Wednesday, July 3, 2013

PRU 14 : PENYOKONG TEGAR IFC BERSUARA LEMAHKAN ISLAM


http://www.malaysiakini.com/news/234551

rujuk berita diatas...

DS Anwar Ibrahim sudah pun mengeluarkan fatwa bahawa kebenaran ibu diperlukan jika ingin anak diIslamkan. Maknanya jika ibu itu bukan Islam, bapa beragama Islam. Anak tidak boleh diIslamkan menurut "fatwa" DS Anwar Ibrahim.

DSAI wajib melihat situasi yang telah pun berlaku seperti berikut : :

Pertama

Tindakan  Raja Bahrin membawa lari anak-anak beliau dari Australia satu masa dulu atas alasan takut akidah anak-anak terjejas, adalah Haram dan salah. Beranikah beliau memaklumkan kepada MP Pas tersebut?

Kedua
Minta DS Anwar beritahu Jabatan Agama Islam Negeri Sembilan bahawa tindakan terbaru mereka adalah Haram. Rujuk kes terbaru di Negeri Sembilan, dimana Jabatan Agama mengislamkan kanak-kanak yang dimana bapa mereka beragam Islam, dan ibu tidak. Bar Council menentang tindakan itu. (Teruk betul anti Islam mereka)...

Ketiga
Menurut mufti selangor cakap Datuk Tamyes Abd Wahid berkata, keputusan Kabinet bahawa agama kanak-kanak tidak boleh ditukar oleh ibu atau bapa secara sepihak tidak boleh diguna pakai kepada penganut Islam. Minta DS Anwar beritahu mufti selangor, pendapat fatwa beliau juga salah.
ULASAN BK

RUJUKAN KES :Minta DS Anwar beritahu Jabatan Agama Islam Negeri Sembilan bahawa tindakan terbaru mereka adalah Haram. Rujuk kes terbaru di Negeri Sembilan, dimana Jabatan Agama mengislamkan kanak-kanak yang dimana bapa mereka beragam Islam, dan ibu tidak. Bar Council menentang tindakan itu. Kabinet BN juga pelihara hak Islam