Thursday, March 29, 2012

PASCA E 13 : GURU BESAR SK ASSUMPTION BUTTERWORTH BERTINDAK KEJAM TERHADAP MURID MELAYU


BERITA INI BK TERIMA LEWAT JAM 10.00 MALAM BERTARIKH 28/3/2012. DIKHABARKAN TINDAKAN SEORANG GURU BESAR SK ASSUMPTION YANG BERBANGSA SIKH MEROTAN SEORANG MURID MELAYU SEBANYAK 30 KALI SEBATAN AMAT MENYAYAT HATI.

SATU LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT OLEH KELUARGA MANGSA. APA YANG MENYEDIHKAN TINDAKAN TIDAK BERPERIKEMANUSIAAN INI BERLAKU DI NEGERI CAUVANIS DAP. SELEPAS DAP MEMERINTAH, PIMPINAN MEREKA LEBIH MENGGUNAKAN CARA PEMERINTAHAN BERSIFAT RASIS.GURU BESAR INI JUGA DILAPORKAN PERNAH MENGHENTIKAN PROGRAM BACAAN YASSIN DI SEKOLAH SEHINGGA CAMPUR TANGAN PIHAK PPD.

GURU BESAR INI BARU DITUKARKAN DARI SKST MARK BUTTERWORTH KE SK ASSUMPTION PADA SEPTEMBER 2011 YANG LALU.KELUARGA MANGSA AKAN MENGAMBIL TINDAKAN UNDANG-UNDANG TERHADAP GURU BESAR BERKENAAN.

ULASAN BK :

KALAULAH KES INI MELIBATKAN GURU MELAYU DAH TENTU MALAYSIA KINI DAN SEKUTUNYA AKAN MEMBESARKAN ISU INI. KALAULAH GURU BESAR MELAYU YANG BERTINDAK, SATU MALAYA BISING. SEKARANG KITA TENGOK BERANI ATAU TIDAK PENGARAH PELAJARAN PENANG DAN KPM AMBIL TINDAKAN.