Wednesday, November 30, 2011

KERAJAAN DAP PULAU PINANG GAGAL SIRI 3 : BUKTI DAP BENCI MELAYU

Tahukah rakyat Pulau Pinang bahawa kerajaan DAP telah mewujudkan Akaun Amanah Perumahan Bumiputera Pulau Pinang. Selepas penubuhan akaun ini pas dan PKR berbangga kerana  DAP tolong Melayu wujudkan tabung. tapi sedarkah kita disebalik tabir kononnya DAP menolong Melayu , rupa rupanya mereka telah menghapuskan 30% kuota perumahan bumiputra di Pulau Pinang.

Apa lagi yang boleh teman katakan melainkan perkataan celaka punya dap...hancuq hang,.......Inilah yang Timbalan Presiden UMNO bagitau orang Melayu kena bangkit berjihad menentang DAP. Bongkar jahatnya DAP nak musnahkan Islam secara halus.

BACA TUJUAN AKAUN INI :

Akaun Amanah ini ditubuhkan pada September 2009 dengan tujuan untuk mengakaunkan bayaran sumbangan yang disalurkan oleh Pihak Kerajaan Negeri, Kerajaan Persekutuan, pemaju atau pihak lain untuk membolehkan Kerajaan Negeri melaksanakan aktiviti atau program yang berkaitan dengan pembelian atau pembangunan tanah, rumah, ruang komersial atau hartanah lain untuk manfaat penduduk bumiputera.

Pegawai Pengawal bagi akaun amanah ini ialah Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Pada tahun 2010, baki akaun amanah ini ialah RM21.11 juta iaitu meningkat sejumlah RM8.46 juta atau 66.9% berbanding RM12.65 juta pada tahun sebelumnya. Peningkatan ini adalah disebabkan oleh  terimaan daripada pemaju perumahan iaitu bagi pelepasan kuota bumiputera pada tahun 2010 sejumlah RM8.46 juta tidak dibelanjakan langsung kerana tidak ada aktiviti atau program yang dijalankan.

WAHAI MELAYU PULAU PINANG SEDAQLAH......DUIT INI DIPEROLEHI DARI PELEPASAN KUOTA RUMAH UNTUK BUMIPUTRA DI PULAU PINANG. BUKANNYA SUMBANGAN KERAJAAN NEGERI. SOALAN TEMAN SEKARANG MENGAPAKAH TAK DIBELANJAKAN RM 21 JUTA UNTUK KEGUNAAN BUMIPUTRA. DUIT INI HAK BUMIPUTRA BUKAN SUMBANGAN KERAJAAN DAP. BANGKITLAH MELAYU. PI TANYA GUAN ENG MANA PI DUIT NI. BUATLAH RUMAH UNTUK ORANG MELAYU

INI HAK KITA. INI HAK KITA.TEMAN BERI AMARAN KERAS KEPADA KERAJAAN DAP JANGAN GUNA WANG INI UNTUK KEGUNAAN PERNAIKI RUMAH ATAU TUKAR ATAP RUMAH ORANG MELAYU. WANG INI UNTUK BELI TANAH DAN BUAT RUMAH BARU UNTUK ORANG MELAYU. MENGAPA SIMPAN LAGI. BELILAH TANAH DAN BANGUNKAN RUMAH UNTUK ORANG MELAYU PULAU PINANG.

TEMAN YAKIN, KALAU DAP BACA ARTIKEL INI, MAKA GUAN ENG AKAN BUAT TAK LAMA LAGI PROJEKI UNTUK ORANG MELAYU. LALU MEREKA KATA, KAMILAH KERAJAAN PRIHATIN. PRIHATIN KEPALA HOTAK HANGPA. 30% KUOTA MELAYU  DI PULAU PINANG LESAP.