Thursday, October 3, 2013

PASCA PRU 14 : ISU RUMAH KOS RENDAH, KERAJAAN DAP TERPALIT TAHI PEMBOHONGAN


LIM GUAN ENG MENYATAKAN BERKALI KALI BAHAWA KERAJAAN DAP AKAN MEMBINA BANYAK RUMAH KOS REDNAH. PORAHHHH. BARU 725 BUAH JE YANG ADA . INI PUN TERMASUK YANG KERAJAAN BN BINA. MANA RUMAH YANG KAU JANJI NAK BINA 11 000 UNIT. MARI KITA BACA KENYATAAN LIM GUAN ENG YANG AMAT MEMALUKAN DAN MENIPU RAKYAT :

GEORGE TOWN, 8 FEB: Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang akan melaksanakan usaha paling besar berbanding negeri lain dengan membina sebanyak 19,172 unit rumah mampu milik di seluruh negeri.
Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata, pelancaran hari ini hanya projek permulaan bernilai RM500 juta Rumah Mampu Milik yang dilaksanakan kerajaan negeri melalui Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) untuk membina 19,172 unit di seluruh negeri, termasuk di bahagian pulau.
“RM500 juta ini dapat disediakan berikutan penjualan tanah kerajaan negeri melalui tender terbuka. Kerajaan negeri mahu melaksanakan lebih banyak lagi iaitu membina 19,172 unit rumah mampu milik di Pulau Pinang iaitu lebih besar berbanding negeri lain.
“Kerajaan negeri menegaskan bahawa 1,840 unit pertama yang akan dibina oleh pemaju swasta dan PDC itu tidak termasuk jumlah 19,172 unit rumah mampu milik yang akan dibina di seluruh negeri,” katanya ketika berucap di majlis Pelancaran Pendaftaran Perumahan Mampu Milik di Komtar, di sini, semalam.


KERAJAAN DAP PULAU PINANG GAGAL MEMBINA RUMAH KOS RENDAH. INILAH ISU BERULANG YANG MEMBUKTIKAN DAP GAGAL DAN LGE MEMBOHONG RAKYAT.