Thursday, December 1, 2011

JUMLAH PERUNTUKAN PENDIDIKAN DI PULAU PINANG PADA TAHUN 2011

JUMLAH PERUNTUKAN PENDIDIKAN DI PULAU PINANG PADA TAHUN 2011 IALAH SEBANYAK RM 1.03 BILLION. SATU JUMLAH YANG AMAT BESAR DAN MENGATASI JUMLAH BAJET 2011 DAN 2012 KERAJAAN DAP PULAU PINANG.

BETAPA SAYANGNYA BN DI PULAU PINANG. TAPI RAKYAT PULAU PINANG TETAP TOLAK BN DI BEBERAPA KAWASAN. TEMAN CADANGKAN AGAR, PADA TAHUN HADAPAN, KERAJAAN BN BAWALAH PERUNTUKAN YANG BANYAK INI KEPADA NEGERI YANG DIMENANGI BN SAHAJA.

BAGI PULAU PINANG, BANTULAH DUN ATAU PARLIMEN YANG MENANG SAHAJA. LUPAKAN MEMBERI BANTUAN YANG BANYAK DI KAWASAN SEBELAH PULAU  KECUALI KAWASAN BALIK PULAU. INGATLAH, PENGUNDI PULAU PINANG TELAH MENOLAK BN. BUAT APA KERAJAAN MEMBERI BANTUAN KEPADA ORANG YANG MEMBENCI?PULANGKAN PERUNTUKAN KERAJAAN BN KEPADA RAKYAT YANG MEMBERI UNDI DI NEGARI LAIN.

BN BANTU BESARKAN LAPANGAN TERBANG BERJUMLAH RM 230 JUTA, RAKYAT PULAU PINANG KATA INI GUAN ENG SURUH

BN BINA JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG. RAKYAT KATA INILAH HASIL KEJAYAAN GUAN ENG DESAK KERAJAAN BN MENERUSKAN PROJEK INI.

BN BANTU BERI PERUNTUKAN MENAIKTARAF JALAN RAYA DI PULAU PINANG, RAKYAT KATA INI SEMUA DUIT KERAJAAN NEGERI.

SEMUA YANG BN BANTU DI PULAU PINANG , RAKYAT AKAN KATA SEMUANYA KERANA DAP. KALAU DAP TIDAK MENANG DI PULAU PINANG, KERAJAAN BN TIDAK AKAN MEMBERI PERUNTUKAN YANG BANYAK KEPADA PULAU PINANG

KESANNYA, RAKYAT PULAU PINANG MAHU KEKAL SEBAGAI NEGERI PEMBANGKANG KERANA KERAJAAN BN AKAN MEMBANTU DENGAN DANA YANG BANYAK. JIKA BN  MENANG, MAKA SUDAH PASTILAH PERUNTUKAN AKAN BERKURANGAN SEPERTI DAHULU. MISALNYA URU KAFA KERAJAAN BN BERI RM 800. TAPI KERAJAAN DAP BAGI ONE OFF 100.NAMUN, GURU KAFA LEBIH NAMPAK ONE OFF  RM100 DARIPADA RM 800.

KERAJAAN PUSAT BANTU SABK DI PULAU PINANG LEBIH DARIPADA RM 10 JUTA, TAPI UMAT ISLAM LEBIH NAMPAK KERAJAAN DAP YANG BANTU TAK SAMPAI RM 2 JUTA KEPADA SEKOLAH AGAMA DI PULAU PINANG

KESIMPULANNYA, PENANG KALAH, RAKYAT LEBIH MENIKMATI KESEJAHTERAAN