Wednesday, August 3, 2011

SIRI 31 DAP LAKNATULLAH : P RAMASAMY MANIPULASI ISU SJKT BATU KAWAN

Hari ini dah masuk puasa yang ketiga. Kepala ni kadang-kadang pening sebab memikirkan masalah rakyat pulau pinang yang hari hari kena bohong dengan pakatan guan eng. Hari -hari guan eng main pusing angka macam segmen Roda- Roda. " mari kita lihat sapa yang kena". Guan eng menipu, rakyat tak perasaan. Guan eng buat silap mata angka sahaja. Sekarang kita tengok bagaimana timbalan ketua menteri 2 P Ramasamy bermain dengan hujah yang mahu menipu penduduk india batu kawan.Hujah P Ramasamy :

Kerajaan negeri telah memberi tanah kepada 3 buah sekolah JKT iaitu :
a) SJKT Azad
b) SJKTB Ladang Batu Kawan
c) SJKT Ladang Valdor

P. Ramasamy telah menyatakan bahawa kerajaan negeri telah memberi tanah 1 ekar milik MPPP di Jalan Air Terjun kepada SJKT Azad.Bagi kes SJKT Valdor P Ramasamy menyatakan bahawa kerajaan negeri dalam proses pengambilalihan sebidang tanah seluas 2 ekar dan bernilai rm 2 juta dan memberi milik tanah tersebut kepada Chief Minister Incorporated dengan syarat nyata untuk diberi milik kepada SJKT Ladang Valdor.Cuba kita fikirkan, mengapakah tanah SJKT Azad diberikan terus atas nama SJKT Azad  tetapi tanah untuk SJKT Valdor diberi status milik kepada Chief Minister Incorporated. Mengapakah tidak diberi milik terus kepada SJKT Valdor. Apakah niat sebenar guan eng ?.P Ramasamy dengan bangganya menyatakan kerajaan negeri telah memberikan dana sebanyak rm 1.75 juta kepada sekolah tamil. P Ramasamy juga CLAIM  bahawa tanah 2 ekar  yang diberikan kepada SJKT Batu Kawan adalah usaha mereka. Bukankah ini semua pembohongan yang nyata ?

Teman paparkan kisah disebalik hujah P Ramasamy :

Peruntukan SJKT Bayan Lepas yang BN beri ialah RM 1.2 juta
Peruntukan SJKT Sg Ara RM 1.2 juta

Bagi kes tanah 2 ekar setengah untuk SJKT batu kawan sebenarnya one record telah pun diluluskan oleh kerajaan BN dahulu dan kerajaan PR hanya tumpang sekaki semasa nak bagi geran. Bukankah ini namanya dasar tak pemalu kerajaan negeri?Bagi kes tanah SJKT Azad kerajaan BN dahulu telah mengambil tindakan  untuk meberikan tanah kepada sekolah berkenaan dan telah diluluskan di peringkat MPPP.Jawatankuasa tanah MPPP telah meluluskannya dan di bawa kepada jawatankuasa penuh. Sewaktu proses sedang berjalan, kerajaan BN kalah dan jawatankuasa penuh ini telah di tolak

Kes SJKT Valdor pula, kerajaan BN bersetuju ingin memberikan 3 ekar tanah tetapi kerajaan negeri sedia ada menyatakan pemberian sebanyak 2 ekar sahaja.P Ramasamy mengakui bahawa kes SJKT Batu kawan adalah usaha PDC di bawah kerajaan BN dahulu.

TERIMA KASIH BN KERANA MEMBANTU SJKT BATU KAWAN

RISALAH PROVOKASI UNTUK MENYATAKAN BN SEBAGAI PENGKHIANAT

GO GERAKAN GO. BIKIN KERJA KUAT , BARU RAKYAT BOLEH KASI UNDI

P RAMASAMY BAKAL TUMBANG DI PERAI DAN BATU KAWAN. NANTIKAN....SELAMA INI TELAH LAMA BELIAU MEMBOHONG.

AKHIRNYA BN JUGA YANG KEMBALI MENYELAMATKAN SJKT BATU KAWAN. P RAMASAMY SENGAJA MEMBANGKITKAN SENTIMEN KAUM INDIA UNTUK MENYATAKAN KERAJAAN ZALIM .P RAMASAMY MEMPOLITIKKAN SJKT BATU KAWAN. SEPATUTNYA PENDIDIKAN JANGAN DIPOLITIKAN. MEMANDANGKAN DAP SUKA MAIN POLITIK, MAKA SJKT PUN MEREKA POLITIKKAN.