Friday, December 23, 2011

ANWAR DAN ARAK TIDAK BOLEH DIPISAHKAN. BEGITU JUGALAH HUBUNGAN MAHASISWA DENGANNYA


tanggal 9 januari 2012 anwar untung nasib anwar akan ditentukan. anwar menggiatkan segala usaha agar pemberontakan bermula di kalangan mahasiswa. bermula dengan kes adam adli mahasiswa upsi sehinggalah suara suara berani yang dikeluarkan oleh SSM yang kononnya mewakili suara mahasiswa malaysia. namun, ssm terlupa dalam kes kuin mereka gagal. mereka adalah teras utama anwar dalam memulakan gerakan. anwar tidak mampu lagi berharap kepada AMK. AMK tiada momentum yang boleh membawa kebangkitan rakyat. anwar mahukan momentum. misalnya dalam kes adam adli , sekiranya KPT dan UPSI mengambil tindakan ke atasnya, maka momentum rakyat yang rasa sedih akan memberi simpati kepada anwar. rakyat akan menilai bahawa adam adli dianiaya dan kerajaan takut kepada seorang mahasiswa.

lebih teruk lagi ada yang akan mengatakan , dalam kes namewee kerajaan lepaskan. tetapi dalam kes adam adli kerajaan ambil tindakan. BK jelas dan yakin bahawa adam adli tidak akan dikenakan apa apa tindakan dan percayalah mmomentum ini akan diteruskan oleh mereka.

Difahamkan PKR telah memberi keutamaan kepada kebangkitan mahasiswa disetiap IPTA. PKR setiap negeri di arah untuk mencari aktivis mahasiswa bagi memulakan secara gerakan di setiap IPTA. Bagi Pulau Pinang, USM adalah sasarannya dan Uitm adalah sasaran kedua. berdasarkan sumber, di usm PKR akan menggunakan PMI dan PBT. Soalnya, bersediakan mahasiswa dengan kebangkitan yang bakal memusnahkan masa depan.

kadang-kadang BK pelik, mahasiswa berjuang untuk mengambil bidang tugas HEP dan universiti. kebebasan apa sekarang? ,mahasiswa sekarang penakut kerana bila nak berdemo kena harapkan pembangkang.

BK CABAR SEKALIAN MAHASISWA YANG INGIN BANGKIT , NYATAKAN PENDIRIAN BAHAWA PERJUANGAN ANDA ADALAH BENAR DAN TIDAK DIPENGARUHI PEMBANGKANG. BERI PERINGATAN KEPADA PEMBANGKANG JANGAN MASUK CAMPUR URUSAN KAMI. KALAU KENA TINDAKAN JANGAN MINTA TOLONG PEMBANGKANG. TANGGGUNG SENDIRI SEBAB KAMU ADALAH PEJUANG KONONNYA. INI TIDAK. BILA DI AMBIL TINDAKAN MINTA PEMBANGKANG TOLONG. INI NAMANYA KEBANGKITAN MAHASISWA YANG TAK DE TELOQ .