Tuesday, August 2, 2011

PENYOKONG ANWAR = AHLI NERAKA. NAUZUBILLAH. MUJUR TEMAN TIDAK MENYOKONG ANWAR

BUKAN UMNO YANG KATA YERR. PAS YANG KATA . KALAU PAS TAK NGAKU MEMANG SOHIH MUNAFIQ.

PEDOMAN MUSLIM

Firman Allah swt:

فَحَاسَبْنَاهَا حِسَابًا شَدِيدًا

Maka Kami hitung amal Mereka satu Persatu dengan hitungan yang Keras Rapi. (At-Tallaq 8)

Setiap perbuatan yang dikerjakan sentiasa Dirakam dan Akan Dibentangkan di Akhirat kelak. Firman Allah swt:

إِذْ يَتَلَقَّى الْمُتَلَقِّيَانِ عَنْ الْيَمِينِ وَعَنْ الشِّمَالِ قَعِيدٌ، مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاَّ لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ

Semasa dua malaikat (yang mengawal dan menjaganya) menerima dan menulis segala perkataan dan perbuatannya; yang satu duduk di sebelah kanannya, dan yang satu lagi di sebelah kirinya. Tidak ada sebarang perkataan yang dilafazkannya (atau perbuatan yang dilakukannya) melainkan ada di sisinya malaikat pengawas yang sentiasa sedia (menerima dan menulisnya). (Qaaf 17,18)

وَقَالَ قَرِينُهُ هَذَا مَا لَدَيَّ عَتِيدٌ

Dan berkatalah malaikat yang sentiasa ada bersama-samanya: "Inilah (Kitab catitan iman dan amal) orang yang terletak dalam jagaanku, siap sedia (untuk dibicarakan)". (Qaaf 23)
 
 
Firman Allah swt:
 
TEMAN : BARANGSIAPA YANG MENGUNDI ANWAR KATA PAS DI DALAM HARAKAH SEPERTI MENEMPAH BILIK DI NERAKA. TEMAN DAH PAPARKAN CONTOH BILIK UNTUK PUAK-PUAK PKR DAN PAS YANG MENYOKONG ANWAR.

إِنَّهَا عَلَيْهِمْ مُوصَدَةٌ فِي عَمَدٍ مُمَدَّدَةٍ

Sesungguhnnya api neraka itu ditutup rapat atas mereka. (Mereka terikat di situ) pada batang-batang palang yang melintang panjang. (Al-Humazah 8,9)

Pelbagai Jenis azab yang Berbeza dirasai. Diantaranya:

1. Api Neraka Membakar Muka Mereka. Firman Allah swt:


Api neraka itu membakar Muka Mereka, dan tinggalah mereka di situ dengan Muka yang Hodoh Cacat. (Al-Mu'minun 104)

2. Kulit Menjadi Masak.

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِيهِمْ نَارًا كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُمْ بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَيْرَهَا لِيَذُوقُوا الْعَذَابَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَزِيزًا حَكِيمًا

Sesungguhnya orang-orang yang kufur Ingkar kepada Ayat-Ayat Keterangan Kami, Kami akan Membakar mereka dalam Api Neraka. Tiap-tiap kali Kulit mereka Masak Hangus, Kami Gantikan untuk mereka kulit yang lain supaya mereka dapat merasa Azab Sengsara itu. Dan (ingatlah) sesungguhnya Allah adalah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. (An-Nisaa' 56)

3. Dihancurkan Apa yang ada di dalam Perut dan Pukulan Dengan Besi.

هَذَانِ خَصْمَانِ اخْتَصَمُوا فِي رَبِّهِمْ فَالَّذِينَ كَفَرُوا قُطِّعَتْ لَهُمْ ثِيَابٌ مِنْ نَارٍ يُصَبُّ مِنْ فَوْقِ رُءُوسِهِمُ، يُصْهَرُ بِهِ مَا فِي بُطُونِهِمْ وَالْجُلُودُ، وَلَهُمْ مَقَامِعُ مِنْ حَدِيدٍ

Inilah dua golongan (mukmin dan kafir) yang berbantah-bantahan tentang Tuhan mereka. Maka orang-orang yang kafir akan disediakan untuk mereka Pakaian dari Api Neraka, serta dicurahkan atas Kepala mereka Air Panas yang Menggelegak. Yang dengannya Dihancurkan apa yang ada dalam Perut mereka, dan juga Kulit Badan mereka. Dan mereka pula disediakan Batang-Batang Besi untuk menyeksa Mereka. (Al-Hajj 19,20,21)

4. Diseret Ke Neraka Dengan Muka Mereka.

إِنَّ الْمُجْرِمِينَ فِي ضَلاَلٍ وَسُعُرٍ ، يَوْمَ يُسْحَبُونَ فِي النَّارِ عَلَى وُجُوهِهِمْ ذُوقُوا مَسَّ سَقَرَ

Sesungguhnya orang-orang yang Berdosa berada dalam keadaan Sesat (di Dunia), dan (di Akhirat pula mereka berada dalam) Api Neraka. Semasa mereka Diseret di dalam Neraka (dengan tertiarap) atas Muka mereka, (serta dikatakan kepada mereka): Rasalah kamu bakaran Api Neraka. (Al-Qamar 47,48)

5. Diliputi oleh Api Neraka.

وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِيطَةٌ بِالْكَافِرِينَ

Dan sesungguhnya Azab Jahannam meliputi orang-orang yang Kafir. (At-Taubah 49)

6. Makanan mereka adalah Zaqqum dan Ghislin.

إِنَّ شَجَرَةَ الزَّقُّومِ، طَعَامُ الأَثِيمِ، كَالْمُهْلِ يَغْلِي فِي الْبُطُونِ، كَغَلْيِ الْحَمِيمِ

(Ingatlah), sesungguhnya pokok Zaqqum. (Buahnya) menjadi makanan bagi orang yang Berdosa (dalam Neraka). (Makanan ini pula Panas) seperti tembaga Cair, Mendidih dalam Perut. Seperti Mendidihnya Air yang meluap-luap Panasnya. (Ad-Dukhaan 43,44,45,46)

أَذَلِكَ خَيْرٌ نُزُلاً أَمْ شَجَرَةُ الزَّقُّومِ، إِنَّا جَعَلْنَاهَا فِتْنَةً لِلظَّالِمِينَ، إِنَّهَا شَجَرَةٌ تَخْرُجُ فِي أَصْلِ الْجَحِيمِ، طَلْعُهَا كَأَنَّهُ رُءُوسُ الشَّيَاطِينِ، فَإِنَّهُمْ لَآكِلُونَ مِنْهَا فَمَالِئُونَ مِنْهَا الْبُطُونَ

Manakah yang lebih baik, limpah kurniaan yang termaklum itu atau pokok Zaqqum? Sesungguhnya Kami jadikan pokok Zaqqum itu satu ujian bagi orang-orang yang Zalim (di Dunia dan Azab Seksa bagi mereka di Akhirat). Sebenarnya ia sebatang Pohon yang tumbuh di Dasar Neraka yang marak Menjulang; Buahnya seolah-olah kepala Syaitan-syaitan; [Maka sudah tentu mereka akan makan dari buahnya (sekalipun Pahit dan Busuk), sehingga mereka memenuhi Perut darinya. (As-Saaffaat 62,63,64,65,66)

7. Minuman mereka adalah Air Mendidih, Nanah, Air Danur.

وَسُقُوا مَاءً حَمِيمًا فَقَطَّعَ أَمْعَاءَهُمْ

Dan diberi minum dari Air yang Menggelegak sehingga menjadikan isi Perut mereka Hancur? (Muhamad 15)

وَلاَ طَعَامٌ إِلاَّ مِنْ غِسْلِينٍ

Dan tidak ada makanan (baginya) melainkan dari Air Danur. (Al-Haaqqah 36)

مِنْ وَرَائِهِ جَهَنَّمُ وَيُسْقَى مِنْ مَاءٍ صَدِيدٍ، يَتَجَرَّعُهُ وَلاَ يَكَادُ يُسِيغُهُ وَيَأْتِيهِ الْمَوْتُ مِنْ كُلِّ مَكَانٍ وَمَا هُوَ بِمَيِّتٍ وَمِنْ وَرَائِهِ عَذَابٌ غَلِيظٌ

Di belakangnya disediakan neraka Jahannam, dan ia akan diberi minum dari Air Danur (yang keluar dari tubuh ahli neraka). Ia meminumnya dengan terpaksa dan hampir-hampir tidak dapat diterima oleh Tekaknya (kerana Busuknya), dan ia didatangi (Penderitaan) Maut dari segala Arah, sedang ia tidak pula Mati (supaya terlepas dari Azab seksa itu); dan selain dari itu, ada lagi Azab Seksa yang lebih Berat. (Ibrahim 16,17)
تَلْفَحُ وُجُوهَهُمْ النَّارُ وَهُمْ فِيهَا كَالِحُونَ