Wednesday, February 1, 2012

PASCA E 13 : KEJUTAN-KETUA PEMUDA UMNO TANJUNG BAKAL YDP MAIPP???


mantan ketua pemuda umno tanjung.pas adalah budak belasahan malik kassim.

berita ini telah lama Bk dengar dan tunggu pengesahan sahaja. namun, namanya telah di bawa oleh kerajaan negeri Pulau Pinang kepada Yang Di pertuan Agung untuk diperkenankan. Malik Kassim ialah mantan ketua pemuda UMNO tanjung sewaktu zahrin menjadi ketua bahagian di zaman nuar yahudi.Memandangkan beliau merupakan proksi nuar yahudi, maka nama beliau dinaikkan untuk bertanding di kerusi batu maung ( itu pun boleh sepenggal je la kot). Sifat malik kassim ialah sentiasa taat dan patuh pada pemimpin yang dapat memastikan dia terus berkuasa. misalnya dalam waktu sekarang malik kassim ialah penjilat tegar lim guan eng mengatasi penjilat tegar yang lain.

malik kassim telah lama menjadikan pas sebagai musuh utama beliau sejak beliau berada di dalam umno. jadi semangat bermusuh dengan pas masih tidak dapat hilang. lalu dalam mesyuarat exco yang lalu, nama malik kassim adalah terbaik untuk menggatikan lias zakaria. dengan yakin, guan eng telah menghantar senarai nama kepada Yang Di pertuan Agung. mansor cuba mengiyakan sahaja. pun begitu , BK yakin lias zakaria akan kekal.

yang paling kasihan sekarang ialah salleh pas yang nuar kata pas ni bodoh bahasa inggeris.salleh tak perlu berangan lagi untuk duduk di maipp. cukuplah sekadar timbalan sahaja. salleh man adalah seorang pesuruhjaya pas yang agak lembab. pilihanraya ke 13 , namanya akan disingkirkan untuk kerusi permatang pasir.dia akan balik semula ke kepala batas atau tasek gelugor.jadi bola bowling la salleh man.