Saturday, August 27, 2011

BAHAGIAN 3 : MAT INDERA ADALAH SAMA MAT SABU ( TAMAT)

INILAH PENGKHIANAT MELAYU YANG BERGABUNG DENGAN MUSUH ISLAM DAN MEMBUNUH UMAT ISLAM JOHOR. SENANG SUNGGUH ORANG MELAYU MAT INDERA INI DIBELI OLEH KOMUNIS. BUKANKAH KETIKA ITU MEREKA PUN TAHU BAHAWA KOMUNIS ITU KUOMINTANG DAN MERUPAKAN KUFAR PENENTANG ISLAM.KEADAAN YANG SAMA BERLAKU DI MALAYSIA HARI INI. MAT SABU ADALAH SAMA DENGAN MAT INDERA YANG BERSATU DENGAN DAP. DAN MISI MAT SABU IALAH MEMBUNUH UMAT ISLAM YANG PRO BN DAN UMNO SEBAGAIMANA YANG MAT INDERA LAKUKAN KE ATAS POLIS BUKIT KEPONG.

DALAM CERAMAHNYA JUGA, MAT SABU ADA MENYEBUT MAHU MENGUBAH SEJARAH SEKIRANYA PR MEMERINTAH. MAKA JIKA PR MEMERINTAH, BUKU TEKS SEJARAH AKAN DI UBAH DAN MEREKA YANG TEMAN PAPARKAN DI BAWAH AKAN DIANGKAT SEBAGAI PEJUANG KEMERDEKAAN.

[pejuang+2.jpg]
SELEPAS PR MEMERINTAH, DATO ONN DAN TUNKU ABDUL RAHMAN AKAN DI KATAKAN DALAM SEJARAH SEBAGAI PENGKHIANAT NEGARA DAN TALI BARUT BRITISH.SELEPAS ITU JUGA SOALAN SEJARAH TINGKATAN 3 AKAN BERUBAH DAN ESEINYA AKAN MENJURUS KEPADA PERJUANGAN GOLONGAN BURUH DAN KOMUNIS.
CONTOH SOALAN SEJARAH SEKIRANYA PR MEMERINTAH :

SOALAN 1 :
NYATAKAN FAKTOR-FAKTOR KEMENANGAN PARTI BURUH DAN KOMUNIS MALAYA DALAM MENENTANG BRITISH ( 20 MARAKAH)

SOALAN 2 :
BUAT PERKISAHAN TENTANG WIRA NEGARA MAT INDERA DALAM MENENTANG TENTERA SURUHAN BRITISH DI BALAI POLIS BUKIT KEPONG. ( 20 MARKAH)

MODUL DAN KO KURIKULUM SEJARAH JUGA AKAN DIGUBAL DENGAN SEBERAPA SEGERA.