Tuesday, July 19, 2011

SIRI 4 DAP LAKNATULLAH : BULETIN MUTIARA PROPAGANDA KEMPEN DAP


KAEDAH MERAIH SIMPATI RAKYAT. KAEDAH INI DIGUNAKAN UNTUK MENYATAKAN BAHAWA BETAPA KERAJAAN NEGERI MENGHARGAI SEMUA GOLONGAN RAKYAT TANPA MENGIRA DARJAT. MUDAHKAN MEMBOHONG RAKYAT.KERAJAAN PR BAGUS....KERJA CEPAT DAN TEPAT....KEPALA HOTAK HANG GUAN ENG. MANGSA BANJIR DI SEBERANG PERAI TENGAH DAN SELATAN, BERAPA JAM KAU BAGI BANTUAN.JALAN SELENGGARAAN KERAJAAN NEGERI ROSAK, ADA KAU BAIK.MASALAH SAMPAH DAN SUNGAI TERCEMAR ADA KAU TENGOK? SAMPAH LAMBAT DI KUTIP ADA KAU TAHU? TUIHHHHH . LONGKANG TAK KOREK, PARIT TAK DI DALAMKAN


Di Pulau Pinang setiap hari DAP menjalan kempen pilihanraya. Kekerapan ceramah umum mengatasi kekerapan mereka turun melawat kawasan. DAP dan rakan sekutunya hanya tahu berkempen dan meninggalkan tanggungjawab mentadbir negeri. Mudah sungguh makan duit gaji Ketua Menteri dan exco kemudian pi bagi ceramah umum. Sebuah kerajaan negeri yang baik sepatutunya melaksanakan kerja dengan berkesan dan bukan hanya bijak dalam mengatur propaganda membohong rakyat.Yang DAP tahu hanyalah memberi gula-gula kepada rakyat. Sebenarnya DAP hanya bekerja setakat ini sahaja iaitu :

1.WARGA EMAS RM 100= 60 TAHUN KE ATAS YANG  BERMAUSTATIN DI PULAU PINANG DAN BERDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI

2. KES KEMATIAN WARGA EMAS RM 1000 UNTUK SETIAP WARIS

3. IBU TUNGGAL ONE OFF RM 100 ( PUN MESTI MENDAFTAR SEBAGAI PEMILIH)

4. ANAK YANG DILAHIRKAN DI PULAU PINANG RM 100 ( SYARAT MAK AYAH MESTI JADI PEMILIH DI PULAU PINANG)

SUMBER  BULETIN MUTIARA :

BANGGA KERAJAAN NEGERI BAGI SUMBANGAN . CUBA KIRA BERAPA RAMAI MELAYU DAN INDIA DALAM GAMBAR.

TEMAN TUNJUKKAN GAMBAR NI PULA. CUBA KIRA MELAYU DAN INDIA SAHAJA. BUKANKAH GUAN ENG RASIS DAN TIDAK ADIL? DAP MARAHKAN BN TIDAK ADIL DALAM JPA. MEREKA ADILKAH. BN ADA JUGA BAGI 45% KEPADA BUKAN BUMIPUTRA DAN 55% KEPADA BUMIPUTRA. MENGIKUT RAKAN TEMAN , KERAJAAN NEGERI GUAN ENG SEHINGGA MAC 2011 HANYA MEMBERI BIASISWA  KEPADA MELAYU SERAMAI 8 ORANG SAHAJA DENGAN JUMLAH RM 90 500 DAN INDIA SERAMAI 2 ORANG DENGAN JUMLAH RM 20000.TAK SAMPAI 10% GUAN ENG BAGI PADA ANAK PULAU PINANG DARI KAUM MELAYU DAN INDIA.MESTI PEMBACA BERTANYA SIAPA RAKAN TEMAN? YANG PASTI SUMBER INI SUMBER DALAMAN. BUKAN DENGKI ATAU IRIHATI , TAPI TEMAN MAHUKAN KEADILAN UNTUK MELAYU DAN INDIA PULAU PINANG.