Saturday, July 16, 2011

GERAKAN MAHASISWA ANWAR BERENCAHKAN KEBANGKITAN KOMUNIS

ANWAR di alam mahasiswa yang selalu kata orang tidak betul. DIA SAHAJA YANG BETUL


Allahyarham Tun Ghafar dijatuhkan anwar secara revolusi The Green Book yakni secara senyap dan akhirnya hilang kuasa Tun Ghafar dalam UMNO.Tun Mahathir adalah orang kedua yang anwar ingin jatuhkan secara revolusi tetapi GAGAL. Tun M Kenal siapakah anwar?


Salam untuk semua. Awal pagi hari ini selepas teman membaca buku The Green Book , teman cuba melihat bagaimanakah kebangkitan komunis boleh berlaku. Rupanya kebangkitan komunis juga bermula dengan semangat kebangkitan mahasiswa. Isu kemiskinan adalah entiti teras kebangkitan komunis. Mereka kononnya mahu membebaskan negara dari masalah kemiskinan. Lalu keadaan ini juga menyamai dengan tindakan anwar dalam tahun 1974 iaitu berkaitan dengan kemiskinan di Baling. Begitu teruk Tunku di serang oleh anwar bagi menggambarkan bahawa orang di Baling hanya makan ubi gajah. Wah!!! miskin sungguh orang Baling ketika itu. Rentak anwar di dalam The Green Book yang beliau perolehi pada era tahun 1969 /1970 dijadian dasar rujukan mencetuskan kebangkitan. Beliau juga tidak terlepas melihat kebangkitan komunis di China.Perkara ini diceritakan oleh seorang rakan anwar sewaktu bersama-sama dengan beliau belajar di UM. Sempat teman berjumpa dengan beliau pada pagi Jumaat ( 15/7/2011). Anak Pulau Pinang dan mengenali anwar dan keluarganya. Dengan kata lain bukan nak burukkan tetapi realiti katanya " anwar tidak baik". Anwar yang suka sangat menukar guru yang menentang beliau di Pulau Pinang. Tidak kira guru berkenaan UMNO atau pun PAS. Yang penting sesiapa yang menyindir cara anwar pasti akan di tukar. Balaci anwar ketika itu Ariffin Man menjadi pencacai menghantar mesej anwar bagi menukarkan musuh anwar dalam UMNO dan PAS.

Sekarang ariffin Man dah join PKR. Dulu dialah kuku besi yan menukarkan kakitangan awam yang menentang kerajaan secara sesuka hati. Sebelum itu, amat kurang kes guru ditukarkan kerana menentang anwar. Budaya kuku besi anwar ini telah memberi kesan  kepada guru yang aktif di dalam UMNO dan PAS. Guru dalam UMNO yang kenal anwar sewaktu di UM pun menyampah dengan cara anwar. Anwar seorang yang riak ketika bergelar menteri. Dato' Daud Taha ketika itu yang menjawat jawatan seorang pentadbir pendidikan pun terikut-ikut dengan cara anwar. Bahasa lainnya, beliau ialah  balaci anwar untuk menukarkan guru-guru UMNO dan PAS yang menentang beliau.Tapi yang peliknya, guru-guru yang dalam PAS, tidaklah marah pada anwar selepas anwar masuk bersama pembangkang. Rupanya , orang PAS ni mudah sahaja. Kita kutuk dia habis-habis, kemudian kita join PAS, maka hilang marah mereka. Wah!!! senang amat sangat

Ada guru yang teman jumpa terpaksa berhenti kerana di pisahkan dengan isteri . Kejam anwar ...anwar kejam.Sewaktu di UM anwar setiap hari kerjanya menganjurkan demo menentang kerajaan. Teman boleh kategorikan anwar keluar UM dengan memperolehi Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian mengadakan demostransi.Anwar akan berarak di seluruh UM untuk membawa pelajar berdemo dalam isu bahasa Melayu dan Islam. Anwar masuk ke bilik-bilik kuliah mengganggu sesi pembelajaran. Tapi, bagi siswa berbangsa cina dan pensyarah berbangsa cina mereka tidak mempedulikan anwar.

Di negara China pula, tokoh-tokoh kampus seperti Mao Tze Tung, Li Ta Chao dan Chen Tu Shiu adalah penggerak kepada peristiwa 4 Mei 1919 yang akhirnya telah berjaya meledakkan kebangkitan Komunisme sehingga tertegaknya Republik Rakyat Komunis pada tahun 1949 di China. Sejarah juga telah memcatatkan Revolusi Bolshevik 1917 di Russia telah digerakkan oleh anak-anak muda kampus yang telah diindoktrinkan dengan fahaman komunisme, Tzar Nicholas akhirnya menggelongsor daripada sangkar merak kayangannya.

Di Burma pula kampus telah menjadi medan utama sebagai markas menentang penjajahan British, beberapa orang anak muda intelegensia yang mempunyai kesedaran politik telah menubuhkan Persatuan Pemuda Buddha (YMBA)pada tahun 1906. Gerakan pemuda ini sangat ditakuti oleh penjajah British lantas mengharamkan keanggotaannya kepada orang awam namun idealisme dan daya juang anak-anak muda kampus ini sangat tinggi dan mencabar British dengan mengadakan mogok dan boikot yang akhirnya turut disertai oleh orang awam.

Di Thailand, negara gajah putih ini juga tidak lekang daripada pengaruh gerakan politik pelajar semenjak awal abad 20 sehingga pada tahun 1932 telah berjaya melakukan Revolusi Thai yang telah mengakhiri imuniti raja. Istana terpaksa tunduk kepada desakan anak-anak muda yang mahukan raja berpelembagaan. Kebangkitan anak-anak muda yang mendapat pendidikan dari luar negara yang membuka dimensi berfikir yang lebih luas tentang konsep negara bangsa , nasionalisme, sosialisme, hak asasi manusia, liberalisme, kapitalisme dan sebagainya. Akhirnya, pada 24 Jun 1932, revolusi Thai telah menggelegak tanpa pertumpahan darah dan anak-anak muda yang menggelarkan mereka sebagai 'partai rakyat' menjadi kerajaan sementara untuk meletakkan Thailand sebagai 'negara baru' yang dimodelkan dengan konsep raja berpelembagaan ala barat.
 
Anwar cukup percaya dengan revolusi. Sekiranya Tun Mahathir tidak mengambil anwar , nescaya anwar akan menggerakkan revolusi sejak pertengahan 70 an lagi berdasarkan kes-kes revolusi negara luar ketika itu. Namun, kemasukan anwar ke dalam UMNO, membawa pemikiran revolusinya sekali. Itu sebab anwar cukup cepat berjawatan dalam UMNO dan kerajaan. Revolusi anwar menjatuhkan ketua pemuda Suhaimi dan Tun Ghafar sebagai timbalan presiden UMNO Revolusi anwar dalam UMNO bagi mengejar pangkat dan kuasa menyamai cara dalam The Green Book.
 
Untuk  dilebarluaskan penceritaan ini, ianya memerlukan masa dan penulisan yang panjang. Teman tidak berminat menceritakan perjalanan hidup anwar yang terlalu bongkak dan mengejar impian sebagai PM. Semua penggerak revolusi berteraskan kebangkitan mahasiswa menjadi ketua negara kecuali anwar. Mengapa? apakah anwar tidak percaya kepada takdir? Mungkin penggerak revolusi mahasiswa di China, Mesir, Thailand, Filipina tidak melakukan liwat seperti anwar yang terbukti atas keputusan mahkamah melakukan liwat. Perintah bela diri ditangguh sehingga ogos .Bagi yang mengenali anwar di MCKK dan UM, mereka cukup faham dengan asam garam politik. Anwar bijaksana tetapi tidak BIJAKSINI. Politik anwar akan berkubur dengan mengkaji tektikal kelemahan The Green Book dan konsep Third Force Group yang selalu anwar gunakan sejak dari zaman menjadi menteri dalam kabinat Tun Mahathir. Untuk itu, anwar akan tewas dengan cara kita mendedahkan kelemahan teori dan ideolgi yang diguna pakai olehnya. Ayuh kawan-kawan, dapatkan buku menjatuhkan PROTOKOL YAHUDI, KELEMAHAN THE GREEN BOOK DAN KELEMAHAN STRATEGI THIRD FORCE GROUP YANG SELALU ANWAR GUNAKAN. Anwar wajib digulingkan secara revolusi dalam politik negara. Anwar berbahaya untuk MALAYSIA. Anwar yakin revolusi menukar kuasa kerajaan adalah berteraskan kepada kebangkitan suara anak muda. Itulah sebab utama  anwar membawa semangat gerakan anak muda dalam agendanya hari ini. Sejarah tidak boleh di ubah. Justeru, kerajaan perlu peka dalam hal ini bagi menambat semula hati anak muda di kampus dan yang bekerja di luar.Perhimpunan haram Bersih adalah asas kepada kebangkitan rakyat yang dilaungkan sama dalam semua gerakan revolusi di dunia. Sedarlah kita bahawa istilah kebangkitan rakyat, negara rakyat yang anwar selalu gunakan termaktub juga dalam The Green Book