Thursday, February 2, 2012

PASCA E 13 : HARUN TAIB TIBAI NUAR YAHUDI


Israel: Dewan Ulama Pas tidak setuju dengan Anwar
KUALA LUMPUR 1 Feb. - Dewan Ulama Pas tidak bersetuju dengan kenyataan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menyokong penuh usaha melindungi keselamatan Israel dalam temu bual dengan The Wall Street Journal.

Ketuanya, Datuk Harun Taib berkata, tidak sepatutnya isu keselamatan Israel ditimbulkan kerana keutamaan pada masa ini adalah kepentingan serta hak rakyat Palestin yang wajar dikembalikan.
Beliau berkata, masyarakat Palestin telah lama tertindas di tanah air sendiri, oleh itu setiap rakyat negara ini perlu menyokong penuh perjuangan mereka.

''Saya tidak bersetuju dengan dia (Anwar) kerana mendahulukan soal keselamatan Israel. Isunya sekarang ialah penderitaan rakyat Palestin. Jika dia (Anwar) mendahulukan soal Palestin pasti saya bersetuju.

''Dalam konteks perjuangan rakyat Palestin, kita wajib menyokongnya dengan harapan rakyat Palestin akhirnya dapat hidup di tanah air mereka sendiri dengan aman,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas temu bual Anwar bersama The Wall Street Journal pada Khamis lalu yang antara lain Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu dipetik berkata: "Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel."

ULASAN BK :

SILAP SILAP LEPAS NI NUAR YAHUDI AKAN ARAHKAN GEROMBOLAN TAHI PR MENYERANG HARUN TAIB.SETAKAT NI YANG DAH KENA PANGGIL AZIZAN KES KUIN. HARUN TAIB PULAK KES NUAR YAHUDI.APALAH PAS TAKUT SANGAT DENGAN MANTAN TIMP PRESIDEN UMNO NI....DALAM UMNO PUN DIA BUAT TAHI. MASUK PR LAGI BUAT LOJI KUMBAHAN LA....