Wednesday, December 26, 2012

PASCA E 13 : ISU KALIMAH ALLAH : GUAN ENG BERMAIN API PERTEMBUNGAN AGAMA.
Kenyataan Guan Eng dalam perutusan hari natal 2012

" Kerajaan digesa membenarkan perkataan ALLAH digunakan dalam Bible versi Bahasa Melayu seperti yang telah dibenarkan di Sabah dan Sarawak sejak 50 tahun lalu"

KOMEN DR ZAHARUDDIN ( MANTAN ORG KUAT PMI UM DAN GAMIS )

Pengerusi Pertubuhan Multaqa Asatizah dan Pendakwah Malaysia (Murshid), Dr Zaharuddin Abdul Rahman berkata, walaupun ada dalil-dalil yang membenarkan atau harus kepada bukan Islam menggunakan ALLAH, namun situasi semasa di negara ini amat tidak sesuai sekali

" Satu lagi fakta yang perlu difikirkan adalah, mengapa gereja-gereja di Eropah termasuk United Kingdom (UK) dan Vatican City di Itali tidak menggunakan ALLAH untuk God, malah negara-negara majoriti Kristian juga tidak pernah sibuk ingin menggunakan nama ALLAH ini. 

“Malah dalam filem-filem bercorak agama terbitan Hollywood, pihak Kristian tidak pernah di skrip menggunakan ALLAH bila menyeru tuhan, mereka hanya gunakan God atau Lord sahaja. Ini kerana itulah yang terpakai di sisi Kristian seluruh dunia sebenarnya,”

" oleh itu penggunaan nama ALLAH oleh pihak Kristian khususnya dalam penulisan mereka, amat wajar dilarang oleh pihak kerajaan.

 “Kita sedar kumpulan ini hanya memperjuangkan penggunaan kalimah ini di negara-negara majoriti umat Islam seperti Mesir, Indonesia, beberapa negara Arab dan kini Malaysia. Tahukah anda apa sebabnya berlaku demikian? Fikirkan, diharap kita semua sedar strategi di sebaliknya,” katanya

PENJELASAN HUJAH 1 :PENJELASAN HUJAH 2 :PENJELASAN HUJAH 3 :PENJELASAN HUJAH 4 :


PENJELASAN HUJAH 5 :

PELBAGAI HUJAH YANG BOLEH PAKAI KECUALI HUJAH NUAR BRAHIM SAHAJA YANG TAK TERPAKAI SEBAB DIA PUN SPESIS YANG TAK BOLEH PAKAI. NAK UNDI PENGANUT AGAMA KRISTIAN, SEMUA BOLEH JUAL DENGAN HARAPAN SABAH SARAWAK DI MENANGI PAKATAN WALAUPUN LELONG AGAMA ISLAM DAN KALIMAH ALLAH.