Wednesday, August 3, 2011

SIRI 31 DAP LAKNATULLAH : P RAMASAMY MANIPULASI ISU SJKT BATU KAWAN

Hari ini dah masuk puasa yang ketiga. Kepala ni kadang-kadang pening sebab memikirkan masalah rakyat pulau pinang yang hari hari kena bohong dengan pakatan guan eng. Hari -hari guan eng main pusing angka macam segmen Roda- Roda. " mari kita lihat sapa yang kena". Guan eng menipu, rakyat tak perasaan. Guan eng buat silap mata angka sahaja. Sekarang kita tengok bagaimana timbalan ketua menteri 2 P Ramasamy bermain dengan hujah yang mahu menipu penduduk india batu kawan.Hujah P Ramasamy :

Kerajaan negeri telah memberi tanah kepada 3 buah sekolah JKT iaitu :
a) SJKT Azad
b) SJKTB Ladang Batu Kawan
c) SJKT Ladang Valdor

P. Ramasamy telah menyatakan bahawa kerajaan negeri telah memberi tanah 1 ekar milik MPPP di Jalan Air Terjun kepada SJKT Azad.Bagi kes SJKT Valdor P Ramasamy menyatakan bahawa kerajaan negeri dalam proses pengambilalihan sebidang tanah seluas 2 ekar dan bernilai rm 2 juta dan memberi milik tanah tersebut kepada Chief Minister Incorporated dengan syarat nyata untuk diberi milik kepada SJKT Ladang Valdor.Cuba kita fikirkan, mengapakah tanah SJKT Azad diberikan terus atas nama SJKT Azad  tetapi tanah untuk SJKT Valdor diberi status milik kepada Chief Minister Incorporated. Mengapakah tidak diberi milik terus kepada SJKT Valdor. Apakah niat sebenar guan eng ?.P Ramasamy dengan bangganya menyatakan kerajaan negeri telah memberikan dana sebanyak rm 1.75 juta kepada sekolah tamil. P Ramasamy juga CLAIM  bahawa tanah 2 ekar  yang diberikan kepada SJKT Batu Kawan adalah usaha mereka. Bukankah ini semua pembohongan yang nyata ?

Teman paparkan kisah disebalik hujah P Ramasamy :

Peruntukan SJKT Bayan Lepas yang BN beri ialah RM 1.2 juta
Peruntukan SJKT Sg Ara RM 1.2 juta

Bagi kes tanah 2 ekar setengah untuk SJKT batu kawan sebenarnya one record telah pun diluluskan oleh kerajaan BN dahulu dan kerajaan PR hanya tumpang sekaki semasa nak bagi geran. Bukankah ini namanya dasar tak pemalu kerajaan negeri?Bagi kes tanah SJKT Azad kerajaan BN dahulu telah mengambil tindakan  untuk meberikan tanah kepada sekolah berkenaan dan telah diluluskan di peringkat MPPP.Jawatankuasa tanah MPPP telah meluluskannya dan di bawa kepada jawatankuasa penuh. Sewaktu proses sedang berjalan, kerajaan BN kalah dan jawatankuasa penuh ini telah di tolak

Kes SJKT Valdor pula, kerajaan BN bersetuju ingin memberikan 3 ekar tanah tetapi kerajaan negeri sedia ada menyatakan pemberian sebanyak 2 ekar sahaja.P Ramasamy mengakui bahawa kes SJKT Batu kawan adalah usaha PDC di bawah kerajaan BN dahulu.

TERIMA KASIH BN KERANA MEMBANTU SJKT BATU KAWAN

RISALAH PROVOKASI UNTUK MENYATAKAN BN SEBAGAI PENGKHIANAT

GO GERAKAN GO. BIKIN KERJA KUAT , BARU RAKYAT BOLEH KASI UNDI

P RAMASAMY BAKAL TUMBANG DI PERAI DAN BATU KAWAN. NANTIKAN....SELAMA INI TELAH LAMA BELIAU MEMBOHONG.

AKHIRNYA BN JUGA YANG KEMBALI MENYELAMATKAN SJKT BATU KAWAN. P RAMASAMY SENGAJA MEMBANGKITKAN SENTIMEN KAUM INDIA UNTUK MENYATAKAN KERAJAAN ZALIM .P RAMASAMY MEMPOLITIKKAN SJKT BATU KAWAN. SEPATUTNYA PENDIDIKAN JANGAN DIPOLITIKAN. MEMANDANGKAN DAP SUKA MAIN POLITIK, MAKA SJKT PUN MEREKA POLITIKKAN.

2 EKOR LEMBU SEDANG BERGADUH

2 EKOR LEMBU NI AGAK-AGAK TEMAN NAK SINONIMKAN DENGAN SIAPA?
DALAM KEADAAN SEKARANG IALAH PKR DAN PAS? KEDUA -DUANYA DOK KALUT NAK TENTU SIAPAKAH PENGANTI ANWAR SEBAGAI KETUA PEMBANGKANG DI PARLIMEN SEKIRANYA ANWAR SAH KANTOI DALAM KES LIWAT. ZAHRAIN BAGITAU NIK AZIZ JUMPA KU LI DAN PELAWA KU LI JADI KETUA PEMBANGKANG. ANWAR BAGI TAU DIA TAK TAHU. KALAU BETUL SEPERTI PAS MENIKAM DARI BELAKANG. DAP PULA DAH TAK PERCAYA PADA MELAYU PAS. ITU SEBAB DOK KALUT TAMBAH AHLI MELAYU DALAM DAP DAN MULA MENCARI CALON MELAYU. DAP JELAS TAHU BAHWA DENGAN PAS MATLAMAT MEREKA TAK DAPAT DILAKSANAKAN.2 EKOR LEMBU NI MASING-MASING NAK BERKUASA. JADI UNTUK ITU, MEREKA PERLU BERKELAHI SUPAYA LEMBU YANG MENANG AKAN BERKUASA DAN LEMBU YANG KALAH AKAN DISEMBELIH BUAT LAUK GULAI ATAU RENDANG. LEMBU MANA YANG BAKAL DISEMBELIH DALAM POLITIK PR DAN DIJADIKAN JUADAH  UNTUK 1 SYAWAL. LEMBU PAS ATAU LEMBU PKR?

WAHH!!!!! HEBAT. MENDAPAT RESTU NIK AZIZ

MENGAPA LETAK TANGAN DI DAHI? APA TANDA INI? SIAPA PENENTU KUASA KETUHANAN? SEORANG ALIM ATAU SEORANG PEMIMPIN AGAMA DUNIAWI?

BAIKNYA LIM GUAN ENG BERBUKA PUASA : PERHATIKAN 2 GAMBAR INI

DI PULAU PINANG ADA SEORANG PEJUANG PAP YANG BERLAKON KONONNYA MENJIWAI CARA MELAYU.GUA  ENG DOK TEMAN MAT SABU BERBUKA PUASA. DALAM KEADAAN SAKIT LUTUT, MAT SABU BUKAN MAIN BERSEMANGAT MAKAN NASI.GOLONGAN PEMIMPIN MAKAN DENGAN MAKANAN YANG ENAK. GOLONGAN JEMAAH MAKAN APA? BIASA-BIASA JER KAN. GUAN ENG KATA IKUT CARA UMAR ABDUL AZIZ? INI CARA PEMBAWAAN KOMUNIS. GUAN ENG NAK BOHONG MELAYU MACAM KUAN YEW BOHONG MELAYU SINGAPURA MASA MULA-MULA DAPAT KUASA.KALAU TENGOK MACAM ADA KERABU PELAM...PERHHH .MELELEH AIR LIUR TEMAN. JEMAAH DAPAT TAK KERABU PELAM?

LIHAT KUAN YEW. DULU PUN DIA MACAM ORANG MELAYU GAK . UNTUK AMBIL PERASAAN MELAYU SINGAPURA DIA PAKAI SONGKOK. TAPI SEKARANG SEMUA DI TELAN ZAMAN DAN DASAR YANG KUAN YEW BAWA. MEMANG SAH PENANG AKAN JADI SINGAPURA. LEPAS NI NAK CARI MAKSIAT DI PENANG MACAM DI SINGAPURA. LEPAS NI PULAU JEREJAK BOLEH BERTUKAR JADI PULAU SENTOSA YANG DIBINA DENGAN TAMAN TEMA SEAKAN-AKAN HOLLYWOOD.

SIRI 30 DAP LAKNATULLAH : BOHONG LAGI PASAL RUMAH


 SEDUTAN KENYATAAN GUAN ENG

Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat Pulau Pinang Meluluskan Permohonan Untuk Membina 11,596 Unit Rumah Kos Rendah Dan Sederhana Re...

by Lim Guan Eng on Monday, August 1, 2011 at 12:34pm
Kerajaan Negeri berjiwa rakyat di bawah pimpinan Pakatan Rakyat telah meluluskan pembinaan rumah kos rendah dan kos sederhana rendah sebanyak 11,596 unit yang sekaligus menyangkal dakwaan yang mengatakan kerajaan negeri pakatan rakyat tidak membina rumah mampu milik kepada rakyatnya.

Sejak mengambil alih tampuk pemerintahan pada tahun 2008, Kerajaan Negeri telah meluluskan pembinaan 11,596 unit rumah mampu milik yang sekaligus menyangkal kenyataan yang mengatakan bahawa Kerajaan Negeri tidak membina rumah mampu milik kepada rakyatnya. Ini adalah di antara kos rendah (RM42,000) dan kos sederhana rendah (RM72,500) yang diluluskan.

Di bawah Kerajaan Negeri dan Agensi Kerajaan Negeri, projek perumahan Kos Rendah dan Sederhana Rendah seperti berikut yang dibangunkan adalah seperti berikut :
<span id="more-1685"></span>

Pecahan mengikut daerah bagi projek Kerajaan Negeri adalah seperti berikut :


Pecahan mengikut daerah bagi projek Agensi Kerajaan Negeri adalah seperti berikut :


Pecahan mengikut daerah bagi projek Swasta adalah seperti berikut :


Teman tidak terkejut dengan kenyataan dari seorang ketua menteri yang bodoh dalam hal ehwal pentadbiran. Hari hari mau bohong rakyat. Mari kita lihat artikel di bawah :

Kerajaan negeri berhasrat untuk tidak membina rumah kos rendah di kawasan pulau.

Dan baca kenyataan di bawah pula :

Isu perumahan kos rendah pernah ditumbulkan dalam sesi soalan lisan sidang DUN yang lepas.

Soalannya berapakah jumlah rumah kos rendah dan sederhana rendah dibina dalam dua tahun lalu oleh kerajaan negeri menggunakan dananya sendiri atau melalui anak syarikat dan jabatan negeri?


Exco Perancangan Desa, Perumahan Dan Kesenian, Wong Hon Wai menjelaskan, sejumlah unit rumah dibina, tetapi semuanya oleh syarikat swasta.Tetapi, yang ingin diketahui, daripada kerajaan negeri yang didakwa “kerajaan mesra rakyat”.Seolah-olah terperangkap, Wong mengalami kesukaran menjawab persoalan itu.Apabila diasak lagi,  jawab Wong, “Saya tidak setuju”, lantas merujuk kepada buku kompilasi jawapan soalan bertulis DUN tahun lalu..Datuk Arif Shah menunjukkan jawapan bertulis Ketua Menteri Lim Guan Eng bercanggah dengan jawapan Wong.Ia menyebabkan Wong panik, dan menukar jawapannya kepada, “Saya setuju”.DATUK ARIF SHAH OMAR SHAH / ADUN Seberang Jaya menyatakan kekesalan kerana kerajaan negeri gagal bina rumah kos rendah.


exco perumahan yang terkantoi. beliau dah bagitau bahawa kerajaan negeri tidaak membina sebuah pun rumah kos rendah.
sekiranya exco perumahan ini bercakap bohong di dalam sidang dun bermakna exco ini tidak layak menjadi exco keranan membohongi sidang dun yang mulia. mengapa guan eng nak membohong lagi. Guan eng gagal mengawal exco dalam memberi kenyataan pembohong.