Monday, October 15, 2012

KEHADIRAN ANWAR DI PARLIMEN NIBONG TEBAL. SAMBUTAN HAMBAR

NUAR BRAHIM MEMULAKAN UCAPAN DALAM SIRI JELAJAH PEMBOHONGAN

TU DIAA PENUH PADANG AWAM BERSEBELAHAN PASAR AWAM BANDAR TASEK MUTIARA . ADA DEKAT 5000 ORANG.. HA HA ...

NUAR DENGAN MEGAH MENCABAR DATO NAJIB BERDEBAT. DIA KATA DATO NAJIB PENAKUT

 PENUH KAN PADANG AWAM DENGAN 5000 KEHADIRAN PARLIMEN NIBONG TEBAL. OPPSS DALAM 1000 JE KOT
AKU TERPAKSA AMBIL JUGA PIC  NAK BAGI NAMPAK ORANG RAMAI DATANG. TIDAK KASIHAN PLAK KALAU TULIS KAT SINI 2000 DARIPADA 5000 JANGAKAAN HADIR

NUAR DOK MEMBOHONG LAGI. GUAN AYAT AYAT PENEGASAN


semalam tepat jam 11.40 pagi nuar and the geng selamat sampai dengan bas yang di simbah cat dan dibaling batu sewaktu berada di kelantan dan melaka.namun kehadiran nuar kali ini tidak ada unsur provokasi daripada pihak beliau sendiri. bas mewah yang bernilai hampir rm 1 juta dengan menggunakan wang rakyat digunakan untuk di bawa ke sana sini .

seperti biasa nuar akan membuka ceramahnya dengan ayat ayat manis. penuh rayuan dan di pertengahannya satu persatu dia balun dato najib dan bajet 2013. katanya dato najib takut berdebat dengannya sehingga sekarang dan bajet 2013 ialah bajet kroni. lalu dikupas oleh nuar berapa jumlah yang rakyat dapat dari bajet 2013 . yang lain lain lagi akan diperolehi oleh kroni bn.

baiklah. BK tak mau nak mengulas apa yang nuar cakap. cuma BK nak cerita latarbelakang sasaran penganjur. Penganjur menyasarkan 3000 ke 5000 orang yang akan hadir. bagi memastikan ramai yang akan hadir ke majlis nuar ini maka kerajaan negeri dan penganjur PKR Nibong Tebal telah mengadakan perkara berikut :

1. pertandingan tarik tali yang disertai  19 pasukan ( 500 orang termasuk penyokong )
2. penyerahan bantuan rm 100 untuk murid tahun 1 dan 4 dan tingkatan 1 dan 4. ( waris campur anak adalah dekat 800 orang .
3. yang lain lain datang kerana nak makan dan dijemput dari luar sebab nak cover supaya jumlah orang ramai.

Untuk pengetahuan semua kategori yang hadir seperti berikut :

1. 65 % orang luar dari sg bakap dan nibong tebal
2. 50% melayu , 30% India dan 20 % cina
3. penduduk tempatan dari sekitar bandar tasek mutiara, kepala gajah, puteri gunung , padang lalang dan tasek tak sampai 500 orang.

apapun BK ucap tahniahlah sebab nuar berjaya juga kumpul orang . kalaulah tak kerana penyerahan sumbangan dan pertandingan tarik tali dan majlis makan percuma , jawabnya dalam 500 orang adalah dok tercongok atas padang tu. tahniah kepada dr pripal singh yang bakal menggantikan yb makhtar. ranting pkr bandar tasek mutiara mendapat kredit kerana dah 2 kali pm bayangan hadir. berapa juta dapat peruntukan?

kehadiran nuar di kepala batas dan tapak ekspo seberang jaya BK tak berminat nak ulas sebab benda yang sama nuar bohong. yg BK tau waktu nuar berucap di seberang jaya, laungan reformasi dah mula kurang dan ramai yang mendengar mula beredar.