Sunday, January 20, 2013

PASCA E 13 : HIMPUNAN STADIUM MERDEKA BERI KREDIT PADA DS NAJIB


Secara peribadi, dapat saya simpulkan bahawa himpunan HKR112 kali ini GAGAL kerana tidak berjaya mengumpulkan 1juta seperti yg dihebahkan.. walaupun segala jenis kumpulan & NGO yg memihak pembangkang berkumpul di situ.Sebagai contoh 'R' Royalti utk Kelantan, Bersih, LGBT, Hijau ( Lynas ) dll.

selain drp itu, himpunan yg berjalan lancar tanpa rusuhan juga menyebabkan ianya hambar & tidak menarik media2 luar untuk menjadikannya isu panas untuk disensasikan di muka hadapan akhbar pro bn..

Sebaliknya, rakyat melihat Kerajaan BN lebih bijak & matang serta lebih terbuka dalam menangani isu ini.Kalau di terjemah dalam bentuk graf lagi nampak kegagalan sebenar pengarah HRK iaitu mat sabun

apa kata mereka yang pro pakatan :

cuba bayangkan  sebulan PR kempen himpunan sejuta ni di seluruh negara.target 1 juta kerah ahli seluruh negara turun.PR selangor kata kerah 300 000 ahli turun. polis pula  beri kerjasama bermakna himpunan menjadi halal.

malangnya yang datang  cuma 100 ribu iaitu 10% daripada 1 juta.perkara ini amat tidak memberangsangkan. anwar khabarnya  sangat dukacita sebab anwar berharap agar polis halang demo ini.bila halang maka fru akan ambil tindakan maka anwar mahu suratkhabar ,fb siarkan gambar polis pukul ahli PR, tetapi perkara  ini tak berlaku.

Hasilnya HRK ini menunjukkan kematangan kerajaan,polis dan menunjukkan kerajaan sedia untuk berubah. dan pergaduhan antara penyokong pas dan pkr dipintu masuk vip amat memalukan PR