Wednesday, November 30, 2011

KEGAGALAN KERAJAAN DAP PULAU PINANG SIRI 4 : BANYAK YANG DAP TAK BUAT UNTUK RAKYAT.

Pada akhir tahun 2010 deposit berbaki kerajaan DAP Pulau Pinang ialah RM287.14 juta yang diselenggarakan oleh 19 Jabatan. Baki deposit telah meningkat sejumlah RM83.74 juta atau 41.2% pada tahun 2010 berbanding tahun 2009 yang berjumlah RM203.40 juta.

SOALNYA MENGAPAKAH TERLALU BANYAK BERLEBIH DAN MENGAPAKAH TIDAK DIBELANJAKAN? INILAH BUKTI BAHAWA KERAJAAN DAP TIDAK BERTANGGUNGJAWAB DAN HANYA MENGHARAPKAN BANTUAN KERAJAAN PERSEKUTUAN UNTUK RAKYAT PULAU PINANG. PERUNTUKAN YANG KERAJAAN DAP DAPAT MEREKA TAK BELANJAKAN. MEREKA NAK BERLAGAK KATA JUARA SURPLUS.PATUTLAH MASALAH PEMBANGUNAN RAKYAT TIDAK TERURUS . MUDAH MEREKA SALAHKAN KERAJAAN PERSEKUTUAN.YANG MEREKA BANYAK BELANJAKAN IALAH CETAK RISALAH DAN SEBARKAN PADA RAKYAT KONONNYA BUAT KERJA.

RAKYAT PULAU PINANG PERLU TANYA STATUS DAN PERKEMBANGAN :

Program

BAKAL DIDEDAHKAN KEGAGALAN KERAJAAN NEGERI DALAM ISU INI. WAH!!!! DAP CUKUP SUKA ISU FIDLOT. TEMAN NAK DEDAHKAN KEGAGALAN PROGRAM LIVESTOCK KERAJAAN DAP PULAU PINANG.MANA PI PROJEK TERNAK UNDER KERAJAAN NEGERI DAP. MANA PI PROJEK LEMBU , KAMBING UNTUK MEMAJUKAN PENTERNAK?

ADA TAK PENTERNAK YANG DAPAT PROJEK MELEBIH RM 1 JUTA UNTUK PROJEK INI?

BANYAKNYA SOALAN.....NAK TAHU......SABAQ NO. BAGI KERAJAAN DAP DAN PKR BANTAI NFC DULU. LEPAS TU BARU KITA BALUN......
Livestock Farmer-Veteriner.