Wednesday, January 4, 2012

901 : BAGAIMANAKAH PAS BERTANDING DI UPSI

SUDUT PIDATO ADALAH ILHAM HEP UNTUK MELAHIRKAN ILMUAN GURU YANG BIJAKSANA. NAMUN, TAK RAMAI YANG MENGGUNAKAN SUDUT PIDATO INI UNTUK MEMPAMERKAN KEJAGUHAN MEREKA BERHUJAH. MPP MESTI PANDAI BERHUJAH BUKAN BERKOKOK. MPP UPSI MEMPUNYAI SEJARAH TERSENDIRI. BK AKAN BENTANGKAN SEJARAH POLITIK KAMPUS UPSI MULAI TAHUN 2002 SEHINGGALAH 2008. MUNGKIN RAMAI YANG TAK MENYEDARI HAKIKAT BAGAIMANAKAH UPSI DITUBUHKAN.

SEWAKTU UPSI DITUBUHKAN ADAM ADLI DAN RAKAN RAKAN PUN MASIH SETAHUN JAGUNG DAN BERADA DI TAHAP UMUR MUMAYYIS. AGAK PELIK MENGAPAKAH LEPASAN GURU INS PERGURUAN GURU LEBIH MATANG DARI LEPASAN GURU UPSI. DIMANAKAH SILAPNYA ATAU UPSI PERLU DIBUBARKAN SERTA VC NYA DI TUKAR KEPADA PENGARAH IPG.

"CALON UMUM BAGI PILIHANRAYA KAMPUS UPSI SESI 2009/2010

CONTOH BENTUK PROMOSI CALON PILIHANRAYA. HEBAT JUGA GURU BERTANDING. PENGARUH PAS MULAI MASUK KE UPSI PADA TAHUN 2001. PADA TAHUN 2002 USTAZ FAUZI MENJADI ORANG KUAT MPP UPSI DAN MERUPAKAN PENGGERAKAN PAS DI ULU BERNAM. ASALNYA DARI SEBELAH TG KARANG ATAU SEKINCHAN TAK SILAP BK.INI PUN SUMBER MEMAKLUMKAN KEPADA BK.USTAZ FAUZI BERGERAK MELALUI USRAH DI SURAU.

TUNGGU DALAM ARTIKEL LANJUT.....SINOPSIS SIRAH  POLITIK KAMPUS UPSI
HANYA YANG PERTAMA DI DALAM BADARKHUBRO.INGIN MENGETAHUI BAGAIMANA PAS MASUK CAMPUR?