Monday, January 16, 2012

PASCA E 13 : ISU HISHAMUDIN JULANG KERSI MASIH LAGI JADI BAHAN KEMPEN

SALAHKAH KAUM MELAYU JULANG KERIS? APAKAH BEZA KERIS UNTUK ORANG MELAYU DAN PEDANG UNTUK ORANG CINA DAN INDIA ?KALAU BEGITULAH CARANYA, TUTUP SAJA KEDAI DAN BENGKEL BUAT KERIS SEBAB BILA MELAYU PEGANG SAHAJA KERIS, ANGGAP YANG BUKAN BUKAN. BILA BERSANDING GANTI DENGAN PISTOL ATAU M 16 ATAU BAWA GARPU CUKUP

DI ANGGAP MENGUGUT KAUM TERTENTU DAN SEPERTI MENGAJAK BERPERANG

 APAKAH PERKASA PUN AJAK BERPERANG ?
 KUCUP PUN SALAH
 APAKAH PENGANTIN NI PUN NAK AJAK BERPERANG
 APAKAH TUN M JUGA SALAH
 APAKAH M NASER JUGA SALAH
 ATAU AWEK INI JUGA SALAH KERANA HUBUSKAN KERIS
 ATAU MAMAT NI JUGA SALAH
 ATAU GEWE INI PUN SALAH
 ATAU PAKCIK INI YANG HUNUS KERIS BESAR LAGI
 ATAU TUNKU PUN SALAH MASA MERDEKA DULU
 ATAU MAT SALLEH INI PUN SALAH YANG BANYAK BANTU KAUM TERSEBUT
KESIMPULANNYA  DIMINTA AGAR SEMUA PERSATUAN SILAT TUKAR GUNA KERIS KEPADA GUNA PISTOL. INI KOT YANG YANG PUAK PUAK DALAM PR NAK. BILA KEMPEN AJER LETAK GAMBAR HISHAMUDIN . KATANYA ORANG CINA MARAH SEPERTI MENCABAR MEREKA. ENTAHLAH....KERIS PUN TAK BOLEH GUNA DAH.

PASCA E 13 : SIAPAKAH YDP MAIPP YANG BARU? TERSINGKIRKAH ELIAS ZAKARIA?


dalam hiruk pikuk manusia politik berbicara soal percaturan lim guan eng terhadap pulang pinang, rupa rupanya jawatan YDP MAIPP yang di sandang oleh ustaz elias zakaria telah pun tamat pada 31 disember 2011 . ini yang tidak disedari oleh semua pihak. sewaktu ustaz elias bertarung untuk menjawat jawatan nombor 1 maipp, beliau terpaksa berperang dengan fairus bekas TKM 1 pulau pinang. mereka lebih mengiakan cadangan supaya fairus sendiri menjadi ydp maipp atau dr daniel jim yang mempunyai kaitan rapat dengan Malik Kassim sendiri. malik Kassim lebih bersungguh sungguh melobi dr daniel  manakala nama ustaz elias dicadangkan oleh ydp lama iaitu YB shabudin atas dasar ustaz elias begitu lama menjadi exco maipp. seorang yang banyak penglaman dan boleh diterima semua pihak.pihak PR menyatakan ustaz elias ialah tajaan UMNO kerana namanya diperjuangkan oleh YB shabudin. 

Pun begitu, dalam kesempatan yang ada, pas mengambil peluang dengan rezki yang Allah berikan kepada mereka . pengumuman anwar untuk melantik salleh man sekiranya permatang pasir menang ke jawatan ydp maipp di nanti nantikan. malangnya selepas salleh man menang, jawatan ydp maipp masih lagi dipegang oleh ust elias zakaria. tibalah masanya salleh man dan pas menuntut janji. elias zakaria di lihat sebagai liabiliti kepada kerajaan negeri dap dan dalam banyak hal ustaz elias berpihak kepada dasar Islam itu sendiri. lalu dalam kes pilihanraya masjid ustaz elias zakaria berjaya menenangkan keadaan tersebut. selalin daripada itu, ustaz elias merupakan orang lama dalam maipp berbanding salleh man . salleh man mungkin boleh menduduki tempat ydp maipp berdasarkan janji anwar. pun begitu, dr daniel pula adalah antara nama yang malik kassim mahukan.

elias zakaria seorang yang mudah di bawa berbincang. walaupun mereka sekeluarga pro pas termasuk anaknya yang bernama ramadhan fitri ( bekas YDP PMI UM) dan anaknya yang merupakan bekas mahasiswi usm. zaman beliau berada di kampus sebagai pensyarah pengajian islam di pusat pengajian ilmu kemanusiaan, ustaz elias zakaria dianggap sebagai yang kontras kepada anwar dan group abim.

sandiwara YDP MAIPP akan tamat tak lama lagi. jatuh bangun MAIPP akan ditentukan dalam masa terdekat oleh YD Agung yang baru. Sekiranya pesuruhjaya pas salleh man di angkat sebagai YDP, maka ust elias akan kembali ke usm sebagai pensyarah. BK meletakkan keyakinan bahawa salleh man akan menjadi YDP. Jika tidak, pas akan membuat tindakan di luar jangka di negeri pulau pinang.Elias zakaria juga amat rapat dengan ustaz roslan che ros dan mereka merupakan gandingan mantap dalam setiap forum. nampak lebih serasi. BK melihat ustaz elias akan menimpa nasib yang sama seperti hassan ali iaitu berjuang atas pentas aktivis islam.banyak yang ustaz elias pendamkan selaku ydp maipp yang berhadapan dengan gergasi kafir lge. orang penang kata mampuih bila berhadapan dengan gergasi kapir.

KANDUNGAN SURAT TERDAHULU :


31 Disember 2009 Kenyataan Media
Pelantikan Ahli Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAINPP)

Dengan sukacitanya kerajaan Negeri Pulau Pinang mengumumkan perlantikan Ahli Majis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP), setelah diperkenankan oleh Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong mengikut Seksyen 11 (1) (a) Enakmen Pentadbiran Agama Islam Pulau Pinang Tahun 2004, bagi tempoh selama 2 tahun berkuatkuasa 1 Januari 2010.

Kerajaan negeri telah memutuskan menerima nama-nama yang diperkenankan oleh Yang Di Pertuan Agong setelah wakil kerajaan negeri mengadap Tuanku pada 18 November 2009. Kerajaan negeri telah mencadangkan beberapa individu yang difikirkan layak menganggotai ahli majlis MAINPP di mana keputusan muktamad adalah atas perkenan Tuanku.

Berikut adalah senarai ahli MAINPP :

AHLI MAJLIS AGAMA NEGERI PULAU PINANG
 
YANG DI-PERTUA
Y.Bhg. Ustaz Haji Elias bin Haji Zakaria
TIMBALAN YANG DI-PERTUA
Y.B Tuan Haji Mohd Salleh bin Man

Ex-OFFICIO
Y.B Dato’ Zainal Rahim bin Seman ( Setiausaha Kerajaan Negeri)
Y.B Dato’ Faiza binti Zulkifli (Penasihat Undang-undang Negeri P.P)
Y.B Dato. Haji Farizan bin Darus (Pegawai Kewangan Negeri P.P)
Y.Bhg Sahibus Samahah Dato’ Haji Hassan Haji Ahmad ( Mufti P.P)
Y.Bhg. DCP Dato’ Wira Ayob bin Haji Yaacob (Ketua Polis P.P)
 
AHLI
Y.B Tuan Abdul Malik bin Abul Kassim
Y.B Ustaz Maktar bin Shafee
Y.Bhg. Dato’ Haji Hashim bin Yahaya
Y.Bhg. Dr Danial bin Zainal Abidin
Y.Bhg. Ustaz Abd Aziz @ Aziz bin Che Yacob
Y.Bhg. Ustaz Rosidi bin Hussain
Y.Bhg. Haji Zainudin bin Hanif
Puan Norhayati Jaafar.
Sehubungan itu, saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan tahniah di atas pelantikan Ustaz Haji Elias bin Haji Zakaria sebagai Yang Di Pertua MAINPP dan Timbalan beliau Yang Berhormat Ustaz Saleh bin Man.
 
TEKA TEKI ?
 
1 JANUARI 2010- 1 JANUARI 2011= 1 TAHUN
1 JANUARI 2011- 1 JANUARI 2012 = 1 TAHUN
1 JANUARI 2012 - 1 JANUARI 2014= ?
 
SALLEH MAN ATAU CALON MALIK KASSIM SENDIRI.
JIKA SALLEH MAN DILANTIK SEBAGAI YDP MAIPP, MAKA SEMUA KEPUTUSAN AKAN MENYOKONG KAFIR LGE.
JIKA UST ELIAS TERUS MARA, MAKA DIA TERPAKSA BERDEPAN LAGI DENGAN TEKANAN KAFIR LGE DAN PAS AKAN MENGAMBIL TINDAKAN DRASTIK
 
ANTARA ISU SYIAR ISLAM DI BAWAH PENTADBIRAN ELIAS ZAKARIA :
 
1. PEMBATALAN PERARAKAN MAULIDUR RASUL
2. PILIHANRAYA MASJID
3. DOA KESEJAHTERAAN UNTUK LGE
4. LARANGAN MEMPERDENGARKAN BACAAN QURAN PADA WAKTU SUBUH
5. ISU STATUS TANAH WAKAF KEPADA STATUS TANAH RUMAH IBADAT
6. PEMIMPIN KAFIR MASUK RUANG SOLAT MASJID
 
ramadhan fitri ydp pmi um yang merupakan orang kuat pas UM di zaman mahasiswa

PASCA E 13 : SIAPA PULA GADIS INI? RENTETAN GAMBAR BUAT PULAU PINANG


SATU PERSATU AKAN DI DEDAHKAN. TAK MAU ULAS PANJANG PANJANG. LU FIKIRLAH SENDIRI

PASCA E 13 : LENSA KAMERA BK : " KEPALA HOTAK HANG TUN M "MERAIKAN PERKAHWINAN AZMIN

ORANG YANG KAU MAKILAH AZMIN YANG MAI MAKAN BERADAP MASA KAU BERNIKAH DULU. MANA PI NUAR IBRAHIM. MENGAPA TAK DUDUK KAT SEBELAH. APA NUAR DENGKI KE TENGOK KAU BERNIKAH DENGAN SAMSIDAR. INILAH NAMANYA KURANG AJAR PUNYA MELAYU. TAK KENANG JASA.

BAIKNYA ISTERI " KEPALA HOTAK HANG MAHATHIR'( DIUNGKAPKAN OLEH PENGGANTIN LELAKI ). INI PUN TAK KENANG JASA. APA YANG TUN TAK BAGI DEKAT KAU LAGI. PM HADIR MAJLIS KAHWIN HANG AZMIN. KURANG AJAR PUNYA MELAYU

PASCA E13 : LENSA KAMERA : PAS IKTIRAF TUN MAHATHIR

ALLAHYARHAM FADHIL NOR LEBIH MENGENALI ANUAR SEJAK BERADA DI DALAM ABIM. ALLAHYARHAM FADHIL NOR JUGA BOLEH DUDUK SEMEJA BERSAMA TUN M DAN TIDAK LAH SEPERTI  GROUP ANWARISME. PELIKNYA MASA ALLAHYARHAM FADHIL NOR ADA, TAK PULAK NIK AZIZ MELALUT MACAM SEKARANG

BUKANKAH INI PENGIKTIRAFAN TERBAIK DARI KERAJAAN PAS. MENGAPA AZMIN MELATAH DAN KURANG AJAR?

PASCA E 13 : TIDAK HARAM BAGI PAS. PAS NO KOMEN

 modal pengkuliah pas ialah bersalam dengan mukan mahram adalah haram. tapi yang ni tak haram. halal sebab darurat. kepala hotak hang la.
 hangpa ingat malaikat kenai sangat ka logo pas tu. nampak logo pas , malaikat kata ok........hukum hakam hangpa buat main main
 ini pun tidak haram. semua halal bagi pas
apatah lagi bekas budak UTP ni. yang ni pun pandai berlakon. halal juga bersentuh bagi izzah. apa hukum bersentuh sekali dengan berkali kali sentuh. ini pun yang sempat di  klik......