Tuesday, July 19, 2011

SIRI 5 DAP LAKNATULLAH : BAZIRKAN WANG RAKYAT KERANA KONSERT NING .MASIH INGAT? ATAU RAKYAT TAK TAHU

ADAKAH RAKYAT MALAYSIA DAN PULAU PINANG TAHU KOS PEMBIAYAAN KONSERT INI IALAH BERJUMLAH RM 150 431.00. WANG INI ADALAH HASIL TAJAAN KERAJAAN NEGERI SENDIRI. MEMBAZIRKAN SUNGGUH. HABIS WANG TEMAN DIGUNAKAN OLEH KERAJAAN NEGERI NAK BAGI NING.MEMBAZIR DAN MENGGALAKKAN BUDAYA HIBURAN DIKALANGAN UMAT ISLAM PULAU PINANG. CUBA KALAU BN BUAT. MESTI PEMUDA PAS LAWAN HABIS HABISAN. OLEH KERANA DAH KENA CUCUK, PEMUDA PAS DOK SENYAP JE LA.

Tiada dalam sejarah Malaysia Jemputan Konsert di hantar kepada ketua pegawai kerajaan negeri. Apakah guan eng nak galakkan penjawat awam berhibur? mengapa malik kassim dan salleh man tidak buat kenduri kesyukuran di seluruh masjid sebab dah dapat untung banyak.

RENUNG SEJENAK
BAGI TAHUN 2010 KERAJAAN NEGERI MENSASARKAN SEKURANG- KURANGNYA RM 4.2 BILLION NILAI PELABURAN IAITU SEKALI GANDA JUMLAH PELABURAN TAHUN 20O9 SEBANYAK  RM 2.1 BILLION. SEHINGGA JULAI 2010, PULAU PINANG TELAH BERJAYA MENARIK PELABURAN BERNILAI RM 2.25 BILLION. BAGAIMANA TIBA-TIBA GUAN ENG BOLEH UMUM UNTUNG MELEBIHI JUMLAH YANG DISASARKAN SEPERTI DALAM PEMBENTANGAN SIDANG DUN.

(RUJUKAN : RANG UNDANG-UNDANG PERBEKALAN DAN USUL PEMBANGUNAN 2011 )