Sunday, March 4, 2012

PASCA E 13 : DEWAN ULAMAK SAHKAN PAS KEDAH BERPECAH.JANGAN DOK DALIH LAGI


Kenyataan  Tuan Guru Awang Lanai dalam kes menjatuhkan ustaz azizan seperti berikut :
"Tiada sebab untuk kami menentang pentadbiran Azizan. Saya ingin tegaskan kami bimbang perbuatan dan tindakan mengganggu gugat kerajaan dan parti yg sedang berlaku sekarang ini boleh membawa mereka ke dalam golongan 'Bughah' (penderhaka) yang amat berat hukumannya di sisi Islam"

( kepada siapakah tuan guru tujukan penderhaka? bukankah ini khas buat mahfus dan pahrolrazi.bukankah segelintir mereka yang bersekongkol dengan anwarinas adaah golongan bughah?)hukum mereka yang bughah ialah di hukum bunuh oleh pemerintah. Mujur malaysia tak amal hudud, kalau tak mahfus, mat sabu dan pahrolrazi jatuh hukum bunuh la...)

"kenyataan beliau lagi" sikap yang bermotifkan kepentingan peribadi dan perbezaan pandangan yang ada sehingga menatijahkan tumpuan dan sokongan rakyat menghadapi PRU 13 amatlah dikesali.... "
( kenyataan ini memang sah ditujukan kepada kumpulan anwarinas dalam pas yang kemaruk nak tuju putrajaya. jadi jelaslah yang perlu dijatuhkan hukuman bughah ini ialah puak-puak anwarinas)

Sebagai makluman semua Tuan Guru Awang Lanai merupakan salah seorang Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak PAS Kedah yang tidak bersetuju dengan tindakan yang boleh memecahbelahkan perpaduan parti PAS  walau apa pun alasannya, tindakan sedia ada kini sebenarnya tidak membantu menyelesaikan sebarang permasalahan,tetapi sebenarnya lebih kepada membinasakan
* TIADA JALAN PENYELESAIAN WALAUPUN MESYUARAT DAH BERLALU HAMPIR SEHARI