Sunday, August 28, 2011

PUTAR ALAM DALAM TULISAN BLOGGER PEMBANGKANG anaksungaiderhaka

PENULISAN AKAL CETEK DARI BLOGGER ANAK SUNGAI DERHAKA YANG MENJADI PENJILAT TEGAR DAP.

satu fakta yang perlu diteliti...kronologi cerita ini..sepertimana ditulis oleh anaksgderhaka

Cuba baca apa yang dicatatkan dalam WikiPedia ini..

Kejadian Bukit Kepong adalah pertempuran bersenjata yang bersejarah yang berlaku pada 23 Februari 1950 antara pihak polis dan Parti Komunis Malaya semasa sebelum kemerdekaan Tanah Melayu.

Pertempuran ini berlaku di kawasan sekeliling balai polis Bukit Kepong di Bukit Kepong. Balai polis yang diperbuat daripada kayu ini terletak ditebing sungai Muar, sekitar 59 km dari bandar Muar, Johor, Malaysia.-WikiPedia

Baca juga apa yang dicatat oleh WikiPedia tentang kemerdekaan Negara kita ini..

Pengisytiharan Kemerdekaan Tanah Melayu merupakan peristiwa pengumuman kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957. Tarikh ini dipilih dalam mesyuarat antara Ketua Pemuda UMNO Tun Sardon Jubir dan timbalannya Haji Ahmad Badawi (bapa Perdana Menteri Malaysia ke-5) di Kepala Batas, Pulau Pinang pada 1956. - WikiPedia

Dari kedua-dua catatan WikiPedia diatas.. Tragedi atau Pertempuran Bukit Kepong telah berlaku pada 23 Februari 1950 iaitu tujuh tahun sebelum Negara kita merdeka, pihak Polis yang diserang oleh Komunis pada ketika itu adalah kakitangan kerajaan British yang menjajah Tanah Melayu.

Mereka diserang oleh Pasukan Komunis yang pada ketika itu memperjuangkan kemerdekaan untuk Tanah Melayu.. jadi jelas disini siapa sebenarnya Pejuang Bangsa pada ketika itu, Polis yang berkhidmat untuk penjajah atau Komunis yang berjuang untuk membebaskan Negara ini dari penjajah pada ketika itu?

( APALAH BODH SEJARAH PUNYA BLOGGER. MEMANG A BETUL BUKIT KEPONG TU SEBELUM MERDEKA. ORANG BUKAN SEMBANG PASAL MERDEKA. YANG DIBUALKAN SEKARANG IALAH APAKAH KOMUNIS ITU PEJUANG. HANG KENA FAHAM BAHAWA POLIS BUKIT KEPONG BUKAN POLIS SURUHAN SEPERTI CHIN PENG YANG MENJUARAI MPAJA. MPAJA ITU BETUL KULI BRITISH. KENAPA HANG TAK CERITA PASAL MPAJA DI LATIH BRITISH DAN CHIN PENG IALAH ANAK DIDIK BRITISH.

WAHAI ANAK SG DERHAKA, JANGAN NAK BUAT LAWAK LAGI. SEDARKAH ENGKAU BAHAWA MEMANG TUGAS CHIN PENG NAK HAPUSKAN MELAYU KERANA MELAYU KETIKA ITU ISLAM. ITU SEBAB MAT INDERA KELUAR JADI GURU AGAMA MASUK PARTI BURUH SEBAB DIA DAH TERPENGARUH DENGAN PARTI KOMUNIS.

 KENAPALAH MEREKA YANG MENYOKONG PR NI SEMUA JADI BENGAP.KAU KAJI BALIK PROGRAM PENEMPATAN PERKAMPUNGAN BARU? KENAPA MAT SABU TAK KAITKAN AHMAD BOESTAMAM DARI HALUAN KIRI DALAM CERAMAHNYA? MENGAPA PERLU JADIKAN KOMUNIS WIRA?

KERAJAAN IKTIRAF PEJUANG HALUAN KIRI DENGAN MEMBERIKAN NAMA SEKOLAH DENGAN NAMA AHMAD BOESTAMAM. SILA PI KE SMK AHMAD BOESTAMAM SITIAWAN PERAK. TENGOK DALAM GOOGLE ADA TAK NAMA SEKOLAH INI.SIAPA KATA KERAJAAN TAK IKTIRAF GOLONGAN KIRI?KERAJAAN TAK IKTIRAF PARTI KOMUNIS YANG KEJAM BUNUH MELAYU SAHAJA.