Sunday, October 30, 2011

LAGI KENYATAAN GUAN ENG LIDAH BERCABANG.BOHONG...LANCAU LA LU

SKIM GAJI KERAJAAN LIM GUAN ENG YANG BERADA DI PARAS KEMISKINAN. BAGAIMANA GUAN ENG BOLEH MENEMPELAK SKIM GAJI MINIMUM YANG BN CADANGKAN SEDANGKAN KERAJAAN GUAN ENG SENDIRI PUN TAK NAIKKAN GAJI MINIMUM PEKERJA? KARTUN BETUL LA

KENYATAAN GUAN ENG LIDAH BIAWAK :

"Sungguhpun defisit sebanyak RM107.78 juta telah dijangka dalam bajet tahun semasa 2011, namun dijangka kerajaan negeri masih berupaya mencatatkan lebihan iaitu untuk empat tahun berturut-turut," ujarnya di Dewan Undangan Negeri (Dun) Pulau Pinang, Georgetown.
( DAH DEFISIT CAKAPLAH DEFISIT. TAK PAYAH PUTAQ BELIT. JANGAN MALU LA GUAN ENG. JANGAN JADI MACAM ULAR.)

Beliau berkata, kira-kira RM600.47 juta atau 95.29 peratus hutang kerajaan negeri berjaya dilangsaikan sejak Mac 2008 dan baki semasa hutang kerajaan negeri ialah RM29.66 juta sahaja.

( KENYATAAN KETUA AUDIT NEGARA, HUTANG KERAJAAN NEGERI PULAU PINANG KEPADA KERAJAAN PUSAT MENINGKAT MENDADAK PADA TAHUN 2009 DAN 2010 PADA KADAR 50%. GUAN ENG SEORANG AKAUNTAN.BUKAN MAIN BIJAK DIA SUSUN ANGKA UNTUK MENGABURI MATA RAKYAT. TAPI TERNYATA GUAN ENG TERKANTOI KALI INI)
Baki hutang semasa ini adalah meliputi RM27.51 juta untuk 11 Projek Perumahan Awam Kos Rendah (PAKR) dan RM2.15 juta bagi projek 'Indoor Archade & Seafood Centre di Batu Kawan.

"Dengan kata lain, Pulau Pinang mencatatkan pengurangan hutang  RM600.47 juta ataupun 95.29 peratus dalam tiga setengah tahun ini; iaitu kadar yang paling cemerlang dia antara semua negeri di Malaysia," ujar beliau