Friday, January 20, 2012

PASCA E 13 : PAS ( PARTI ADAT SEMALAYSIA). DR RANI KATA REDHO

SHAH ALAM - Keputusan menukar portfolio di bawah rombakan kecil Exco Kerajaan Negeri semalam bukan satu isu kerana ia dicapai menerusi perbincangan antara kepimpinan pentadbiran negeri dan Pas.( NAMPAK SANGAT PESURUHJAYA PAS NI SENGAL DAN BACUL. BUANG AGAMA AMBIL ADAT. REDHAO PLAK TU. KATA KHALID PULA INI UNTUK PERSEDIAAN PRU KE 13. KEHENDAK RAKYAT. HABIS TU RAKYAT SELANGOR MAHUKAN MAKSIAT BERLEUASA KA SEHINGGA TIDAK MEMBERI KUASA ISLAM PADA PAS YANG HEBAT SANGAT PASAL ISLAM. BARU BK TAU, YANG PAS NI HEBAT TANG ADAT JER. ADAT APA PUN BK TAK TAU YANG PAS HEBAT. PAS MANA SUKA ADAT MELAYU. CUBA TANYA PAS ADAT LENGGANG PERUT, ADAT TINDIK DAN LAIN LAIN)
Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr Abdul Rani Osman berkata, perkara tersebut telah dibincangkan oleh PKR dan parti Islam itu.

Malah kata Dr Rani, pihaknya juga diberi jaminan oleh Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bahawa jika ada isu-isu besar membabitkan Islam dan Muslim, beliau akan mengadakan perbincangan kepimpinan Pas. (BOLEH BINCANG SAHAJALAH TAPI TAK BOLEH BUAT KEPUTUSAN. KAU MANA ADA KUASA WAHAI PAS NAK SUSUN ISLAM DI SELANGOR. PORAHHH....UNDANG UNDANG PUN TAK TAU. )
"Itu jaminan diberikan kepada kami, jadi tidak menjadi satu masalah," katanya lagi. ( KALU ITU, JAMINAN, MENGAPA PAS KALUT NAK KUASA. TOK SAH BERTANDING SEBAB AJAK BERBINCANG PUN DAH CUKUP. TAPI BILA BERCERAMAH CAKAP KITA PERLUKAN KUASA , BARU KITA BOLEH UBAH....MUNAFIK MUNAFIKKKK)
Sehubungan itu kata beliau, tidak timbul soal Pas telah tunduk kepada kepada tekanan komponen lain dalam Pakatan Rakyat ekoran perubahan portfolio berkaitan hal ehwal Islam. ( JANGAN NAK BOHONG. MEMANG TUNDUK DAN JILAT PUNGKOK DAP PKR SEKALI)
"Tidak timbul soal Pas dibelakangkan. Kita memang sudah berbincang, sudah dibincangkan oleh kepimpinan Pas," kata beliau ketika dihubungi Sinar Harian Online.
( MEMANG PAS PUN DIBELAKANGKAN. PAS TIADA NILAI. MACAM HAMPAS. HAMPAS KELAPA PUN BOLEH BUAT SAGUN LAGI. TAPI PAS NI BOLEH BUAT MINYAK MASAK KITAR SEMULA.....)

ORANG PAS KATA KITA DAH BAGI WALA' TAPI YANG BK KATA PAS  DAPAT PELAK