Friday, August 12, 2011

TERKINI : BAZAR RAMADHAN TAPAK PERDA SG ACEH DISERANG MPSP


PERANAN YB DATO MAHMUD AMAT PENTING DALAM HAL INI DAN TEMAN YAKIN YB DATO AKAN MEMPERJUANGKAN ISU MELAYU SG ACHEH YANG YB TELAH PERJUANGKAN SEKIAN LAMA.

MPSP ATAS ARAHAN JUAK-JUAK CELAKA DAP, TELAH MELAKUKAN SERBUAN KE ATAS TAPAK BAZAR RAMADHAN YANG DIBUAT OLEH ORANG MELAYU SG ACHEH DI TAPAK  PERDA SG ACHEH. BERDASARKAN MAKLUMAT, BAZAR INI TELAH DIBANGUNKAN SEKIAN LAMANYA IAITU BERMULA 14 TAHUN YANG LALU DAN TELAH MENDAPAT KEBENARAN DARIPADA PIHAK PERDA. MEREKA CUMA TIDAK MENDAPAT PERMIT MEMBUKA BAZAR RAMADHAN DARI MPSP SAHAJA. PIHAK MPSP TELAH MENGELUARKAN SAMAN UNTUK PIHAK PENIAGA MENGOSONGKAN BAZAR BERKENAAN.

SEBAGAI MAKLUMAT, BAZAR YANG DIBANGUNKAN OLEH JKKN DIBINA BERSEBELAHAN DENGAN BAZAR TAPAK PERDA SG ACEH.BAZAR JKKN INI PULA BARU DI BINA PADA RAMADHAN TAHUN INI. SUASANA MENJADI KELAM KABUT PADA PETANG SEMALAM DAN DIKHABARKAN MPSP AKAN MENGAMBIL TINDAKAN KEPADA SEMUA PENIAGA SEKIRANYA BAZAR BERKENAAN DITERUSKAN HARI INI.

JAM 3.00 PETANG INI AKAN DIADAKAN SATU SIDANG MEDIA OLEH PARA PENIAGA. SEMUA DIJEMPUT HADIR TERUTAMA ANAK WATAN SG ACHEH DAN SAYANGKAN BANGSA MELAYU. SEPATUTNYA MPSP BERUNDING DAN MUDAH SAHAJA JALAN PENYELESAIANNYA IAITU BERIKAN PERMIT BERNIAGA SAHAJA DAN PENIAGA PULA MAMPU MEMBAYAR PERMIT BERKENAAN. MENGAPA PERLU BERTEGAS SESAMA ISLAM. JIKA PERKARA INI BERLAKU PADA PETANG INI, MELAYU PENANG AKAN BANGKIT SEKALI LAGI MELAWAN DAP DURJANA.


BANGKIT ANAK WATAN SG ACHEH MENENTANG KEZALIMAN DAP LAKNATULLAH.