Thursday, August 4, 2011

HOSPITAL ISLAM PULAU PINANG?HOSPITAL BUKAN ISLAM PULAU PINANG ADA TAK ?

SUMBER : HARAKAHDAILY :

Fakhri Ali   
KEPALA BATAS, 14 Julai: Hospital Islam Pulau Pinang akan menjadi satu realiti di negeri ini, apabila usaha ke arah mewujudkan kemudahan tersebut menjadi realiti tidak lama lagi.Pengerusi Promosi dan Pemasaran Pusat Urus Zakat Pulau Pinang, Dr. Mujahid Yusof Rawa, berkata demikian ketika ditemui selepas majlis pentauliahan amil zakat fitrah negeri Pulau Pinang, yang telah diadakan di Dewan Millenium, pagi tadi.

Menurut beliau lagi, segala kemudahan yang ada seperti pusat haemodialisis telah pun diwujudkan oleh PUZ ,kepakaran ini akan diakseskan semaksima mungkin bagi manfaat umat Islam di Pulau Pinang, yang tidak pernah dilaksanakan sebelum ini."Dalam lawatan ke Mesir baru-baru ini, kita mendapati terdapat pelajar tahun akhir yang mengikuti pengajian bidang perubatan atas biaya PUZ boleh dimanfaatkan ilmu mereka bagi mewujudkan hospital tersebut di Pulau Pinang.

TEMAN CUMA NAK BAGITAHU BAHAWA HOSPITAL PUSRAWI DI KUALA LUMPUR TU ADALAH CONTOH HOSPITAL ISLAM. TEMAN RISAU TAKUT HOSPITAL SAHAJA ISLAM, TAPI PEMIMPIN YANG BAGI IDEA NI LEBIH KURANG PEMIKIRAN KAFIR JER. ISLAM BUKAN PADA NAMA HOSPITAL. SEKARANG PUN JURURAWAT DI HOSPITAL KERAJAAN DAH PAKAI TUDUNG , ADA SURAU DAN SEBAGAINYA. APAPUN TEMAN UCAP TAHNIAH SEBAB ADA ISLAM DI SITU. TAPI BUKAN PARTI ISLAM YANG TUNGGANG LANGGANG DALAM ISLAM.

Hospital Pusrawi Kuala Lumpur

Hospital Pusrawi view from the side

JUMLAH WANG ZAKAT PULAU PINANG

RM53 juta pada tahun lalu
RM56 juta tahun ini,
Target RM100 juta bagi merealisasikan aspirasi ini.


PATUTLAH ADA MALAUN YANG DOK INTAI DUIT PUZ DAN DOK KATA KERAJAAN NEGERI BAGI RM 2000 SEORANG PADA PELAJAR MESIR YANG PULANG SELEPAS KES DI MESIR REDA, SEDANGKAN RM 1000 DIBEERIKAN OLEH PUZ. PERLU INGAT DUIT PUZ BUKAN DUIT KERAJAAN NEGERI OK. KALAU BN PERINTAH PUN HARAM AMBIL WANG PUZ UNTUK PROJEK ORANG KAFIR.