Wednesday, June 13, 2012

PASCA E 13 : ANTARA NEW YORK POST DAN WASHINGTON POST.MALUNYA APABILA PAKATAN TERPAKSA MINTA BANTUAN AKHBAR YAHUDI

2a05d5777f0e762f6d6481bc2ae9ea16

Dokumen mahkamah Amerika Syarikat mendakwa warganegara Kazakhtan Daniyar Nazarbayev, yang bertunang dengan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, terlibat dalam penipuan.

Dokumen mahkamah yang difailkan di Mahkamah Agung Manhattan mendakwa, dia menipu bapa tirinya seunit kondominium bernilai AS$20 (RM62 juta) dan memasuki Universiti Columbia menggunakan dokumen palsu.

Menurut The New York Post hari ini, dokumen mahkamah itu menyebut, Daniyar memalsukan dokumen untuk memberikan gambaran bahawa dia berkelulusan daripada sekolah tinggi di Kazakhstan.

Bagaimanapun, sumber akhbar itu berkata, dia sebenarnya bersekolah di Switzerland dan tidak menamatkan pelajaran.

Rekod Columbia masih menunjukkan Daniyar masih dalam senarai bekas pelajar dan bergraduasi pada 2010.

The New York Post melaporkan jurucakap Columbia sudah dihubungi tetapi enggan mengulasnya

BAGAIMANA PULA DENGAN INI :


Antara yang menarik di dalam artikel Flirting with zealotry in Malaysia oleh Jackson Diehl yang disiarkan oleh Washington Post kelmarin bukan sahaja mengesahkan Anwar Ibrahim pergi ke Amerika Syarikat untuk memujuk rakan yahudi beliau tetapi apa yang paling penting ialah mengesahkah Anwar berkawan dengan
Paul Wolfowitz dan Al Gore yang penulis zionis itu sendiri kategorikan mereka sebagai aktivis utama Neoconservative Movement atau gerakan neoconservative yang secara ringkasnya pergerakan zionis di Amerika Syarikat untuk menguasai dunia.


Jackson Diehl menulis :
His many friends in Washington include prominent members of the neoconservative movement
– such as Paul Wolfowitz, the former World Bank president and U.S.
ambassador to Indonesia — as well as such Democratic grandees as Al
Gore.
Selain menggelar Paul Wolfowitz dan Al Gore sebagai ahli utama Neoconservative Movement, beliau turut menyiarkan gesaan wakil Israel dalam pentadbiran Amerika, Paul Wolfowitz untuk memberikan Anwar Ibrahim ruang bagi membela diri beliau daripada tuduhan anti yahudi dan anti Israel. Dalam konteks ini, kelihatan Paul Wolfowitz amat faham yang tindakkan Anwar Ibrahim mengkritik APCO dan Israel semata-mata adalah kerana survival politik dan mendapatkan sokongan rakyat Malaysia bukan kerana beliau benar-benar anti kepada Israel dan anti yahudi. Jackson Diehl menulis :
Many of the Malaysian’s friends are inclined to give him a break. “What
Anwar did was wrong, but considering that he’s literally fighting for
his life — physically as well as politically — against a government
that attacks him as being ‘a puppet of the Jews,’ one should cut him
some slack,
” Wolfowitz told me.
sumber aidc...

KALAU KITA SEMUA PERCAYA ISU MENANTU NAJIB DALAM AKHBAR US, MENGAPA KITA TAK MAU PERCAYA KENYATAAN DALAM WASHINGTON POST. ANWAR DAH KAWAL NEW YORK POS. BIASALAH KAN YAHUDI.