satu pertemuan dengan pemimpin Pas baru-baru ini, beliau ada mengedarkan borang mengandungi soalan mengenai kekerapan mereka dalam mengerjakan solat secara berjemaah, dhuha dan tahajjud.

“Dalam pertemuan dengan pemimpin Pas peringkat pertengahan itu, saya beri borang yang mengandungi soalan berikut iaitu kalau sembahyang jemaah, berapa kali dalam sehari; dhuha berapa kali dalam seminggu dan tahajjud berapa kali dalam sebulan.

“Jawapan yang diterima amat memeranjatkan, tidak sedap nyawa (sesak nafas), keadaannya seolah-olah menunjukkan ia tidak ada sebarang perubahan yang berlaku (dalam mengembangkan syiar Islam) di kalangan pemimpin Pas itu.

“Dalam lebih 200 orang terbabit dalam soal selidik itu, yang sembahyang jemaah ialah antara 14 atau 15 orang saja berbuat demikian; sembahyang dhuha jumlahnya rendah dan sembahyang tahajjud, lagi rendah,” katanya.

TEMAN TAK TERKEJUT LANGSUNG DENGAN AMAL YANG PUAK-PUAK PAS LAKUKAN. MEREKA NI CAKAP BUKAN MAIN KUAT. TAPI AMALAN SUNAT POCIK. TANYA MAHFUZ ANTARA TAHAJJUD DAN QIAMULLAIL . BERAPA KALI DIA BUAT? CUBA SEMAK DOA SOLAT SUNAT DHUHA PADA MAHFUZ?

MANTAN MUFTI PERLIS PENILAI AGAMA?

BUKAN MAIN BAIK BERGAMBAR. SENYUM PULA AWEK INI. NI MASA ZAMAN JAHILIAH DULU KOT. APAPUN TEMAN CUMA NAK HABAQ SUPAYA DR ASRI BAIKLAH JAGA DIRI SENDIRI DARIPADA DOK HENTAM SEMBORONO PASAL ISU JAIS DAN KRISTIAN.

GAGAL MENGUASAI PELBAGAI BAHASA, MEMALUKAN PRINSIP BERKHALIFAH


NIK AZIZ TERPAKSA MENGGUNAKAN JURUBAHASA BAGI MELICINKAN PERBINCANGAN DENGAN SESEORANG. SIAPAKAH SESEORANG DALAM GAMBAR INI? WAKIL YAHUDIKAH DIA?SEBELUM NIK AZIZ SURUH TENGOK SUNNAH NABI, INGIN TEMAN PESAN PADA TG NIK AZIZ, NABI SAW BOLEH KUASAI PELBAGAI BAHASA. BARULAH IANYA DIGELAR PEMIMPIN AGUNG DAN DIHORMATI MUSUH. TANG BAHASA PUN TG NIK AZIZ DAH OUT. ELOKLAH NIK AZIZ BAGI KULIAH JER DAH CUKUP. JANGAN DOK MELALUT.

DR ASRI YANG MELALUT


 
Petikan dari malaysiakini

“Saya terfikir bagaimanakah jika negara-negara bukan Islam seperti Thailand, United Kingdom, Amerika Syarikat dan negara-negara di Eropah mengambil tindakan yang sama ke atas masjid-masjid di sana.

“Kita tahu umat Islam di sana aktif berdakwah kepada bukan Islam di pelbagai tempat khususnya di pusat-pusat Islam dan masjid-masjid. Bukan Muslim dijemput datang ke masjid dan... diberikan al-Quran dan risalah-risalah berkaitan Islam.

“Jika mereka memakai undang-undang seperti kita, tentu masjid-masjid akan diceroboh dan didakwa,” katanya dalam satu SMS ringkas kepada Malaysiakini, petang semalam.Bagaimanapun kenyataannya itu dipertikaikan oleh seorang pembaca yang bernama Rosdi Ismail melalui komen seperti berikut:

1- Menggunakan istilah "serbu" atau "ceroboh" adalah tidak tepat. Apa yang berlaku adalah pemeriksaan dibuat setelah mendapat kebenaran melalui perbincangan yang memakan masa hampir sejam. Komen Dr. Asri juga adalah keterlaluan dan partisan.

Sila perhatikan petikan ini = “Jika mereka memakai undang-undang seperti kita, tentu masjid-masjid akan diceroboh dan didakwa,”. Jelas Dr. Asri telah menggunakan perkataan "diceroboh" dan "didakwa". Inilah adalah analogi yang bersifat menghasut. ia buka hujah, hanya lontaran akal.

2- Salahkah JAIS melakukan pemeriksaan di bawah peruntukan undang-undang yang ada. Kata-kata Asri = "sehingga bila kita hendak bergantung dengan undang-undang" adalah hujah akal yang tidak berpijak dibumi nyata. Undang-undang yang ada sekarang adalah bertujuan untuk mempertahankan akidah umat Islam. Apa yang cuba dipertikai sekarang ialah prosedur pemeriksaan tersebut, bukannya undang-udang. Oleh itu kita harus membezakan antara dua perkara yang berbeza. Jika kuasa Islam yang "sekangkang kera" yang ada inipun cuba dipertikaikan oleh orang islam sendiri, apakah orang Kristian atau bukan Islam akan memberi peruntukan tambahan bila kita beriya-iya membela mereka? .. Renunglah sejenak.

3- Dr. Asri sepatutnya tunggu dulu laporan JAIS. Apa tujuan ulasan-ulasan mentah seperti ini. Lagipun beliau tak adapun sewaktu pemeriksaan dibuat. Makna nya gambaran sebenar kejadian tersebut tidak jelas. Beliau tidak berhak sama sekali untuk membuat ulasan awal seperti ini.

4- Dr. Asri seolah-olah beranggapan negara seperti Thailand, United Kingdom, Amerika Syarikat dan negara-negara di Eropah lebih lunak dalam hubungan mereka dengan orang islam berbanding Malaysia. Wahai Dr. Asri apakah kamu lupa bagaiman orang islam di Takbai dibunuh dan ditembak seweang-wenangnya. Bagaimanakah makmum dalam Masji Krisik di tembak sewaktu sedang berjemaah, Bagaimana orang Islam bangsa Hugo di China dipakasa agar tidak berpuasa sekarang, Bagaimana etnik Albania mula ditekan kembali pada hari ini, Bagaimana Purdah atau Niqab tidak dibenarkan diPerancis dan macam-macam lagi. Mana pembelaan anda dalam kes seperti ini? Jangan lupa semua itu. Adakah JAIS telah bertindak sampai ke tahap itu?

FIKIRKAN SEBAGAI UMAT DAN BUKAN SEBAGAI SEORANG PERSONALITI AGAMA.