Sunday, January 8, 2012

901 : LANGGAR DI CHERUK TOK KUN IBARAT KAMAL ARTATUK MENYERANG TUKI UTHMANIAH


wah..............perkataan yang boleh BK kongsikan bersama ketika ini ialah letihnyerrrrrr. bermula dengan tugasan di awal pagi menemubual kumpulan pro ulamak di penang sehinggalah ke program LANGGAR  yang di anjurkan oleh PKR Pulau Pinang. memang langgaq sungguh. habis semua depa langgar. yang peliknya ada yang langgar lari. macam mana BK tak kata macam tu, contohnya che gu bard, habis bercakap esok atau lusa dah hilang. hero taik kucing kata orang permatang pasir.

bertempat di galeri pejuang tok kun, jam 9.30 malam hingga 12.00 tgh malam barisan orang suruhan mustapa kamal artatuk menyerang kerajaan islam Malaysia.mereka ialah amir hamzah, zulkifli saad, wan azizah, a samad said dan che gu bard sendiri. ikut anggaran kawan BKkata  seramai 2000 orang yang hadir. PKR menjangkakan seramai 10 000 orang akan turun pada malam ini. Namun, dilihat kumpulan pro pas tidak ramai yang hadir, bayangkan sebuah negeri PKR yang berkongsi dengan DAP, jumlah yang hadir apabila presiden berceramah ialah 2000 orang. inilah yang dinamakan takdir. 2000 daripada 10000 bermakna hanya 20% sahaja yang hadir.

apa yang ingin BK kongsikan disini ialah intipati ucapan penceramah ini. ada yang menyatakan hukuman ke atas anwar bukanlah cara menyucikan dosa, malaysia akan menuju negara kebangkitan rakyat dan lebih banyak negeri yang akan dilanggar.untuk pengetahuan semua istilah kebangkitan rakyat di ambil dan dipinjam dari gerakan mustapa kamal artatuk menjatuhkan kerajaan islam uthmaniah. kamal artatuk ialah yahudi . DSAI ialah penyokong dan pendokong yahudi.

bad menyatakan dalam ceramahnya ialah siapa yang menguasai maklumat dia akan menang. tapi kalau bad bagi maklumat bohong dan menguasai maklumat fitnah macma yang pkr beri, bermakna semua orang yang menguasai maklumat itu akan terus berbohong dan akhirnya menjadi ahli neraka. bermakna bad mahukan umat islam masuk neraka sekali dengan dia.umno perbodohkan orang melayu kata penceramah. anwar 17 tahun dalam umno bermakna 17 tahun la dia perbodohkan orang melayu. lancaulah!!!!!!

saifudin dalam yayasan gerak bakti kebangsaan dulu tak perbodohkan melayu. azmin jadi setiausaha sulit anwar tidak perbodohkan melayu. cakap macam gampang.wan azizah masa jadi bini nuar dulu, bukankah perbodohkan orang melayu. nuar perbodohkan orang melayu 17 tahun sewaktu berada dalam umno.

penceramah membangkitkan isu aset dan ekuiti melayu terlepas. umno jual tanah melayu dan pelbagai lagi. bukankah di pulau pinang sewaktu anwar jadi orang kuat umno dia jual tanah melayu pada cina. bukankah anwar bagi ekuiti melayu masa dia jadi menteri kewangan. bukankah anwar bagi projek pada kroni masa dia jadi menteri kewangan dan tpm. penceramah pkr ni betul betul la biul wal bodoh sangat. dia tak sedar, 17 tahun sehingga 1997 nak bersihkan dosa nuar di pulau pinang bukan senang woiii.......anwar buat taik bukan main banyak. vincent tan tu bukan kawan nuar ke....nuar berjoget dengan anak sapa masa jadi menteri kewangan.......bukan ini perbodohkan melayu namanya. nuar kaya sebab apa? sebab dia jadi menteri atau sebab banyak balun duit rakyat. dah kantoi baru nak kata bagi duit pada rakyat. masa nuar jadi tpm mengapa harga minyak tak turun kepada rm 0.50 sedangkan harga minyak masa tu cukup murah ( tahun 1994-1995). kenapa penceramah pkr tak mau bagi contoh yang nuar ni kaki songlap duit. izzah belajar kat utp guna duit siapa. duit petronas atau duit papa. banyak papa izzah duit.


harga gula ketika itu sepatutnya rm 0.70 sen sahaja. tapi mahal juga ketika itu. harga kuih tetap rm 0.20 macam juga sekarang. harga ikan kembung pun mahal pada tahun 1995. mengapa rakyat tak bising??????sebab nuar pandai kelentong rakyat. macam la BK tak hidup dan tak makan pada zaman tu kot.....sekarang ni pkr main isu harga barang mahal. dulu dan la ni berbeza la bang hoiiiii. kenapa pkr tak cakap dul tahun 1995 sekarang pun tahun 1995.tak berubah ubah. dulu anak saya umur 12 tahun. sekarang pun tak kan 12 tahun. tak faham teori perkembangan langsung.

kes cincin sampai la ni tak habis. rosmah beli cincin mahal. rosmah guna wang rakyat beli cincin. rm 7 juta tuan tuan. banyak tu.ni lah yang dikatakan maklumat pembohong. bawalah pi mahkamah . reportlah pada sprm . buat berpuluh dan berjuta report tentang hal ini. bad ni kaki kencing rakyat.

ada penceramah yang menghasut rakyat ke jalan duta. bagi BK tak payah hasut. memang rakyat nak pi tgk nuar. bagi penghormatan terakhir.a samad said plak baca sajak langgar.wan azizah menyatakan perjuangan ini ialah perjuangan keadilan dan bukan untuk anuar. oooooo baru ingat keadilan. wan aziziah mengangis nak raih simpati. bang nuar di aniaya.masa jadi tpm dulu bukan main teruk nak jumpa rakyat. sombong nak mampuih. minta bantuan pun susah nak dapat. jawapan terbaik " tiada peruntukan" atau peruntukan dan habis.a samad said mengaitkan sastera kebangsawanannya. ni satu pelik. shahnon ahmad dah insaf, a samad said pulak buat hal. takpelah pak samad. ini ruang terbaik buat mu.

dalam perancangan pkr, malam 901 mereka akan berhimpun di tapak seberang jaya dan perancangan awal nuar ialah penggantinya di permatang pauh ialah anaknya atau dr mansor.buh la sapa pun di permatang pauh, pkr tetap memang. lebih baik nuar buh kambing gurun. confirm boleh menang.buh sekoq kambing gurun bertanding atas tiket pkr.

yang ni confirm langgar dan membunuh
calon parlimen permatang pauh dalam pilihanraya ke 13. confirm menang. calon boleh menang.